Thursday, January 21, 2016

Jalan2 HOME PRO IOI CITY MALL PUTRAJAYA cari barang rumah







aku tak ingat aku park area mana..sebab tak familiar lagi tempat ni..
jarang datang..
tapi aku naik2 escalator terus nampak Index Living Mall ritu aku cerite tu..
kat area TESCO...
HOME PRO ni pulak letak kan kat hujung sekali dari Index Living Mall tu..
kire hujung ke hujung tu lah..memang jauh sebab besar tempat ni..

kat Index Living Mall.. lebih pada perabot2 siap.. hiasan deko...
tapi kat HOME PRO ni.. lebih pada tools.. pada peralatan..konsep DIY macam tu..

apa aku carik dalam HOME PRO ni...

jom lah kite jalan sama2..ada apa dalam nya..




Back splash jenis glass mosaic
masuk2 nampak ni..saja lah belek2 tengok harga dah design..
tak rasa nak pakai jenis macam ni pon kat dapur rumah




ni jenis ceramic.. cantik gak.. 
kat sini ni.. ko beli sendiri banyak2.. bawak balik dan soh kontrakor pasang..



dalam HOME PRO ni.. banyak pilihan2 tile..macam2 jenis design n material ada..
api ada aku rasa harga agak mahal berbanding kedai luar biasa tu..mungkin..brand kot...



nak lantai kayu lamina ni pon ada..beli..pasang sendiri..






tengok kepala pipe untuk bar counter dan dapur sekali.. 
ya hampu ko dalam ni..aku rasa ada beribu jenis macam kepala pipe kot..
walaupon lebih kurang..tapi beza harga dan lebih pada perbezaan jenama..
tak mampu nak belek tanya SA tu satu2.. huhu



ni kalau muat letak kat bilik air umah aku..memang dah hangkut seketul..
besh ooii ada jakuzi kat rumah..heheh..


tak dapat jakuzi..dapat ni pon jadi lah..
plan nya nak pasang ni kat bilik air kiteorang..
kiteorang memang nak mende ni sebab nak elakkan kawasan lain dalam bilik air basah lembab setiap kali mandi..



jamban pon ada kot lah uamh ko nak tukar jamban baru kan..




HOME PRO ni besar..!!
macam2 ada kat dalam ni..
tapi aku pon dah tak larat nak amik gambar satu2..
cukup lah tu..hahaha..
ni gambar pon masa awal2 masuk tu..
darikan alat bertukang..ke langsir..cadar..barang2 kecik tuk bilik..rumah..bilik air dapur..
lantai ceiling..pintu tingkap..semua ada lah dalam ni..
tak ingat satu2 aku nak senaraikan...
ko kalau jenis nak buat pasang sendiri..ok jugak lah carik kat sini..
tapi bagi aku..harga agak mahal gak lah berbanding kedai2 hardware biasa kat luar tu..
cuma nya kat sini banyak pilihan.. memang banyak giler..

dah..tu jer aku nak cerite..takde entry bersambung tuk HOME PRO nih..
lepas kan dari tu..dah penat giler nak gi solat..lepas tu makan..aku dah cerite kan awal2 ritu..





9 comments:

Rizziela said...

memang rambang mata kan

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

Lea Ismail said...

rambang mata dibuatnya..tapi harga boleh tahan jugaklah dekat sini. cuci mata bolehlah...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

kalau kat belah tesco tu parking C/D.
memang slalu parking situ jer sbb nak pi tesco dekat huhu

Chekgu Azrine said...

kalau masuk sini maunya berejam2 kot akak sis..sbb sekejap nak yg tu...sekejap nak yg ni..pitammmm 44 x

lieyalatif said...

eiii suke kat sini....cuci mate...rambang mate pun yeak jugak...ala2 mcm kat ikea jugak le nih...ni mmg tempat 'makanan' aty laa niey...org yg suke deco2 rumah mesti tak keruan kalo dpt masuk sinie...

eima said...

AKU LALU JE DPN KEDAI NI TAK MAMPU KOT NAK MASUK ... HEHE ..MINDA BELUM MAMPU NK BERDECO MASUK JE SPEECHLESS

Akak Kembang said...

jakuzi tu bestnya dapat sebijik...hehehe

O'gosh Iskandar said...

x suka tau...buat kita berangan je..