Friday, March 26, 2010

iDea s0uvEnir akU~

Terase lame tak becakap pasal hal kawin kan... minggu ni terlalu sibuk ngan hal keje.. miting ngan uPm dan Mardi.. ngan oT staff tak sempat nak setel.. salary staff pon nak kene cek.. akhir2 bulan  macam ni lak kene wat report account.. terase mase cepat sangat minggu nie... tapi berharap jugak ahad datang ngan  LEBEH cepat... huhu... sebab.. nak qada' rehat..!! las wik penuh ngan hal kursus kawin 2 ari.. n sepanjang minggu ni penuh ngan documentation... MoA... yang paling memeningkan hal staff yang tak abes2..!! sesetengah keadaan memang teruji kewibawaan..huhu.. sesetengah saat terase macam nak notis berenti 24 jam!! hurrmm...  esok sabtu.. kene masuk opis kejap... (selalu tak 'kejap' pon..)  ade keje kene setel.. tak ley nakberkire sangat pasal cuti sekang... hurrmm.. komitment... so arap.. dis wiken lapang sikit... untuk merehatkan minda...n 'bersenang2' dengan En Fared tunang tersayang.....En Fared pon sangat bizi minggu nie... kuar gi site.. malam pon same..!! (dapat dibayangkan lepas kawin nanti...huuuuu~) dah 2 malam balik pukul 12-1 pagi... cian die.. selain tanggungjawap dan arahan..kene carik duit lebih nak kawin... "chaiyuuk Cayunk..!!"

sebenanyer nak share sikit pasal barang2 cenderahati tuk kawin... dalam 2-3 minggu lepas ade survey2 n beli sikit2 barang tuk cenderehati tetamu ni.. tapi tak sempat lak nak update.. rasenyer.. ni pon tak sempat nak cter panjang2.. hurrmm..arap esok lapang sikit tuk share gambar2 n idea2 souvenir kawin nie.. 

kalo tak silap aku.. 2 minggu lepas aku gi Mydin Mall UsJ ngan En Fared... saje nak survey barang2 tuk diletakkan dalam bag goodies aku tu nanti.. Cadangan aku nak bagi sumtin yang berguna.. bermanfaat...  yang orang sayang nak buang... or..sumtin yang boley dimakan...mampu tuk aku beli..(dalam membeli souvenir kawin aku ni..Tiada istilah Alah membeLi menang mEmakai 0K...)  dan penting.. cantik ... so.. ni antara yang ade dalam pikiran aku....

1) Tasbih dan buku yassin

nampak macam sikit... tipikal... tapi aku rase paling cool... pikirkan ape yang akan kiteorang dapat..terutamanye aku.. 2in1.. 'memberi sambil menerima'...  kalo lar orang yang dapat sumer tu  bebetol gune kan  tasbeh n yassin tu .... nah..bayangkan berape 'komisyen n saham' yang kiteorang akan dapat... doe keberkatan tuk umah tangge kiteorang tu yang penting... insyaallah.. bukan mengharapkan balasan.. tapi... ape salahnyer.. kalao ikhlas memberi.. lebih 'redho' tuk aku menerime.. kan kan... aku dapat idea pon ni mase aku pergi kenduri kawin kawan mak aku 2 tahun lepas.. in fact sampai sekarang aku masih gunekan buku Yassin tu...!! (moge kuarge  serta pengantin dapat keberkatan tu...insyaallah)

 ~ ni tasbeh yang aku survey kat Mydin tu.. kaler2.. aku carik yang satu kaler jer tak de.. kalo ade pon sikit mahal lar dari beli bundel macam nie..~

~ ni Lar antara bekas2 yang aku dah beli tuk aku letak dalam goodies bag tu nanti.. bekas2 kace ni aku beli kat niLai3..kalo beLi banyak dapat disCount lebey ~

~ so tasbeh tu nak bagi lagi cantik.. aku letak ar dalam bekas tu.. macam ni... 
pastu baru masuk kan dalam goodies bag ~

harga tasbeh tu pon tak mahal.. tak silap aku mase aku survey kat mydin tu.. Rm9.00++ tuk 12 pCs..kire murah kan..!! uuiihh...memang pelaburan yang baik lar...

uurrmmm... barang lain aku tak tak sempat nak update lagi... so..wat mase ni.. tu jer yang aku ley pikirkan... huhu.. ok gak kan.. kalo ade nanti lain kali aku share lagi... ni pon dah pukul 7 lebey.. En Fared pon dah tipon mengingatkan aku tuk balik segera... sebelom ari gelap..   akceli aku teman dak opis aku ni wat keje jer..  ade keje urgent.. nak tinggalkan sorang2 tak sampai ati lak.. sambil2 wat keje sikit aku layan ar sekali blog ni kejap.. nak wat keje lain terase dah 'tepu'.. huhu... ok.. sebab member aku tu pon dah siap.. so.. aku nak balik jugak....daaaaa...~


3 comments:

fia said...

salam aty.sy suka gift awak tu..n saya pun plan nak buat mcm tu..but nak tanya sikit yang bowl tu beli kat nilai area mana ya..berapa awak dapat klu beli banyak coz saya jumpa hgnya 3.00 .i follow u tq

@ty_farEd said...

hye fia... thank to follow i key.. very glad.. anyway..glass tu kaLo u beLi banyak ley dapat Rm 2.50 per pc.. still mahal kan.. tapi ok.. :) i carik kat area niLai 3 tu.. n i pernah jumper harge runtuh Rm 2.00 taw..!! u kene rajin survey...

sue suziha said...

kotak transparent tu bli ktne ea? brape harga?