Thursday, April 28, 2016

layan tekak kat Spices Of Penang



ada orang pernah cadangkana ku makan kat Spices Of Penang ni..
lama dah...
tapi baru ni kiteorang try...
bukan takde tempat nak gi makan..
tapi.. saja2 aku tengok apa yang besh nya makan kat sini..huuuu.. boleeyy...




kat Aeon sini jer.. dinner saja nak makan luar..
dah beberapa minggu aku sibuk tak de mud sangat nak kuar sesaja makan macam ni..

takde orang dalam ni..hahaha..
kiteorang jer 4 beranak..
tak tau lah kenapa...
tapi takper lah..cepat sikit makanan sampai nanti kan..-aku pikir


macam biasa..adik kene re-dho...hahaha



mana mau nya die duduk dalam ni....jenuh paksa..
lagi pulak abang pon sama tak duduk diam...


abah sado sekarang malam2 tak makan berat dah...
nak diet kate nya.. [aku jadi pompom gel] 
biler kate makan kat restoran penang asli..
harus lah try rasa char kuey teow penang style kan..[Rm 8.90]
aku rasa..ok jer.. pedas gak lah tuk aku yang tak makan pedas..
abah sado makan..tak cakap banyak...
okeh..aku paham..
tapi habes die makan..ada lah 2 ketul udang dalam tu..



aku memang lapar nasik.. 
kalau ikutkan..macam banyak pilihan nasi putih ngan lauk siap set dalam menu
tapi aku amik yang mudah2.. ayam panggang nasik kunyit jeewwww...[Rm 13.90]
kuah kari tu sedap...lemak betul..
tapi banyak nau kuah nya..tak gheti aku nak makan..style nasi kandar kot..huhu
sambal tepi merah tu sedap..tapi..tak pedas...pelik gak aku..



tapi rojak petis buah die terbaik aku rasa..[Rm8.80]
pedas manis..cukup sedap kat tekak aku..
yang penting petis nya tu..kene betul2 rasa petis...baru selera..
bagi aku.. not bad lah...aku suka.. boleh beli yang ni jer nanti biler2 teringin..




qaleef mintak udang [dia memang suka udang]
jadi belikan die-Prawn Dumpling [Rm 5.90]
dalam tu ada udang seketul satu...



so far..just ok jer.. tapi aku tak rasa nak repeated lagi..hahaha..
bukan tak sedap..tapi mungkin pilihan menu tak menepati selera aku sangat..tu jer..




yang sorang ni pulak..tak ley nampak Baskin robbins ni..
dok mintak eskerim green..
tah ape kena lah 2-3 menjak ni suka nau ngan color hijau..
tapi aku tak bli pon yang hijau..sebab hijau rasa mint..tak berapa besh sangat..aku beli lain..
eeahh..aku tak cerite lagi kan die mintak kucing hijau.. hahaha..


layankan jer lah..malam2 pon..
pastu sound die..kalau malam ni tido lewat..esok liat bangun gi sekolah..
no more Baskin Robbins hokeh..

qaleef angguk2..
seb bek pagi esok nya..elok bangun nak gi sekolah walaupon malam tu tido lewat sikit dek kerana terlebih gula dalam badah...


boring kan..takde cerite..hahaha..
ada sebenarnya.. banyak..
tak sempat nak blog kan jer..



EPHYRA SKIN BAR

3 BOX RM 100 SAHAJA..!!! [UNTUK SM]

TAPI....


HARI NI SAJA TAU...OFFER NI..

KALAU NAK..WASSAP DAN BAGITAU "SAYA NAK SKIN BAR GAJI DEAL"
[kalau tak cakap..aku bagi rega biasa jer.. muwahahaha]

KELEBIHAN EPHYRA SKIN BAR 

Menghasilkan kulit cantik gebu
kulit lebih licin dan lebih cerah berseri
melindungi kulit dari sinaran matahari
meratakan tona kulit
memudarkan parut, jeragat, blackhead dan cela pada wajah
mencerahkan kulit yang gelap dan kusam termasuk bahagian badan
menghilangkan lingkaran hitam sekeliling mata
memutihkan celah ketiak dan celah peha



WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089[ATY]

[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call/pertanyaan berbentuk peribadi tidak akan dilayan sama sekali]



EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com


untuk pertanyaan lanjut mengenai produk

4 comments:

lieyalatif said...

takpe aty...yg penting dah cuba kan..dah tau dah masakkannye mcmmane....

tapi tang kucing hijau tu lawak....mcm dayyan laa ni obses kaler red..semua bende nak red...pitam haku.....

e.t.t.y said...

sygnya abang kt adik. kalau umar takdelah dia nk buat gini kt maira.

eima said...

TAK PERNAH LAGI MASUK MKN KAT SITU ... BUDAK2 LEBIH SUKA HERET KAMI MASUK KFC BAGAI ... HEHE

Chekgu Azrine said...

Tgk rojak tu mmg blh bikin terliur..hahahhaa