Wednesday, May 11, 2016

Sarapan mee bandung sedap kat RAHSIA KOPITIAM Bandar Baru Bangi


ahad last week...
pagi2 kuar..nak gi LeeyanaRahman Boutique..
buat re-opening tower derang...
kalau ikutkan.. tak lah gigih nak pergi jauh sana tu..
boleh jer kirim kan kat Personal Shopper..lagi jimat..bayar postage jer..
Tapi.. malangnya.. baju yang aku naaaaaakkkk sangat tu...
Ps tu tak dapat stock yang cukup...hari sebelum tu..
nak refund duit aku..
aku pasrah jer lah....tak per lah kalau pre-order pon..
bukan nak pakai laju2 aku pikir..-tah tak tau biler nak pakai..
tema raya color pon tak decide lagi...huhu...
nak beli.. sebab aku rasa..cantik...

tapi subuh2 ahad tu..
aku dok layan IG..malas2 nak bangun balik lepas solat subuh tu..
aku tengok orang update..kate boutique bagi priority pada yang walk in..
kire Ps kendian2 lah dapat..-tu yang aku baca lah update customers..
terus tanya abah sado..kalau die sudi nak bawah aku sampai ke bangi tu..

well.. abah sado kan...
jarang sangat die tolak...aku tak paksa pon..
[dan aku tau kalau die ikhlas..atau malas2 tapi terpaksa pergi] hahaha..
since sabtu tu pon tak gi mana2..
so kiteorang decide kire kuar jalan sekali..
makan kat kedai  nasi beriyani gam paberet kiteorang kat bandar baru bangi tu..
aku dok teringat nak makan mee bandung johor...

sekali....sampai sana....tutup ko..!!! 
aaiihh.. bukan rejeki..
dah lah tak sarapan lagi..memang semata simpan perut nak makan masakan johor kat situ lah tu..

tapi.. betul2 depan-berhampiran kedai tu...
nampak satu kopitiam nih..




dari depan tak tau apa nama..
tapi tengok ada mee bandung muar..mee rebus majidee bagai..
agak2 ni restoran masakan johor jugak..
terus proceed makan kat situ jer..

masuk2..kedai nya ala2 kopitiam.. menarik lah..unik..
memang betul2 masalakn johor dalam ni...feel die..




dah masuk duduk.. baru tau nama restoran.. hahaha..
RAHSIA KOPITIAM
tu ada tulis kat mana tu.. seksyen 15 bandar baru Bangi..
laki aku selalu gi Niosh pon..tak tau kedai ni masakan johor tau..



laki aku masuk2 jer terus nampak KOPI 434 MUAR ni..his favorite!!
kopi ni die kate rare..takde jual kat kedai2 atau market..
even kalau balik johor pon..bukan semua tempat ada jual
mertua aku pon tak tau kopi 434 muar ni..die jer yang tau..huhu
setiap kali nak membeli kopi.. die akan carik kopi ni dulu..dengan harapan lah kan..
nan hado nya lah nak jumpe kat sini..



dah tentu lah die amik kopi tuh.. jangan ko tengok ruper sempoi cawan tu.. hahaha..
rasa die.. bak kate laki aku..'mencakup'..memang kick..!!
ni kalau aku minum secawan habes ni..mahu aku mintak nak minum hari2 pagi petang siang malam ni..
boleh ketagih..!!
dan mahu ada tetibe migrain tak pasal panas2 buta tu kan..
so..aku amik teh tarik jer hari tu...


qaleef kan suka kaler hijau sekarang..
sampai kan kuih pon die pilih color hijau..
die suka kuih ketayap hijau tu...yang ni.. kuih cara gula die makan..



mee bandung muar
bagi aku...sedap...walaupon abah sado kate tak cukup pedas [yang macam kiteorang makan kat johor ritu-tak cerite pon lagi]
tapi tuk aku.. not bad lah..kene ngan selera aku...rasa udang..rasa kacang..
tak cukup aku makan semangkuk ni..[serius]



abah sado memula nak amik lontong...[kat sini semua makanan johor ada]
tapi..last2 die tukar mee rebus
so far.. die kata.. still ok lah... sedap...
[susah tekak orang johor biler makan kedai makan johor ni...puufftttt ]



dak qaleef sekarang.. suka nau main camera kiteorang...
asyik mintak nak amik gambar jer...
nih salah satu nya nya..
soh tangkap gambar makpak nya..
tak sampai sekerat pon bayang aku nampak..ggrrr...



tapi dalam banyak2 die petik tu..
ada lah sekeping lawa macam ni.. not bad huh...
lepas ni dah boleh soh qaleef tolong amik kan gambar mama abah berdua jer lagi..







antara bende menarik dalam kedai ni...
aku suka lah...unik.... dan jadikan kedai ni macam besh..
kalau korang nak tau..
ada satu kolam kat luar-tepi kedai ni..
tak dapat amik gambar..
tp yang comel nya..kolam tu tuk kucing minum..!!! khusus..
siap bagi amaran jangan buang sampah dalam tu..heheh..comel sangat lah rasa nya..


aku nak datang lagi kedai ni..kalau ada kesempatan..
sebab aku suka...
eeerr...tapi harga aku tak ingat..
sebab.. masa order tu.. tak de menu pon..
jadi tak de harga..
apa aku nak makan [mee bandung] aku terus order jer..-seb bek ada-
lepas tu..abah sado bayar..selalu aku tanya gak..tengok receipt ker..
tapi.. yang ni aku lupa terus..
malas nak tanya dah...


notatanganAty :: kiteorang tak pernah makan kacang pol johor.. not even abah sado..!! beberapa kali sebut teringin nak rasa..nak tau apa rasa nya kacang pol popular sangat kat JB tu kan...tapi sampai ke sudah..tak teringat nak order.. -menu hunting- 

4 comments:

Chekgu Azrine said...

Akk selalu dtg sini..tp series xpnh msk pun kedai mi..akk suka sgt makanan johor..kacanh pool pn xpnh rasa...huwaaa...akk plg suka laksa johor..fav ever

eima said...

ORDER KACANG POOL JGN SUAP KAT QALEEF SBB ADE KACANG PARANG .... REMINDER JE WLUPUN AKU TAHU KO TAU ... EHEHE

WAHH NIOSH TGH NAK AMIK EXAM NK BUKA COMPONY EK.. TAHNIAH2

MumMe said...

Nasi ambeng dia pun boleh tahan...sedap

Nurfatehah Malik said...

Makanan tak bertutup .. Lalat banyak tak berjaga . Lipas sampai naik dekat kain .