Tuesday, September 22, 2015

FEATURED di NLKO Tv9 :: jemputan dari EPHYRA sebagai dealer/tetamu






ahad baru ni.. 20hb Sept.. aku ada shooting ngan program NASI LEMAK KOPI O..kat TV9
dalam segment tajaan untuk pihak EPHYRA..
kak miza offer aku lama dah...
sebelum ni.. aku asyik tolak jew.. i ols segan.. hahahaha..
tapi.. kali ni aku terima..
macam biasa... saja amik pengalaman..
lagipon dengan topik menarik kan..
sesuai ngan situasi aku..ngan pengalaman sendiri..
aku berkongsi tentang topik 'KHASIAT EPHYRA UNTUK IBU MENYUSU'

aku memang suka tuk bagi dorongan sokongan pada mak2 yang kat luar tu 
yang berniat nak susukan anak secara ekslusif ngan susu badan selama 2 tahun..
jadi atas sebab tu aku terima offer kak miza..
lagipon..agak bagus tuk bisnes aku sendiri kan..heheh..
boleh mempekenalkan lagi..insya Allah..

kali kedua masuk tv.. so far ok dah..
tak lah nebes terus sangat macam ritu tu... hahaha..lawak kalau teringat..
lagi pon berbeza ngan kat tv1 tahun lepas..
dulu aku datang sebagai tetamu jemputan tuk borak2 pasal hari ibu..
tapi kali ni tanggungjawap lebih besar..walaupon lebih singkat..
kali ni aku ibarat wakil pada pihak ephyra tuk sama2 mempromosikan produk..
jadi.. setiap apa ko cakap kene ada point penting
lebih2 lagi hanya 7 minit..!! 
takut pulak aku sebenarnya kalau tak dapat memuaskan hati pihak penaja.. hurrrmm...

tapi.. aku sahut gak lah cabaran tu..
tuk diri sendiri sebenarnya.. dari situ aku dapat belajar macamane PR yang bagus kan..
so.. tu pasal..aku terima gak job tu..





aku ke media prima awaaaaalll... yang di bagitau memula pukul 8 dah kene ada kat set..
sebab nak touch-up bagai.. 
dari umah aku ke bandar utama ni.. ahad tak jammed dalam 15-20 minit jer lebih kurang..dekat..
tapi biasa aku akan sampai dalam setengah jam awal dari masa yang di beritahu..
tuk apa2 hal pon..
aku suka macam tu supaya tak kelam kabut..tak penat..tak panik.. 
sampai awal.. boleh amik2 gambar dulu.. motip tu sebenarnya.. miahahaha..

tu dak qaleef muka bagun awal pagi -lagi awal dari waktu pergi sekolah..
muka cegitu lah..
soh tinggal umah..ada nenek nya..tak nak pulak...
tu sanggup lah bangun awal2 nak ngekor mak nya...

ni kat dataran media prima tu...
hari ahad mungkin..so memang tak de orang sangat..
tak ramai pon...tu boleh lah posing2 dulu sikit kat sini.. ngeeeee...



dah sebab bawak anak2...aku kene lah bawak adik bongsu aku ni cam biasa..
sebab adik aku ni dah biasa ngan anak2 aku..
dari kecik baby tolong jaga... tu aku percaya kat die tuk handle anak2 aku..
die tau apa yang 'boleh' atau 'tak'...
qaleef pon rapat ngan die.. 
jangan kan kata dak qaleef.. si kecik shaquille tu pon die boleh handle insyaa Allah..
n so far.. ok jer..alhamdulillah..

budak2 tak ley masuk set..takut bising kan..paham lah tu..
so tunggu kat waiting room dekat2 ngan set..
abah sado tak ley sebab aku harapkan die teman dan amik gambar aku dalam set tu..
tu aku kene bawak adik aku sorang ni..
seb bek lah ko jenis boleh harap dik....




masa sampai tu... wakil2 ephyra tak sampai lagi.. 
kire aku awal lah tu..
tak kisah pon.. round2 kat dalam tu tengok tv3 dari dekat.. hahaha..
hotfm radio tu kat bawah lobi tu jer rupernya..
tapi masa tu tak de orang pon dalam tu.. boleh nampak dari situ jer..



belakang hotfm ada cafeteria.. so breakfast dulu kat situ..
memang niat datang awal nak sarapan siap2 dulu pon..
nak carik kedai kat luar takut terlambat pulak..


shaquille masa ni baru bangun tido..dah tido dalam perjalanan kejap tu..
sampai tu die sedar lah.. 
so far shaquille ni senang sangat nak handle.. jenis tak cranky..
mengantuk ker hapa.. sikit2 jer bunyik bagi sign..
tapi jarang sangat lah nak menanges melalak2 tanpa sebab..
tu aku tak kisah nak bawak die jalan2...even nak bawak ke sini pon ok jer..
adik aku jaga pon die tak kisah sangat..senang..huhu







lepas setel sarapan.. baru wakil dari EPHYRA sampai.. 
ni Nanie.. ada aku share gambar sebelum ni lagi..
exec bahagian marketing kat oceanlife..
Nanie ni studen Law tau..[hebat..!!] tapi atas sebab2 tertentu die tukar kerjaya..
seronok dengar cerite die.. borak2 sementara tunggu nak masuk set..
dan sementara tunggu kak Miza n duta ephyra memey datang..

di beritau oleh wakil NLKO masa tu.. segment kiteorang puku 9.11 pagi..
so ada masa lagi..



walaupon aku dah make up sendiri kat umah..
tapi kat set..kene gak touch-up oleh make-up retis derang..
sebeb derang kata.. make up kene lebih tebal dari biasa..
aku tau tu...sebab kat tv1 ritu pon cegitu gak..
walaupon aku rasa masa aku make-up sendiri tu pon dah sangat tebal..
tapi bayangkan derang buat lagi tebal.. huhu..
aku pakai lipstik pink terang.. tapi MUA kata..dalam tivi nanti nampak pucat jer kalau tak pekat lagi..
okeh.. baik lah..


memang tebal..!!! so aku tak heran kalau tengok retis muka make up berlapis kat luar tapi kat tv nampak biasa jer...
masa ni ida ngah bentuk kening aku...
aku dok risau2 takut jadi kening elfira loy... ngeeee...
kening aku tebal boleh tahan gak..aku tak pernah cukur hokeh..haraaaammm...
tapi biasa MUA memang akan kaler bentuk kan elok2...
asalkan ok dan tak cantas kening aku.. aku boleh jeewww....


tadaaaaa..dah siap make-up oleh MUA sis Ida..thanks ida...
sebab kasi kite nampak lebih cantik dalam tv... ngeheeeee...






eeaahh ok lah..
i ols nak masak tuk MIL ni..
nanti lain kali sambung... nak share belakang tabir dalam set NLKO pulak eh..





6 comments:

eima said...

tahniah dear ..... aku kagum wei

Azanna Radzuan said...

bangga dengan aty..walaupun xdapat tengok kat tv tapi follow story kat blog aty pun dah cukup hepi..dress zawara tu cantik betol tgk aty pakai..sesuai kan dgn org kurus tinggi..apapun tahniah dpt pengalaman baru lagi masuk tv..hehe..

Chekgu Azrine said...

Akk suka jubah sis..zawara kan?hampir nk beli cuma takde warna purple jek...huhu

Ain Rahman said...

cantik

All About AnaYna said...

bestnye dpt msuk tv

siti sara said...

sara pun ambil tiket paling awal nak tgk Aty kat tv..hehe

semoga terus berjaya ye ;)