Wednesday, March 31, 2010

cEriTe uJung miNgGu bErSama @ TuNang

~Fruit fusion Strawberry n mOcha cAppuciNo~

ujung minggu aritu... tercapai gak aku nak bersenang2.. relaks2 n wat bende yang aku tak sempat nak buat.. termasuk lepak ngan mak n adik aku.. so sebelum kuar ngan Mr Fiancee petang tu.. kuar dulu ngan derang.. akceli nak gi tengok perabot jer.. adik aku ni lak teringin makan ais krim.. sebagai kakak yang Misali..~Lalala... so singgah sekali Baskin Robbins kat area bukit Tinggi Klang.. 




 di sebab kan aku ni batuk tak iLang lagi.. so aku tak makan pon.. juz jadi tUkang kUar duiT..~as usual.. tuk dierang.. huhu.... tak per.. seseKaLi tEringin Nak makan apE saLahnYer.. kaLau seLalu tEringIn nAk mAkan tu yAng sUsah.. mAkLom sAje Lar hArGE diE.. waLau sAngaT sedap.. tApi tEtap raSe tAk bErbaLoi.. lelebih Lagi tUk bUkan pEnggEmar aiS-kRim maCam aku niE..!! eerr..  makan gak ar.. cikit.. huhu...

~bLur puLak.. tapi ni jeR sekepiNg gambar KiTeorAng ber3 kat siTu..~


baLik daRi buKit tiNggi tu.. meNunaikan tanggungJawap pade En Tunang puLak.. ~ngeee... sebenanyer macam meRajuk Lagi pasaL semaLam tu.. (tak pErLu diNyataKan kAt siNi Ok..) tapi tAk nak paNjang2kAn cErite.. bUat suSah haTi jEr.. so.. fOrGive n FoRgeT.. tU Lebih bAik.. lagiPon tau bEnde tAk senGaje.. cUme harap sangat.. ~En Tunang..KuRangkAn cEmbuRu tu Ok.. Dari cEmBuru tuE yang daTang nYe sYak wAsangKe.. cIan Lar kat ciK tUnaNg die ni~ 
 CembuRu tu tanDenye saYang... dan aku tAu En tUnang sAyang kAn aku.. tapi.. benDe2 tu laR yang Asal nyer Tak de ape pOn.. taPi Ley jadi iSu sEnsiTif.. dan paLing tEruk Ley bawaK gaduh!! ~tAk sUker...


huRmm.. sO LuperKan paSaL tu... sEbab peTang tUe kUar.. dah OK.. mEmuLe tU tEraSe maCam diNgin.. mEmasinG bAnyak diAm.. leLagi aKu puLak yAng baWak keReta.. die siAp Tidor Lagi..!!! adeeyy.. tApi saLah sOranG kene meNgaLah.. caRe aKu menGaLah iaLah..~deNgan wAt taK tau aTau wAt raSe tAk beRsaLah~ Lalala.... sEbab eN tUnang dAh puJuk bAnyAk kaLi dAh sebeLom tu.. eVen daRi seMaLamNyer pon..(nGengaDe kan Aku..!!!) sO aritu aku bErcaKap jer La... waLaupOn eN tUnang awaLnye aku tanYe berpaTah2 die teTap jaWap sePatah..!! huhu~ tApi nAsib bAik keJap jEr dRama sEbabAk sEjuk bEku tu bErLaku... kaLAu tak.. Mau boLeh jAdi episode dRama kitEorang ni...dududu~


~En tUnaNg peRkenan kAt sAngkAr bUrung niE tUk bUat hAnTarAn dari pIhaK die bAgi kAt aKu..
cAntiK gAk kAn.. siAp cAkAp nAk gUbAh sEndiRi..!! ~


seBeLum maKan.. sinGgah kat Plaza Alam Sentral sHah Alam.. saje nak survey beKas hanTaran kat Kedai Hiasan  RomanTika... Kedai ni menJual barang2 Inggeris Style.. memang cantik2 n murah2... rajin Gak aku memBeli barang kat citu.. untuk umah mak aku.. n lelebih lAgi mErtua to be~ aku pon suke kan barang2 macam nie.. kEdai ni tErLetak beTul2 kat seBeLah sRi PenTas 2 Tv3.. sesaper yang suke sangat pegi sRi Pentas ni tengok gAngstar ker.. My sTar LG ker..or seNario tv3 tu.. uji bakat MentOr n pRogram OIAM tu pon kat sini lar tempat rakamannyer.. hurrmm.. mesTi tau kedai nie...


kedai yang kiTeorang maSuk tUk tengOk bunGe2 n bEkas haNtaran yang En Tunang pegAng kat aTas tu diAsingkan kaT seBeLah keDai tue jugak.. memang baNyak ar buNge2 ala2 inGgeris sesuai tuk aku nYer hanTaran naNti.. banyaK piLihan n cAntiK2.!! aku suker..~


maLam tUe..Lepas sOLat mAghRib.. kitEorang pErgi mAkan kat bEriani Gam jOhor kat sEksyEn 9..di  sHah aLam Ok... aSaLnyer nAk maKan kat keDai mamak SYED Bistro tapi tenaMpak lak kedai tu.. seBeLah Jer pon.. sAjer nAk tRy.. kat siTu.. teRase mAcam mAkan kAt kEnduRi kawiN Lak..!! mAkan bErhiDang.. En tUnang maKan beRiayani Daging kAmbing.. aku mAkan Beriani biAse pLus aYam ciLi...  kiRe noT bAd ar.. kiTorang pAsTi daTang lAgi... sELalu kaLau nAk maKan beRiayani meSti peGi maMak.. meMang seDap.. tapi aKU preFer laGi yang kEdai kiTeorang maKan nie.. LeLebih Lagi mElayu yaNg bUat... meMang Chaiyuuk ar.. huhu...
So.. kEsiMpuLannYe.. Misi aku tuk bErseNang2 dEngan fAmiLy n leLebey Lagi nGan En tUnang tErsayAng di uJunG miNggU tErcaPai...  TahNiah aR Tuk diRi sEndiRi..ngeeeee~

No comments: