Monday, December 23, 2013

ZON KEMAS :: CHALKBOARD LABEL



macam lama jer tak hapdet blog...
4 hari gak campur sabtu ahad..

ppffttt....

hujung2 bulan..time2 orang dapat gaji memang bizi sikit...
haaa..ko hengat ko jer nak close itu ini yang biziiii.....

okeh2..
nak sambung ceriter terbengkalai minggu lepas...






haaaa...ingat tak korang pasal aku pernah cakap aku ade bende lain nak buat pakai blackboard sticker aku beli sampai 2 kotak tu..??
selain dati tuk aktiviti seni qaleef....
ni aku nak cerite kat korang...
alaaa..tapi ramai dapat agak dah pon sebenarnya....huhuhu...
aku pon bukan nak kasi seperais sangat sebenarnya..
eeerrrr....aku tak sempat nak buat cerite panjang2 jer mase tu sebab ai is bizi hokeh...muwahahahaha..

*paaaannnggg....!!




aku tak kretif nak potong bentuk extravangsa sangat ko..
ni pon aku pakai menan anak aku..
tu jer lah pon rupernye yang ada...
pasrah....
tapi takper..nanti nanti nak mintak tolong laki printkan bentuk macam2 lagi...
maklum lah...aku takde printer..sobsobbbss..

eeaahh...besday aku nak dekat.... *dengan harapan..kahkahkah...


jadi...ini lah yang aku buat..
melabel..tapi....aku tak pakai kapur poooonnn...
haaa..aku pakai marker khas...beli kat popular... 6 hengget sebatang..mahal ooii...

ko kalau rase tulisan aku tak berapa nak semenggah siap buat label..
ade aku kesah...yang nak tengok kemas hari2 aku ngan qaleef jer pooonnn....ngehngehngeh...




-sebelum-






tuk bentuk dan saiz ni..aku letak kat box menan qaleef yang kecik2..
yang perlu di asingkan mengikut kategori 

boooollley laa kaaaaann.....takpe2..nanti aku buat lain kasi lagi cun..
banyak lagi tu blackboard sticker ada...
mahu beratus lagi aku boleh buat....hahahaha..
kot lah rajin...macam banyak mase sangat jer ko kaaaaann....puuiihh...
yang senang simple cam ni pon berjaman oooii....

ok..ni baru satu sesi..
ade banyak lagi sesi aku buat...
banyak lagi bekas2 aku label semua...



nak label bekas ni




dan jugak ini




macam gigih jer pulak ko kan...

haaaiihh....

gigih aty...gigih...
dah lama terbengkalai dah ni...


baik laaaaa...







23 comments:

Nurzakiah Hanum said...

kemas

S.n.Fariza said...

cntik dan kemas.
tq aty :)

UMIE SUE said...

terbaik dan tercantik la atyyyyyyyyyyyy....kagummmm!!!

su selagi tak settle beli rumah ni..semua benda slow lagi pasal organizing..hahha

Linda said...

Wah kreatifnya Aty ni...sukaaa...kat mana nak beli blackboard sticker tu?

syawalsimpsons said...

kena gigih ni..cantik dah tu..nampak kemas n sekata jee

Fiza Rahman said...

Nampak kemas. Kretif lah.

mrs kayrul said...

kagum ngan aty nie..rajin betul melabel barang2...kita belajar label2 barang dapur pun dari aty...

Cheyan said...

Kreatip sungguh...hehehe...
mcm2 idea aty buat...

msredcheesecake said...

rajinnya melabel bekas mainan tu... macam nak tiru je... hhee... cantiklah tulisan kat label tu....

cik hani said...

memang gigih pun.
Takpe..comel..

NoraKerel Aira said...

teruskan usaha gigih aty. suka la blackboard sticker tu. bleh guna kt sekolah gak tu. tq :)

O'gosh Iskandar said...

gigihnya melabel..ngah slow2 siapkan rumah gak...ada beli dh sticker ni kat groupon aritu..tapi kalau abis nnt tau dh mana nak cari...anyway, lawa tulisan ati...

Chekgu Azrine said...

Gigih dan rajin br menjadi..sis rajin terlebih ni..hehe

SYANI said...

Aty,
Beli kat mana tuppurware yang transparent tu? Jenuh cari tak pernahnya jumpa

cplud miera said...

salam aty. tula cm nk tanya gk tupperware transparent tu. aty beli ktne?

izfanora said...

Geram za tgk aty ni..kreatif r..hoho..

joijoi80 said...

cantikla tulisan u. kemas... i kadang2 mood okey baru boley dapat tulisan sebutir2 macam tu ..kalo x mcm cakar ayam ajer

Nurul Izayani said...

Mmg kemas!

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Cantik tulisan akk. Mcm lg cantik dari print jeeee....syabas! :)

Cik Puan Rara said...

idea yang bagus! xterpikir pon!

TelingaBulat said...

kemasnyee da mcm taska lak ;)

Norly a.k.a MamaLeana said...

aty, mana nak beli blackboard sticker tu??

zarulfarhana said...

nampak lagi kemas