Tuesday, October 27, 2015

OutfitAtyFared :: beautiful MILO satin flare skirt..









satin flare skirt from @skirtbysisters [IG] 


dulu2 aku tak suka pakai skirt..rasa macam tak sesuwai jer..
tapi tu lah kan..orang kata..tak cuba tak tau..
dah cuba..haaa... terus fall in love giteeww...
tapi masih jarang pakai lah..
tengok keadaan gak..
pakai seluar jer lagi senang nak jalan.. hahaha..
tapi kalau rasa nak melawo lebih sikit.. baru lah aku gigih ber-sekewt cegitu..
eeeerrr.. lawo ker..?? hahaha..perasan..!!
tak la lawa..yang penting biler rasa konpiden...cukup dah tuk aku..

ok.. sejujur nya..aku teringin nak pakai pastel2 color..
tapi aku rasa tone kulit aku tak sesuai..
jadi.. aku pakai yang lebih kurang sikit gelap lagi dari pastel..
warna2 tanah...warna2 selamat...

color2 macam ni..nampak lebih simple..just ok..tuk aku..
sejujurnya... setiap kali bila pakai skirt.. lagi2 sumtin yang satin...
aku tak nak pakai color block.. sebab nanti nampak 'shining' lain macam..ngeee..
tapi..just now baru perasan.. kene pandai carik material..
satin pon..ada kualiti2 tertentu gak..
ada yang keras..ada lembut sikit..
ada yang berkilat2 sebatu lawan matahari dah memancau2 mata ko..hahaha..
aku suka jenis satin yang agak berat..dan tak berkilat sangat..
sebab nya..lebih flowy.. dan tak jarang..!!
tapi dalam masa yang sama..idak la panas..
selalu kalau material cegitu pricey gak lah..
tapi... aku suka skirt dari @skirtbysisters ni walaupon satin..
tapi tak nampak berkilat2 licin..!! dan tak lah mahal nau pon...
just harga2 standard...
lagi2 dalam cuaca yang panas terang..
so.. aku rasa.. aku kene ada lagi koleksi skirt dari @skirtbysisters kaler2 lain..
hahahaha..alasan sebab suka pakai skirt nih..
ingat nak try kaler berani sikit lah lepas ni...
may be... orange sunset..or shocking pink...?? ahahaha... will see..
warna2 block ni... kene pandai main kaler...hurrrmm...






aaaahh....masih ramai lagi yang tanya pasal shawl aku pakai ni..
setiap plain shawl aku pakai..adalah koleksi sendiri  [byatyfared] 
tapi takde stock dah buat masa ni..
jadi jangan wassap aku tanya nak beli yer...uhuukkss..

ni wideshawl.. shawl besar...bukan square scarf atau tudung bawal..
dan aku tak pakai apa2 pelapik kat bahagian atas kepala tuk bentuk kan nya..
ada orang tanya..samaada aku pakai tudung bawal kat dalam..
eeerrr... tak dapat bayangkan..hahaha..tapi.. jawapan nya.. tak..
aku pakai macam biasa jer..
just lipat kat hujung tudung macam square scarf tu...
aku memang agak olskul walaupon kate pakai shawl.. tak suka sangat nak pakai yang melekap kat dahi..rasa macam kendul pulak kepala aku ni.. mihmihmih...

ramaaaaiii yang tanya soh buat tutor..
penat aku jawap..rasa dah banyak kali bagitau pon..
aku tak gheti sangat nak buat2 tutor video bagai ni...agagaga..aku siyes...
hurrr... tapi..acaner eh aku nak tunjuk korang cara aku pakai..
simple jer ni.. aku lipat 3 segi kat hujung shawl macam tudung bawal tu..
lepas tu..lilit jer lah macam biasa..
sebab kan ni wide.. dan panjang..
tu senang nak ekjas depan belakang tu..
harap membantu.. muwahahaha... 


okeh..lepas ni nak carik kain corak yang cantik tuk buat wide shawl pulak..
jemu pakai plain..




















"qaleeeeefff... buat apa dalam seket mama.... !!! "

korang tengok ni...!!!



tak tau nak marah ker nak gelak ngan budak ni tau..





ini budak..!! memang tawww....tengok muka qaleef..!! 
budak ni memang kuat mengacau..menyakat mak nya..
dengan gembira nya die berjaya kacau gambar mak nya...






my cheeky qaleef...




seb bek mak ko biasa pakai kain dalam kat dalam...oouuccchhh.....






















13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comeinya

Baiduri said...

Mula2 baca n3 ni santai2 je + siyes ckit2...
Smpai part ending leh senyum + gelak2....hehe, qaleef...

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui lg trtrik tgk kasut akk..kih2..

amboi dak handsome kacau mamanya posing ea..

YB Shehan said...

suka gila tgk akk n qaleef smile! hikhik

nona senyum2 said...

Nasib baca sampai bawah, hahhaaa, dapat tgk qaleef masuk dalam kainn. hahahahaaa

seronok dia, dah tuu..mak nye jer bergambauuu

Afidah Azmi said...

ingat angin apa la tadi..rupanya...ada org dalam skirt..

cik hani said...

Aikkk..lucu la qaleef ni gurau dengan mama dia..

Aty... comel sangat aty pakai skirt.aci tak nk cemburu dgn aty? Lps bersalin, aty back to normal je size aty.

Kite ni yg belum ada ank ni, size tubuh macam dipam-pam. Sedih

eima said...

hahahaha comey gile aksi korang wei ... tukang amik gambar mmg sporting la .....

nayfatimah rasyid said...

nanti jgn lupa kalau nak wat jualan shawl byatyfared tau !

skrit tue cantik ;)

Ayu Rashid said...

hahaha mula2 pelik jugak naper la skirt aty jadi gitu... sekali ada sesuatu dalamnya....ok gimik menjadik!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Wat suspen je.. ingatkan buat magic apa kat kain tu.. rupanya ada Dak Kecik kat dlm. So sweet.

Sama la K.Mirror pun, bukan penggemar skirt yg tegar, tp lately ni dah mula ada koleksi sbb nak padankan dgn winter coat yg paras punggong (of coz klu pakai coat yg jenis cenggitu x sesuai pakai sluar kann.. nt nmpk *#n%+t.. tu yg terpaksa berskirt.. hihi).

Chekgu Azrine said...

Yg gmbr last2 mmg nmpk candid...
Comel qaleef gelak

cik chinta said...

memang cantik sgt. bgus btulla rajin share cara dress up