Tuesday, April 28, 2015

34-35 minggu :: baby dah engage...



betul lah.. 
pengalaman mengandung setiap anak tu berbeza2...
mengandung kali ni pon pengalaman nya berbeza ngan masa qaleef dulu...
rasa macam kali ni.. semua nya cepat..!!
eerr..ker aku jer rasa macam tu.. hahaha..
aku tak berapa ingat sebenar nya... ngeeeee....

baru2 ni scan..

doktor cakap kepala baby dah engage..
aku siap tanya sungguh2.. -siyes doktor..??-
wat pe pulak dokter tu nak menipu aku kan.. huhu...
tapi.. dokter kate normal..
aku jer risau..
sebab biler kate dah engage.. aku dah pikir nak terberanak jer dah.. hahaha...
ai is drama banyak hokeh...lalalala...

tapi no wonder..patut lah.. rasa lain macam jer sejak2 false alarm aku cerite ritu..
asyik lah rasa nak terberak-terberanak...
dan kerap lah pulak aku rasa contraction walaupon baru jer 34-35 minggu..

phewww... lap peluh aku pikir..

kalau engage.. maknenya.. aku boleh beranak biler2 ker..

ker acaner.. 

hahaha.. tak tau lah pulak...
masa qaleef dulu aku tak hengat die engage masa berapa minggu..
lain sikit lah anak fes - anak kedua ni kan..

tapi dokter ada kate..
nanti appoinment aku kat hospital bersalin minggu depan..
baru dokter tu akan tentu kan macamane..
sebab.. nak beranak pon.. kene tunggu lah paru2 jantung hati bagai tu matang dulu..
aku pon tak nak lah anak aku lahir berisiko..
aku nak baby sihat2 saja keluar nanti..

tapi kalau dah nak terberanak jugak..
macamana pulak kan..
kalau kate boleh di tahan2.. memang lah senang..hahaha..

tapi.. harap2 ok jer lah..
malas aku nak pikir banyak2..

aku masih lagi aktif..
sakit2 memang terasa dah..
contraction masih lagi kuat..
aku just kire pergerakan baby..
dan contraction berapa kerap..
so far.. kerap.. tapi masih tak membimbangkan..

laki aku baru2 ni sound "dah lah tu sayang.. bawak2 lah duduk berehat "

motip..??

hahaha.. runsing gamak nya tengok bini ada jer kerje..
kalau tak kat umah..
ada jer bende aku ngajak die keluar -carik kerja-
shopping baju raya anak lah.-konon2 stand by awal2-
carik spentot baru nak beranak lah.. eeaahh..?? hahaha...


ni biler dah engage.. macam nebes gak..
tapi.. entah lah.. rasa macam takde apa2...
dokter pon kate.. ok jer...
aku ada sebulan lebih lagi -kalau ikut edd- lama lagi..
macam2 aku boleh buat...
dulu qaleef on time ikut edd..
kali ni.. hurrrmm.. aku mengharap bende yang sama.. agagaga...
asalkan tak memudaratkan..

dulu.. tak tau macamane rasanya..
sekarang.. dah tauuuuuuuuuuu....serem hokeh nak beranak...

harap bukan esok lusa...ngeeeeee....

tanya dokter -saya nak gi penang makan pasemboq boleh tak dokter hujung minggu ni-

dokter :: tak boleh..sebab awak dah rasa contractions kan.. kang jadi apa2 kang.. 

fineeeeeeeeee..................


ai is baru berangan ngajak laki makan nasi kandar line clear..
ngan pasemboq penang tu...


kalau ikutkan memang tak larat lah nak jalan jauh cegitu..
memang tau badan dah tak ley nak carry duduk lelama dalam kereta..
memang tau aku akan terima padah nya...
tapi.. memang teringin ooiii..
tak nak makan pasemboq kat sini..feel tak sama.....

sobsob....


jawap nya.. lepas habes pantang lah...

tu pon..kalau masih mengidam........








DAPATKAN EPHYRA DENGAN HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN DAN ORIGINAL DI SINI..!!!

LEBIH BERBALOI..!!!!




EPHYRA MEMBANTU ANDA ::

✔️masalah jerawat pulih
✔️jeragat hilang
✔️parut berlubang akibat jeragat makin pudar
✔️masalah eczema pulih
✔️kulit jadi lebih bersih & berseri
✔️suami/ kawan2 perasan perubahan pada kulit yg jadi lebih glowing


✔️berat badan turun 1-2 kg
✔️perut kempis!!! .







SET 1 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] 
 + EPHYRA SKIN BAR

FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 2 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS]
+ EPHYRA SKIN BAR
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM

SET 3 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] SAHAJA
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 4 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS] SAHAJA
FREE POSTAGE SM


SET 5 ::
EPHYRA SKIN BAR SAHAJA
POSTAGE RM 7 SM







EPHYRA SKIN BAR





WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]



EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com




UNTUK MENGETAHUI MENGENAI EPHYRA NGAN LEBIH LANJUT :: KLIK SINI














9 comments:

Nurul Aziz said...

Masa ayra dulu pun, time time camtu baby dah engage, tp tetap aje bersalin 40minggu. Boleh lagi tu aty g penang... Hahaha....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semoga dipermudahkan Allah, urusan bersalin tu Aty :)

Mila Hilas said...

engage memang time2 mcm ni, tp semestinye dh nak bersalin sgt2..dia cume masuk laluan je sbb nt bile nak keluar senang dia dh jupe laluan yg sepatutnya.hehe..xpe..doa byk2 semoga dipermudahkan..dan semoga dpt melahirkan secara normal

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi

Nad MamaZN said...

pengalaman preknen aty ngan saya seakan2 je.. bila baca mcm baca pasal diri sendrik plak hehe

antalya said...

moga proses bersalin dipermudahkan nanti insyaallah. berpantang kat mana?

Fai Nardir said...

dulu masa adam, tak ingat pula minggu ke berapa engage.. hihi.. Adam pun dulu on time, ngam-ngam ikut edd.. bila teringat sakit nak bersalin tu, rasa takuttt pula nk pregnant lagi.

eima said...

hahaha .... sempat lagi tu tanya doktor ...

tapi kan .... tu aku la ... aku lg2 minggu nk branak aku 36w time tu lepas blk kg ... jenuh klu terberanak ..suka hati je tau

Hamelia Hamid said...

wah dah x lama tu aty..semoga dipermudahkan..aminn