Friday, September 04, 2015

kecintaan anak aku pada yang satu ni........







amboi ko binatang [sebab aku tak tau nama] siap pegang2 anak aku lagi eh..





luv this picture..



ape ke nama binatang ni eh..
aku tak hengat..
tapi binatang ni ada dalam cerite madagascar tu.. yang poyo gilerss.. hahaha..
sapa tengok tau lah watak binatang ni..

tapi ni..elok jer..tak lah poyo..mihmihmih...



binatang ni dalam satu kawasan tertutup..luas..
kat luar ada orang jaga..
nak kasi makan.. ko bayar rm 5 hengget dapat bekas kecik..
masuk dalam tempat ni bagi makan sendiri..

since ko tau lah anak aku memang sukaaaaaaa lah sangat bende2 cegini kan..
so..memang aku kasi kan jer lah die masuk kawasan binatang ni..
abah sado masuk sekali teman..nak amik gambar..sekali ngan penjaga tempat tu..
aku tunggu kat luar jer.. tengok dari cermin kaca...
lagipon sebab ada stroller lagi..dak shaquille lagi.. tak kose aku nak dekat2 aaaiihh..
aku hengatkan kot ganas ke menatang ni sampai cegitu sekali bersarang nya..hahaha..
sekali alahai... manja la pulak..
ko tengok anak aku tu..ilek jer bagi makan menatang tu..
dah lah die makan laju2...cepat jer habes..

qaleef memang berani hokeh..
tu rimau pon aku rasa..kalau lah boleh di bagi makan sendiri pon gamak nya die suapkan jugak tuh... huhuhu..
nanges mak ko nak...

ni seb baik lah aku tengok menatang ni comel jer kan..
tu aku relakan anak aku masuk...
kat luar cage ni.. tengok dari cermin..
ramai lah orang dok tengok qaleef..macam buat pertunjukan pulak anak aku dalam tu..
cina2 ramai dok kagum.. aku pon heran gak..
sebab bukan die masuk kandang beruang pon kan..hahahaha..
aku dengar jer lah orang dok puji.. 
so cuteeeeeee..comel sangat la..berani bagai anak aku bagi menatang tu makan...
[segala puji aku kembalikan pada Allah]
siap amik2 gambar anak aku...kemahen..
orang tanya aku..aku jawap.. "anak i memang suka binatang" -sambil muka takde perasaan-
bagi aku.. memang cegitu lah anak aku kan..dah biasa dah tu..
korang pon tau sapa2 yang biasa ikut tengok perkembangan qaleef dari kecik..
memang sukaaaaa lah sangat pergi zoo..
tempat2 ada binatang ni..
aku ni... demi mu anak jer kekdah nya..

gajah gabak tu pon elok jer die sua tangan..aaaiihh... 
aku yang gelis tengok belalai gajah tu berbulus-bulus berair...
aku risau muncung gajah tu sedut tangan anak aku jer.. hahaha..hover kan mak ko..


eehh kat mana ni..??
nanti lah aku cerite full entry ngan gambar lain lagi..
alaaa..tak saspen pon.. tengok binatang jer pon...hahaha..

nampak nau mak tak teruja..

aku teruja.. sebab tengok qaleef gembira...
tu dah cukup dah...


amboooii.. mak2 sangat nih...














8 comments:

Mrs Little Voice said...

comel binatang tu...kiut pun ado

Eintan Nurfuzie said...

brani nye dia ye.. hehehe

Nini Mohd said...

King Julien! hehee~
ni lemur. spesis beruk/monyet kot.
dlm cite Madagascar : Europe Most Wanted, King Julien ni ada cakap "i'm the first flying monkey".
betul la tu spesis monyet.

Nini Mohd said...

kalau x silap, sepsis ni ada kat Madagascar jer.
ni macam panda jugak la ea, bawak dari negara asal ke Malaysia.

zulhilmitempoyak said...

nice. macam mana nak dapat. macam gebu je haiwan ni..

Muhd Asri said...

salam ziarah...si anak minta bawa balik dop?hihi

MizzTina said...

ye kak, dlm citer madagascar.. nyampah giler watak binatang ni.. kerek.. hahaha.. btw, comel lak binatang tu ye..

hamizah che mat said...

jemput singgah sis
JOM FOLLOW SAYA