Monday, March 02, 2015

jom nak bawak korang jalan2 WINDOW SHOPPING ke SSF DAMANSARA







kemahen ko nak bawak rombongan yer mak yong ooii...ahaaakk...
alam maya jeeewww.. kasi korang cuci2 mata...


jumaat lepas kan aku gi minum air gula..
result dapat petang nya..debor2 tunggu KK tu tipon aku..
syukur derang tak tipon.. hohoho...
sebab dah gi tau awal2 dah.. kalau tak tipon tu maknenyer result darah ok..
alhamdulillah..!!!! lega hati mak nok...
tak yah daku nak berulang-alik ke KK tu satu keje pulak kan...
yang ini pon lepas 3 kali baru ku gigih nak pergi...pheewww...

aku hengatkan.. lepas minum air gula tu boleh lah kuar..
tak yah aku melangok kat KK tu sampai 2 jam..
tapi jangan harap..!!
nurse dah sound.. dok diam2 tak ley gi mana2...
adeeyyhh... dah kenapaaaaaa.....

tabah lah aku dalam tu.. dengar ceramah penyusuan yang tak berapa nak dengar..
bukan sebab aku belagak sangat tak nak dengar..
tapi sebab bising sangat dalam tu..!!
kemahen ramai pulak umat nya hari tu..
tapi cepat gak lah setel..
ngam2 2 jam.. kol 10 macam tu.. dah amik darah tuk 2nd time..
pastu terus balik...

tak balik poooonn..
aku terus pusing ker damansara tu nak singgah SSF..
jumaat tu last day member sales...ada gak lah hati nak rembat apa2 barang sikit..

2 hari sebelum tu.. dah datang dah dulu ngan abah sado..
tapi nak memilih sekali ngan dak qaleef tu.. tak feel hokeh..
walaupon anak aku tu bukan lah jenis ngusik2 barang kat situ..
tapi die nak belari.. risau giler aku..adeeyy...
tu aku survey2 jer...
jumaat tu tekad gi balik sendiri...
dalam 2 hari tu.. aku dok pikir2.. bajet2.. nak beli apa..
memang aku tunggu sale tuk perabot...
nak beli sumting tuk ruang tamu aku tu..ngeeee...

qaleef tak bawak tinggal ngan abah sado off site...
tenang sikit lah aku nak berpikir.. hahaha..

okey lah..
sebelum terus ker barang yang aku beli..
tu tak tau tah nak raya nanti aku cerite hokeh.. bertabah lah... agagaga...
ni nak ajak korang jalan2 dulu cuci mata..
macam aku cuci2 mata kat dalam SSF tu..
dah lah lift rosak.. sanggup lah aku naik turun 4 tingkat pakai tangga kau...
nak beli barang nya satu jewwww... cuci mata lebih..
nah.. 28 keping gambar tuk korang tengok sekali.. agagaga...








tah kenapa aku suka nau sekarang coffee table ala2 RUSTIK macam ni sekarang..
fared memang suka sangat lah kan...
tapi ngah pikir -sesuai ker ngan konsep rumah tu-

banyak kali dah kiteorang belek2 pikir nak beli ker idak meja tengah tuk ruang tamu..
tapi sebab buat masa ni memang lebih suka biarkan ruang tamu kiteorang luas tanpa meja kopi..
jadi.. tak de rasa nak beli..

sebelum ni aku suka ala2 cermin dan kaca..tapi tah mana tah dah takde dah kat SSF ni ha..
ada 1-2 jenis tu aku kenan sangat dulu...




ni satu lagi perabot ala2 RUSTIK... bukan antik tau...tapi lebih pada seni..
ni kalau ko dapat buat satu umah konsep camni.. mmang cantik..!!
aku pernah tengok umah sorang blogger ni ala2 rustik.. peerrgghhh..
nampak lagi mewah dan cozy tau..

fared suka perabot ni.. aku tak kenan.. sebab kaler2... tak 'in' ngan rumah kiteorang tu..
kalau nak... kene tukar meja tivi dan meja makan..
haaa.. dapat tukar 2 tu.. boleh jadi gak lah konsep tu...



kat SSF ni.. memang banyaaaakk sangat brang2 perabot camni..
set sofa.. sarung kusyen... rak tivi.. meja makan.. meja konsol semua ada macam ni..
memang cantik kaaaannn...
aku pekenan.. fared pon sama.. tapi atas sebab beberapa isu sensitif..
jadi aku tolak idea yang satu ni...



fared nak beli wall art ni..cantik.. aku pon suka..
yang bahagian atas tu..letak kat panel tv.. aaiihh.. tapi...nanti2 lah dulu..
kang beli2 men beli tak sesuai pulak..
biar aku amik masa dok bayangkan dulu..







haaaa... ni ala2.. harry potter.. hahaha...[teringat terjumpa Liyana jasmay kat sini cakap bende tu]
tu aku cakap.. tah kenapa pulak mata aku ni pekenan kan perabot cegini sekarang









kabinet ala briefcase.. cantik jugak kan..
aku pekenan.. fared tak pekenan...agagaga..
die kate macam bag...
tapi aku suka kan konsep nya.. 


ni side table dulu rega Rm 699 jer aku tengok..
dah kenapa naik pulak jadi rm 999 ko..!!
aku ingat lah.. ada lagi bukti gambar kat entry lama2 hokeh..
tak jadi nak beli...puuffttt...
aku dah pikir.. kalau tak de yang aku nak tu.. memang nak rembat gak ni seketul...
tapi tengok rega naik.. tak puas hati lah aku.. ahahaha...
tapi unik kan... ley letak kat sebelah sopa ni..



ni pon aku suka.. kaca dan cermin...
sesuai letak kat side sofa






sukaaaaa...!!! -table lamp-


ni gambar lama.. aku letak jer sekali..
ritu aku tengok dah turun lak rega jadi Rm 399
tapi simple sangat.. kotak2 gitu kayu biasa..
kalau konsep tumah retro ni boleh pakai perabot camni cantik..



nanges aku tengok lampu chandelier tu...
ni mau mahal lampu dari perabot ni kang... agagaga...









aku nak round side table macam ni..
tapi bukan ni.. ada lagi 1-2 patern besar sikit lagi cantik dari ni...
tapi nan hado masa aku datang tengok ritu.. 3 kali aku round... memang tak ada.. sobsobss..





side table ni kecik sangat pulak..
warna pon aku tak kenan...



perabot ni.. cantik kan.. besar... ala2 ORIENTAL...
ada lagi satu kaler hitam aku tengok..
eeerr..tapi tak rasa nak beli pon...huuuu...







ada lagi nak kasi korang cuci mata...
nak tengok ker...??

alaaaa...malas lah nak edit gambar..
ni pon macam dah banyak jeeewwww...


ok2... aku bagi lah..
kang janji2 nak buat lain entry kang..
tak terbuat lak kang...

tapi kali ni bukan perabot lah...
ni barang2 hiasan dekorasi




yang ni aku tak minat sangat.. fared suka la bende2 macam ni




tah sejak biler aku minat ngan arca2 dan vase2 macam ni...
faktor usia mungkin...


suka tengok.. tapi tak rasa nak beli jenis macam ni..
ada satu candle holder yang cantik gak..lagi simple tapi ekslusif..
tapi beli2 kang tak tau mana nak letak..jadi.. tak yah beli lagi..
alasan untuk berjimat..agagaga






ni kat tingkat atas.. letak barang2 palstik macam ni..bakul baju bagai..
ni bukan chandelier tau.. ni hanger sepit tu...
sikit lagi nyaris aku nak beli tuk adik baby..konon2 nak letak mitten booties..
tapi dok kire2 sepit nya ada berapa jer.. tak jadi..
aku beli lagi satu pattern banyak sikit sepit nya...




balang2 kaca macam ni pon aku suka..
kalau lah ada tempat nak simpan.. dah aku beli satu persatu...
time2 raya ker orang datang ker.. boleh guna... 
napsu semata aty oooii..!!!! biler nak insap ni...paaannggg..!!!
alaaaa..tak beli pon lagi... baru berangan... hahaha...




ni kalau aku ikut kan ko nak tengok.. mau penuh page ni gambar kat SSF ni jer...
dah dah.. cukup tu....
anak aku dah panggil2 ajak teman.. "amma..amma..jom main.. jom...."
deeeyyy.... amma ko panggil mak ko...amma.. appa.. yenedeeii...
pon boleeeeyyyy... ahaaakksss...



ok.. jumpe next entry...





notatanganAty :: ko jangan tanya rega ngan aku ... pang ko kang....



















7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
cantik2 perabut

Mek Onie said...

agak mahal dan lawa

DYatie ABakar said...

Cantik nya oiii!
Tak pernah jejak kaki ke sff ni.
Ni first time window shopping sini. Haha.

Thank you Aty.
Wall Art tu cantik...

lieyalatif said...

gilo lawa2 semua aty...rajin gak ko snap satu2...bagus2 leh laa kami2 ni cuci mate.....lampu2 chindler tu menarik perhatian tuuuu....

Chekgu Azrine said...

semua cantik..citarasa hubs akk nih..hehehehe

nayfatimah rasyid said...

cantikk sesangat ;)
tak tau laaa melaka ade ke tak

Maya Norhawati said...

ada cantik...ada yg ok...
tapi harga mmg tak boleh blah..mahal nye...

jom singgal blog saya..

www.mayanorhawati.blogspot.com