Monday, September 27, 2010

Di sebaLik majLis - PART 1 [cenderahati tetamu]

seminggu sebeLom majLis...
waktu raye..
aper yang aku rase iaLah..
sangat stress..!!!
aku hanyer berjaLan raye baLik kampung mase raye pertame jer...
seLebihnyer.. aku spend mase tuk setel kan hal wedding aku nie...

aku tak angkat phone...
tak reply mssg...
even dari en tunang pon..(waktu tu lar)

aku pon tak tau kenaper...
huhu...
perkare paLing memenatkan aku waktu tu...
mase buat goodies bag..!!
raye ke-3 dah kosongkan rumah bahagian tengah...
tuk buat semua nie....
naseb baik kebanyakkan orang paham..
dan tak datang beraye pon kat umah kiteorang waktu tu...hahaha


 

~ ni baru sebahagian... raye ke 3 dah mule pasang paper bag tu... ~
disebab kan paper bag ni agak besar..so..memang makan space..!!



penuh biLik mak aku...
ade 2 kaLer paper bag...


PINK - tuk tetamu perempuan
isinyer.. 

1) cenderahati vantage 


2) chocolate



3) kismis


tambahan : bekas cookies


~ ni cenderehati yang haritu aku bertungkus Lumus siapkan.. 
naseb baik sikit..siyes... terase serik betul mase buat ni... 
daLam nyer.. aku isi cookies yang aku tempah last minit 
aku letak daLam paper bag jugak...
tapi.. hanyer kawan2 rapat yang dapat.. n kawan2 blogger jugak ~


yang HITAM ni untuk tetamu Lelaki..

aku nak bagi yang PInk tu..
rase macam kesian lak nak biarkan derang pegang bag kaLer PINK..hahaha
so..decide tuk bagi kaLer hitam..
isi daLam lebih kurang samer...
aku juz tukar cenderahati...

bagi tasbih  daLam bekas bowL



~ tetap suker kan sangat tq tag ni...~

bagi aku.. niLar part paLing memenatkan
daLam tempoh seminggu sebeLom majLis tu
dari pagi sampai pukul 12 maLam mengadap ni jer...
siap kan daLam satu hari tu jugak..
sebab aku lagi runsing kaLau bersepah2...
biler maLam nak tidor tu..
badan kaki sumer terase sakit..
tak pasti kenape...
may b aku banyak bergerak...

1st step...
buat paper bag kotak tu...
2nd step.. 
masukkan isi dalam..
haaa... yang ni aku kene banyak tunduk dan bangun...
3rd step.. 
kene tutup puLak kotak tu...
last sekali.. 
kene susun kotak2 tu n pindahkan ke biLik mak aku...
part mengemas baLik tu tak payah cerite lar..
1 word -penat..!!! huhu

part yang paling aku menyampah..
biLer barang cenderehati tu..
tak muat nak masuk paper bag...!!
puas aku sumbat2..hahaha
sudahnyer..tak nak bagi paper bag tu rosak dan comot..
aku salotip jer...senang...
n ade jugak yang terpakse aku bukak kotaknyer....

aku tak pasti samaada oran ley berpuas hati 
ngan cenderehati yang aku bagi tu atau tak...
bagi orang2 yang berumur..
kurang makanan nyer..
yeah..aku paham..
ade yang nak sponsor..
tapi..siyes..paper bag aku tu dah tak muat..!!!
so... aku juz bagi berasingan....
so..may be tak semua dapat...
aku pon tak pasti semua tu...
tuk hilangkan stress n panic...
semase majlis.. aku tak nak amik tau aper2 dah lagi..
keje aku.. hanyer senyum ~yang sangat susah tuk dibuat setiap mase...haha
n melayan tetamu yang tak termampu pon sebenanyer aku nak layan...*sigh
maaf aku k...
p/s : naseb baik cenderehati cukup semuanyer...alhamdulillah

9 comments:

rose said...

tgk gambar paper beg saya da stress..hahaha..inikan pulak org yg mengadap..heeee~

ape2 pn da settle sume..mst dah lega kan?

xpela..len org len citarasa..tp kalau saya yg dpt..sgt2 puas ati tau..banyak 2 gift..hehe =)

mysarah said...

i dpt bayangkan kepenatan u tu. doorgifts u pown grand dear. hehehe

mizz sue said...

Alhamdulillah semuanya dah selamat kan...sedih...xdapat pi majlis u...kalau tak da dpt doorgift yg comel tu..

~ thalhazlin ~ said...

wah. door gift memang meletop aty.errr.. ada lebih tak? hihi

A W E E N N Y E said...

tahniah!!!!!!!!!!!!!!.
dah jadi puan

Iffah Hamed said...

congrats dear..=)
be calm ok..
i really heart yo paper bag..if u dont mind could share the vendor and the price..^_^

Anonymous said...

Hi,
Can you share the vendir and the price for your paper bag...
Its ssoooo..nice

IdAmAn said...

salam kak... nak tanye, akak beli paper bag nie kt ne ea? murah x?

WanMyzura said...

sis nak tanya beli paper bag yang pink berape rm? cantiklah