Monday, March 09, 2015

#OOTD :: Outfit 27 minggu mengandung




waaahh ko giteewww... ada pulak outfit 27 minggu...

27 minggu.. maknanya.... daaaaahhh... hurrrrmm...
6 bulan stengah lebih...
masih seperti dulu..[fes pregnancy]
awal2 jer tak de mud nak melaram..
lepas tu.. ai is ok jer...
macam biasa... never change..huhu...
asalkan pakai pakaian yang bersesuaian..
tidak terlalu menonjol..ketat2 macam dulu..
duluuuuu... tak gheti insap..
selagi boleh di tunjuk.. semua nak tunjuk..puufftttt....malu oooiii biler teringat..
kali ni pakai pakaian lebih sopan....











dress ni aku beli masa mengandung kan qaleef dulu..
aku pon tak tau lah nak panggil dress ke blouse ni.. 
match kan ngan palazo..selesa...
duluuuuuuu... aku pakai ngan legging.. hamek ko..
lepas bersalin jarang pakai dah..-sebab malas gosok- mihmihmih..

baju ni ada sulam kain sebenarnya kat bahagian dada..
cantik... aku suka...tak ley lah nak tayang2 dada pulak kan..
simpan feeling2 cantik sendiri2 jeeewww...
kain pon cotton sejuk sangat... lembut..
sebab tu susah nak gosok.. aku hantar dobi jer dry cleaning.. dasar sangat kan..
dan macam biasa.. aku sayang sangat kat baju ni..
sebab mak aku yang belanja...
warna purple-berry yang cantik...

mengandung kali ni.. aku tak de outfit khusus -maternity wear-
sebab kebanyakan baju aku jenis loose sekarang..
tak de masalah nak sarung n cover perut
bukan nak sorok baby..tapi lebih pada menjaga aurat..
cume waktu2 dah tengah2 ke hujung ni fitrah nya perut aku akan nampak lebih besar..
susah sikit nak cover..
tapi ok lah.. dari dulu2 tu...terjojol sana-sini kemahen tah ngan sapa aku nak tayang tah..
macam lah ko sorang jer boleh mengandung kan..uhuukkss...

kali ni..tak nak membazir sangat beli baju2 mengandung tapi pakai nya kejap jer nanti..
macam yang dulu tu..masa qaleef..
ada lagi aku simpan dalam lemari tuh..
tapi tak boleh nak pakai dah...
sebab lengan nya pendek separuh dan banyak yang tak tutup aurat
nak pakai duk umah pon tak kose sebab fashion2 sangat..panas pon hal gak..
jadi.. pakai apa yang ada..
kalau beli pon.. jenis beli terus yang boleh pakai lama...
cari yang boleh pakai sampai lepas beranak..
breast feeding friendly.. atau jenis berbutang2 depan...

sekarang.. selesa pakai dress jer..
cantik..bergaya dan longgar...giteewww ko..
macam gaya mutu keunggulan dah..
lagipon aku pon jarang2 nak keluar..
dah tak kerje kan..
cume sesekali kuar jalan seronok nak melawo...
jadi tak yah nak beli baju baru banyak sangat..

okeh.. syabas aty..syabaaaaasss... beringat tak membazir dah..hahahaa...

bahek...



notatanganAty :: dah kenapa nampak lebau sangat aku dalam gambar tu.....

















HARGA SKIN BAR :: RM 39

Postage SM :: Rm 6 [ Pos laju]





beli bersama EPHYRA PACK PREMIUM 30 SACHETS / TRIAL PACK
POSTAGE ADALAH PERCUMA..!!



DENGAN HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN DI SINI..!!!

LEBIH BERBALOI..!!!!







PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG




TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE POSTAGE SEMENANJUNG
FREE BOTOL SHAKER [SEMENTARA MASIH ADA STOCK]








WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com













12 comments:

Lin Azlina said...

Sy pun nk pakai dress jer mengandung ni.. baju byk dah xbley pakai ni...

Sharz said...

wah aty da pregnant..tahniah..lame sgt tak.berblog walking...ade dekat setahun.
huhu.

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Chekgu Azrine said...

Sis aty..tgk perut mcm bb girl..hehehe

Puteri Beribiru said...

kak aty pandai mix and match baju.
mengandung pun jojez kot!!!wow

mr boroboro said...

comel perut...

khairiah Mohd said...

cantik..bergaya dan longgar...hihihi suka ayat ni.dah x lama baby nak kuar.

cik hani said...

Akak mmg pandai bergaya.semuanya loose dan menipu aurat

Shakina Farhan said...

bentuk perut nampak mcm baby girl..hihi..memandai je kan..smart la pakai jacket dgn dress gitu..

Suriya Majid said...

cantik OOTD, color block gituw

Miss Sasu said...

alhamdulliah ..

sweet & sopan gitewww.

rini.borhan said...

Takde nampak lebau pun aty..cantik je.. preggy dah natural berseri pkai je camne pun asal sopan kan..hehe..