Saturday, February 19, 2011

Dato' Siti Nurhaliza dan aku..

eerr... langsung tak de kaitan ok...
kuku kaki pon pon beLum tentu same...[ngeeee]
persamaan cume :: pade pangkaL name ade 'Nurha'... :p


*amaran :: bagi bukan peminat Dato' siti NurhaLiza sile jangan bace ok...


sumber gambar :: SINI


aku bukan lar peminat 'kipas susah mati' Siti..
tapi aku akui..
susah untuk 'tidak mengakui kehebatan die'


bagi aku siti nurhaliza berade daLam 'class' die yang tersendiri...
ape sahaje yang ade pade die....
memberi 'aura'...
penuh karisma....
penuh dengan keLembutan...
siti comeL....
n she's hot dengan care die yang tersendiri....
dan bagi aku.. Siti penuh dengan Tuah..!!


tu pasal antara adik beradik siti NurhaLiza
kenape siti tetap terbaik..
sedangkan suare same2 boleh tahan..
rupe pon lebih kurang samer.....






sumber :: google
cantik nyer Tiara Dato' Siti...!!


duLu2 mase memuLe dato' Siti jadi penyanyi...
konon nye... aku langsung tak minat..!!
konon2 ok...
tak tau sebab ape...
mase tu tak silap aku... aku baru 14-15 tahun...
dan siti 17-18 tahun...


seingat aku.... waktu tu...
ape saje yang die buat...
ape saje yang die kate...
akan jadi bahan kutukan...
bukan kat media jer..
tapi antara kite2 jugak...
peLik kan...??!!
sedangkan aku pikir baLIk..
die tak buat saLah pon kat orang lain waktu tu..
apetah lagi pade kite2 semua....
die cume menyanyi.. dan menang..!!!
sedang kan.. she deserve tuk dapat semua anugerah tu....!!


sumber :: SINI
sukerkan seLendang/viel yang Siti pakai...


teringat lagi..
sorang artis lelaki.. yang waktu tu popular....
bergambar bersama....
tapi.. biLe siti toLak 'sentuhan' dari artis Lelaki tersebut...
terus keLuar statement..
yang Siti tak akan dapat pergi jauh dengan sikap die macam tu...


so.. nah...
seLepas berbeLas tahun..
siti masih tetap ungguL...!!!
langsung tak de 'tuLah' dari artis lelaki tersebut...


mase aku kat koLej...
waktu tu Siti dikutuk pasaL pertuturan bahasa Ing. nya
dan 2-3 orang kawan aku tu pon samer...
nak jugak jadi 'makcik kantin'...
'penambah lauk'....
tapi.. biLer diingat baLik...
kawan aku yang jadi 'lauk tambah' tu pon tak teror langsung cakap omputeh ni..!!!


so.. bagi aku.. the point is...
orang2 yang mengutuk mengate tu sumer...
bukan nak 'kete' sangat pon pasaL 'bahase' tu..
tapi.. it's all 'bout Siti Nurhaliza...
ape saje yang di buat.. ape saje yang di kate..
akan menjadi bahan....
susah kan jadi Siti NurhaLiza....


peLik kan....


mase perkahwinan Dato' Siti ngan Datuk K...
aku sendiri tak pasti dapat menerimanyer atau tak...
tapi.. biLer dipikirkan baLik...
saper lar aku ni untuk memikir kan dan menyangkaL jodoh DIA...


hakikatnye.. tak lar teruk sangat pon....


cume hanye sebab Siti mengahwini Duda..??
yang bujang tu betuL2 Layak ker untuk Siti...??
betuL2 sempurna kah untuk Dia...
n mampukah membahagiakan hidup nye....
tak de sape pon boLeh jawap...


berape ramai artis tak terkecuali orang biase yang kahwin dan bercerai berai...
bagi aku yang pentng seLain iman...
adalah hati dan akal fikiran....


pasangan korang2 begitu sempurna tuk mengatakan atau menentukan pasangan orang Lain..??
Allah sahaje yang Lebih tau kan....


sumber :: SINI
warne baju Siti same ngan theme wedding adik aku ~tna [ngeee]


even sampai sekarang pon...
biLer Siti masih tak mengandung...
ramai yang mngkeji mengatekan punce semua sebab Die merampas suami orang..!!
eeee... menakutkan pade semua yang cakap tu...


beLum lagi isu Die 'pakai tudung'....
begitu ramai artis yang seksi tak hengat....
tapi tetap juge dipuja kan....[huhu]...
ade yang mengate tu pon...
bukannye sempurna menutup auratnye pon...
cume jawapannye sebab "aku bukan artis"...
eerrr.... artis atau tak.. bukan sumernye same jer ker...
no komen....[ngeeee]


hidup kite beLum tentu sempurna tuk mengate pasaL sesape...


ooooppss...
aku bukan nak buat isu panas kat sini...


aku cume nak menyatekan..
kekaguman aku pade Dato' Siti NurhaLiza...
mungkin.... aku memang meminati Die....
dari duLu lagi...
tapi susah nak akui..kenape ek...??


peLik kan..
tetibe aku buat n3 macam ni....


aku tertarik biler die kuar dengan talk show 'SITI' kat astro sekarang ni...
suke kan die yang cantik menawan....
suare die yang sangat aku aku suker dari awal2 duLu lagi..!!
hakikatnyer.. daLam aku kate tak minat pon [duLu2]..
aku tau hampir kesemua Lagu Siti...!!
* teringat housemate aku Wawa mase study duLu yang bukak kaset lagu Siti setiap pagi..sampai kiteorang 9 orang 1 apartment tu hafal lagu2 Siti dalam tu...!!! 




aku yang duLu2 tak nak mengaku minat kat Siti ni pon...
daLam diam 'jatuh cinta' dengan segale2 dari die....
daLam tak sedar...
kite2 ni semua pon.. sentiase mengikuti perkembangan Die....




yeah... bukan semua orang minat pade Siti kan....
aku pasti jugak.. ramai menunggu 'kejatuhan' Siti NurhaLiza....
bagi aku... orang yang terdetik macam tu...
ade perasaan dengki dan cemburu..
sebab die tak boLeh jadi siti Nurhaliza....
peLikkan.. kenape ade orang nak dengkikan kehidupan orang Lain....
tak boleh tengok orang lain senang n gembire...
aku anggap.. oarng yang bercerite tu.. ade 'kisah' ngan Siti sendiri.. may be... :)


sumber :: SINI

okeh2...
i'll should stop rite now....
tak nak orang kate aku Lebih2 memuji puLak..
paLng takut... dikecam.... adoy.....
harus diingat :: semua ni hanye lah pendapat aku saje OK..
tak terniat nak terlalu mengagungkan Dato' Siti Nurhaliza....


p/s :: aku jarang minat giler2 pade artis ni... tapi suke gak gosip artis.. hahahaha....
tapi kaLau suker pade sesebuah Lagu atau hasil seni tu..yup....
eerrr.... aku pernah minat kat anuar zain... sebab die ade Chicky smile..!!! duLu okeh....
* tak tahan laki aku asyik menyakat aku yang minatkan anuar zain duLu...!!

2 comments:

Cahaya said...

mgu lepas g jalan tar, mmg banyak gile fesyen shawl ni..mcm2 jenis n gaya..cuma sy je yg xpandai pakai..so tgk je la..hehehe

Anonymous said...

dato siti mmg cantikkan bile bertudung..
nhazira85.blogspot.com