Monday, September 14, 2015

OutfitOuting :: kelabu mengikut tema jerebu..










kelabu mengikut tema jerebu.. hahaha
gambar kat putrajaya baru2 ni..jerebu..!!
tapi masa ni ok lagi.. ni pon gambar lepas solat maghrib kat masjid putra
masih di ambang senja..
kalau aku gi semalam..lagi teruk aku tengok berita..
orang kate masjid nampak bayang jer eh...dasat..






i oll bizi nyah... last update tu pon semua schedule entry...
seminggu lepas tak mampu nak update blog..
jengah kejap2 jer..
kalau online pon laju2 hanya tuk urusan kerje..

malam tido kemahen awal..penat membizi siang hari.. heheh..
abah sado khursus seminggu..
setiap pagi aku kene mengantar dak qaleef sekolah..
jenuh hadap drama die sorang2...huhu...
selalu abah sado yang hantar naik motor..
ni aku ngantar naik kereta..
nak kene menyinggah beli kuih die suka nau nak beli..
ngan menghangkut dak shaquille lagi..
balik2 terus masak..
aaahh... mak mertua aku ada kat umah..
abah mertua gi haji.. jadi.. kiteorang jaga die lah ngan adik ipar aku sorang..
so far ok jer.. ada orang nak layan anak aku.. senang aku nak buat kerje umah..nak masak..
cume tu lah..rutin berubah lah sikit..
idak lah aku nak memerap kat atas jer atau nak online biler free..
buat masa ni macam kurangkan sikit masa bekerje-urus niaga
kuar pon jarang2 sangat...
lebih pada spent masa ngan mil aku tu jer..
ni jer lah kot masa tuk aku berbakti pada die kan.. die tinggal lama kat sini..
boleh lah bawak jalan.. boleh lah borak2 kenal hati budi lagi.
peluang yang jarang2 nak ada..walaupon aku-abah sado dah kawen 5 tahun..

tu gambar tu sebenarnya aku gi putrajaya ngan mertua aku lah tu..
saja bawak berjalan..
adik ipar aku tak pernah pergi..teringin kata nya..
kiteorang pon jarang2 pergi putrajaya ni.. huhu..
so amik peluang jalan sekali lah gak..
jerebu..tapi masa ni seb bek masih tak teruk..
malam tu pon orang ramai lepak kat dataran tu..meriah rupernya kat situ ngan family..
nanti lah kot sempat aku hapdet gambar2 lain lepak santai malam tu eh..
aku tak ley nak ngadap laptop lelama sangat ni..
curik2 sambil buat keje sikit sementara anak tido..
dah siap masak pon...pagi2...
kol 11 jap gi nak kuar amik qaleef..pos barang..
amik masa..kang dah letih..
so sebelum kuar setel keje umah..masak tuk mertua dulu..
so..hati senang sikit..

ok lah...jumpe entry lain keh..










9 comments:

Dkna Abza said...

jerebu makin teruk kat putrajaya semalam.. ipu cecah 151+-

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sama la Atie..
Kak Mirror pun tgh jaga mertua ..

CikNaa said...

gojes gitu walaupun jerebu..hi aty :)

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya akak :)

lieyalatif said...

uitttttt...mak anak due ni tak mcm mak anak due tauuu...mcm anak dareeeee....auwwwwww.....

betul tu aty, mmg teruk jerebu kat putrajaya nie.... lagi2 arini ..anta anak sekolah tadi makin kabur view....

eima said...

teruknye jerebu ...ko ni pakai ape pun lawa haaiiissshhhh ...sesuai sangat kelabu tu ngan cuaca kelabu sekarng ni ... mmg ikut tema

nayfatimah rasyid said...

patutlah lama tak der cerite baruuu ;)
bizi rupenyer ...

fazian batrisyia said...

Oh jaga MIL...semoga dipermudah urusan...yg pergi haji pon semoga mendapat hj yg mabrur.

xuexue said...

hi.. cantik laa seluar.. beli mane yer...