Friday, January 26, 2018

#OutfitAtyFared : kenapa aku suka pakai Sling Bag





waaahh.. lama tak cerite pasal ootd bagai nih... mak suka feeling2.. tak merasa jadi model sebab sedar mak katik dan tak cukup lawo.. jadi feeling2 sendiri pon boleeeeyy....ahahaha...



aku memang ada kegilaan pada kasut dan bag .. tapi kasut tu..lama tak beli kasut tinggi.. besday aku baru ni laki aku belikan aku superstar adidas.. yer..yer.. aku tau.. laki aku suka tengok aku pakai sempoi2 macam tu.. tu die belikan aku superstar tak pasal2 walaupon aku tak mintak pon.. hahaha.. tapi takde lah die kisah pon aku nak pakai kasut tinggi.. cuma.. well... aku ni kan.. kalau laki aku suka.. aku pon suka nak impress kan dia.. giteewww.. aku fleksible jer.. pandai2 lah aku gayakan.. so far.. aku pon suka.. selesa pakai tuk sesetengah waktu.. tu 2-3 menjak ni jarang kau tengok aku pakai kasut tinggi 4-5 inch macam dulu2 lagi.. gigih masuk sawah pakai high heels hokeh.. 

 kegilaan aku pada bag pulak..ni pon satu.. aku terlalu suka beli..beli dan beli.. ada orang jenis beli satu pakai sampai rosak baru beli gai kan.. tapi aku tak.. aku bukan buat koleksi.. tapi aku memang pakai.. aku suka tukar2 bag..!! dulu2 time kerje.. hampir setiap hari aku tukar2 bag..ikut gaya..ikut warna tudung ker...kasut ker..ikut aku lah acaner.. tapi dulu2 suka beli bag besar2 sikit.. isi barang banyak.. kekadang barang2 kerja.. cuma bila dah tak kerje ni.. jarang dah beli bag besar2.. bukan pilihan sangat lah.. 2-3 menjak ni aku perasan kalau gi mana2 aku suka pakai bag kecik2 jer.. jenis sling bag..lagi2 bila anak2 dah makin besar..  rasa macam senang.. ringan.. selamat.. lagi2 kalau berjalan ngan anak2 sendirian.. maksudnya kekadang jalan bertiga jer gi mall.. takde abah sado.. kiri kanan pegang anak.. kuat2.. jadi.. tu aku prefer tuk pakai bag2 jenis sling macam ni jer.. tak yah leceh2 tangan nak pegang.. biarkan bebas kat bahu.. dan kat depan.. tuk keselamatan aku sendiri pon yer gak.. 



lagi satu aku suka bag2 jenis macam ni.. sebab boleh jugak pakai sangkut bahu.. pendekkan tali.. pakai ngan baju kurung gi kenduri ker kan.. tu lah aku dok ralit sekarang kumpul bag jenis macam ni..macam2 kaler..!! sampai reader tegur pasal bag2 aku macam2 pattern n color kemahen banyak.. hahaha.. 

well... cakap pasal bag.. aku tak kisah sangat pasal brand.. kalau betul2 nak yang branded.. beli original..tapi jangan salah sangka tau.. aku takde isu pon orang nak pakai yang tak ori ke hapa.. pilihan masing2.. macam aku sendiri.. kalau beli setakat nak merasa 1-2 tu ok jer lah.. pakai tuk special occasion giteeww...  tapi selebih nya aku tak kisah pakai yang unbranded mahal2 tu pon.. biasa aku beli kat zalora.. Elle ker..[peberet aku masa zaman muda mudi dulu].. Padini ker.. tak kisah sangat.. even kalau beli langsung takde brand kat pasar malam murah2 sekali pon aku ok jer..aku jenis suka pilih pada design dan warna..  aku pon tak nak membazir berbelas-puluh ribu tuk beli satu bag mahal2.. macam aku cakap..1-2 bag ok jer.. [tu pon dah mahal2 beli sayang nak pakai] tapi biasanya yang murah2.. yang biasa2 tu jugak aku lenjan hari2.. dan boleh beli banyak... tukar tetiap minggu ikut baju kekdahnya...kalau rosak pon tak kisah sangat.. 

serius.. jadi yang selalu pikir..pernah cakap bag aku mahal2..suka membazir bagai tu.. tak pon sebenarnya.. jujur ni aku cakap.. dan sumpah aku tak kisah langsung pasal hal ni.. dan tak peduli pon apa orang pikir [tak pernah pikir apa orang pikir pon] tu hanya lambang jer..zaman sekarang tak boleh nak nilai kemampuan orang tu dari situ pon..  yeaahh.. tak nafikan.. yang branded ada kualiti nya sendiri.. ada feel nya bila pakai tu.. konpiden nya lain macam..hahah..  tapi selebih nya.. mahal atau murah.. yang lebih penting adalah terpulang macamana pembawakan diri kita tu sendiri..macamana kite carry apa yang kite pakai top to toe... 

kalau che ta tu pakai bag murah pon.. orang akan tengok tengok bawak bag mahal.. sebab apa..? sebab memang gaya dia.. ada 'class' yang tersendiri.. tapi ada orang.. bawak bag original mahal2 pon..orang pikir bawak bag murah.. tu aku cakap.. apa jer yang kite pakai.. murah atau mahal..original atau tak..  biar sesuai ngan diri kita.. yang penting macamana kita 'bawak' diri kita.. giteeeewww kau aty..  tapi betul.. bag mahal kualiti.. dan boleh beli 1-2 jer.. bag murah.. boleh beli banyak2 pakai lenjan tukar2.. eaaahh.. lain kalau kau vivy yusuf yer.. die fashion icon.. lebih dari mampu pulak tu kan.. huuuu...




 by the way.. sebenarnya nak cerite.. orang yang selalu tanya mana aku beli bag2 comel aku macam2 color tu kat mana.. kalau online tu boleh lah jawap.. selalu beli kat Zalora jer.. keakdang beli dari boutique2 jual bag tu.. biasa lah kan..macam cakap tadi.. elle ker..kerap beli kat padini.. [aku tak suka brand coach walaupon harga mampu milik]..macam Mk pon aku biasa2 jer.. Furla pon aku suka gak.. tengok la.. tu semua harga mampu la kire nya.. tapi kekadang langsung takde brand pon aku tak kisah pakai..contoh aku suka kalau jalan2 kat jusco tu kan ada booth2 bag comel2 macam ni.. murah2 kekadang tak sampai seratus pon..2-3 puluh pon kalau cantik dan helok aku pekenan..aku beli jer.. kalau jalan kat street walk the curve tu lagi laaaaaa..kebanyakan nya local brand.. lawa2 gak..  bag2 tak berapa mahal ni tak takut sangat nak beli depan abah sado.. hahahaha.. kalau tak kang die asyik tegur.."asyik beli bag baruuuuuuuuu jer" sambil buat muka kerek.. 
tapi aku cakap la... alaaa bag murah jer.. pakai pon kan.. bukan simpan2... yang die beli mahal2 tu yer aku simpan jer..sayang nak pakai.. huhu.. tu tak suka tuh.. bag yang biasa2 macam aku pakai ni.. memang tetiap minggu aku tukar2 jer ikut mud aku lah warna apa aku nak.. tak kisah lenjan..even nak amik hantar gi sekolah jer pon.. hahaha 

lepas tu bila nak jual pon..pre-loved.. pon tak kisah sangat nak jual murah2 jugak.. boleh beli bag lain.. eaaahh.. perangai kau aty...*geleng2 kepala.. alaaa kekadang bukan aku beli pon.. ada orang bagi tuk review.. biasa lah tu...




sekarang lagi besh.. sebab admin yang handle wassap / page bisnes aku.. Myra nama dia.. jual sling bag hokeh..!! giler aku tak seronok.. !!  macam2 design murah2 pulak tu..!!

macam VELVET SLING BAG aku pakai ni lah.. pon dari dia lah...support anak buah giteeww... bos nya jer lah yang meng-kaya dia.. hahaha.. 

korang kalau nak beli..ada color2 lain jugak.. yang aku pakai tu kaler Dark Green ke Emerald green.. lawa warna dia.. kualiti pon baik jer.. macam2 gak boleh isi dalam tu.. Iphone compact powder..purse.. lipstik 2 batang..eye line sebatang.. ritu aku letak lens camera [bukan camera tau..lens yang panjang tu] pon muat jer.. 

tengok2 lah bawah ni lagi.. dia takde Ig lagi.. aku dah soh die buat dah.. tapi korang tengok dari sini jer dulu.. nanti aku update ig die yer..



VELVET SLING BAG 
[DARI BOUTIQUE CIK KENIT]

AVAILABLE COLOR : BLACK / RED / DARK GREEN / DARK BLUE / GREY
SIZE : 20cm [width] x 8 cm [thickness] x 14cm [height]
(boleh masuk Iphone 6/7Plus) - ada pocket kat dalam
material Velvet [baldu]


HARGA : RM 69 SM / RM 79 SS 
FREE POSTAGE

WHATS APP : 011-23451742 [MYRA]

roger2 lah dia.. insyaa Allah trusted seller