Tuesday, March 31, 2015

Jom ke IKEA untuk MISI 18 APRIL 2015




hari ahad 2 minggu lepas..sebelum abah sado ke out station..
laju2 aku ngajak die ke IKEA..
kalau ikutkan aku.. malas nak ke IKEA tu time2 hujung minggu..
sebab ko tau lah ramai orang kan..susah parking..
biasa aku pergi sendiri2 jer hari kerje biasa..
tapi sekarang malas pulak aku nak kuar sendiri2 2 beranak ngan dak qaleef..
tu ngajak gak lah abah sado gi ahad ritu tu..
nak setel kan tuk MISI 18 APRIL laju2.. dah nak dekat dah...
bukan nak beli hapa pon..
nak beli frame2 kecik tuk dekorasi jer nanti...


sampai sana.. kol 11.. senang pulak kiteorang dapat parking ritu..rejeki...
masuk2.. memang kene beli eskerim ikea 80 sen tu dulu tuk qaleef..
biasa lah tu..
die tau dah tu..memang tu jer pon die mintak nya kalau ke IKEA tu..











menunggu die perabeh kan dulu eskerim tu sebelum naik

kiteorang dah siap2 sarapan dah kat umah.. jadi memang tak lapar nak makan ke hapa






misi masuk IKEA hanya nak beli bende2 kat bawah ni..
sebelum tu.. aku gi print kupon sesiap aku dah redeem dah kat umah


TOLSBY Frame for 2 pictures
RM 2.50 X 8 PCS




NYTTJA Frame
saiz 40 x 50cm 
Rm 14.90 x 1pc

yang ni aku beli untuk welcome signage yang aku tempah tu..
tapi.. tak de saiz A3 [yang sepatut nya] jadi aku amik lah besar sikit





FANTASTISK Paper napkin, red
Rm 3.90 [50 pcs x 2 pack]  saiz kecik punya


yang ni nyesal tak beli lebih...huhu






3 barang ni jer aku nak beli..
series... nak laju2 amik dan bayar konon nya..

tapi.. tah kenapa.. 
hari ahad aku pergi tu.. ramai nya umat lain macam..
dah.. tak pernah2 aku tengok orang beratur sikit punya panjang sampai ker bahagian rak2
yang simpan barang belakang tu..!!
siyes ramai giler sampai jammed kaunter nya..
dah kenapa pulak..
masa christmas ngan CNY aku pergi ritu pon tak ramai cegini..
hujung minggu gak..
tapi ni macam hapa ramai nya..
nak kate ada member sales besar2 sangat pon idak lah jugak..huhu..


tapi memang sekarang IKEA ngah promosi untuk Bedroom & Bathroom
tu agak nya ramai orang semacam tu..


ni dah separuh dah ni aku amik gambau laki aku beratur..
aku ngan dak qaleef duduk kat barang2 display kat tengah2 tu..
tak larat mak yong nak berdiri lama2..



laki aku pon ada tempat die duduk gak



eeaahh... kate sikit 3 barang tu jer ko beli..
trolley sikit punye penuh pulak ko kan... agagaga...
tu stroller tu..
yang kerusi pink ngan bekas putih kotak bagai tu..
si Tina punya.. kirim beli meja kerusi belajar si Lu'lu..
aku punya sikit jer..siyes aku tak tipu.. hahaha..




setel kuar Ikea kol 1 petang lebih kurang..
tak lah lama.. dalam 2 jam..
lama nya dalam tu masa nak pilih bekas transparent dak tina tu..
amik gambar nak ukur saiz bagai.. haaaiihh..
pas tu lama sebab traffic jam nak bayar tu lah...
kalau tak.. aku rasa cepat lagi tu..
teror gak lah aku kali ni capat beli bayar yang mana betul2 aku nak beli jer.. syabas..!! agagaga...




ni jer yang aku beli
semua hanya tuk MISI 18 APRIL - Qaleef turn 3
untuk dekorasi 



cuci gambar2 qaleef.. 
aku kalau tengok nak carik satu2 gambar budak ni sepanjang 3 tahun..
buntang bijik mata..gambar2 die selambak..!!
tangkap gambar banyak..cuci nya idak..
plan nak cuci semua gambar2 die lepas2 beranak nanti..[kot rajin] hahaha..
tapi tuk MISI 18 APRIL ni aku cuci mana yang patut jer dulu..



ok.. tu jer buat masa ni update terbaru MISI 18 APRIL :: Qaleef Turn 3
nanti aku akan share lagi.. insyaa Allah..












11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

mesti cantik hiasan sis

Hamelia Hamid said...

mesti meriah nanti majlis tu...x sabar nak tengok update seterusnya.. :)

Nad MamaZN said...

bestnya..!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wahh bestnya qaleef nak masuk 3 tahun dah.. patutlah ada misi pergi ikea. lawa tema warna merah mak ngah. menyala ~~~

lieyalatif said...

gituuu ...kegigihan seorg ibu hah demi anaknyer...ye laa aty, lagi2 aty pandai deco2 sure excited nak cari bahan kan...all the best nye makyong...sarat2 pun tetap kuat gitu....

CikLily Putih said...

lama x pi ikea.. ishkk nak pi lah nanti ek

MamaDaniel said...

Tema merah ek... mak yong supermak nih.. mmg gigih.. ;)

Ayu Rashid said...

Org shopping sempena GST HEHEHEHE

wani ezryl * said...

ikea ni beratur memanjang haha. bagus jgk kan kalau ada lorong express untuk OKU, orang tua & wanita mengandung.

mazs mazlan said...

besnya dpt g ikea. Mas asyik tengok je la blog akak, nak beli tak dpt lagi selagi bekerja di sabah ni,besnya dpt tukarrrrr :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam atie,
waaa
lama iols tak singgah sini sob3
sakan mak buyung menyoping yer he3
untuk anak jugak kan3
(alasan he3 :P)