Wednesday, May 12, 2010

i'm STUCK..!! kat JAkeL~

kat JAKEL pon ley terperangkap kan... biase ar tu.. tempat2 shopping.... Lelagi tuk b2b macam aku ni.. pantang dengar saLes ok...~huhuhu

saBtu maLam aritu...

saJer ajak en tunang singgah JAKEL seksyen 7 shah aLam yang baru bukak tu.. yang digembar gembuRkan buat SALES giLer2...!!

Niat asaL....

naK cari kain tuk wat seLendang or veil tuk aku pakai waktu niKah nanti.. baJu nikah tempah sendiri.. so..segaLe akseseri kene pikir n sediakan sendiRi... so..sekarang ngah sibuk2 membeLek majaLah n meng googLe carik idea...

~ kawan2 sume boLeh toLong tak bagi iDea..??~

Baju niKah warne off wHite.. french Lace..beading = kebaya Labuh

eerr..aku tak ingat sebenanyer ape jenis kain nikah aku tu... aku beLi kat guLatis sebagai saLah satu hantaran tunang ari tu.. akceLi sangat simpLe... tapi sikit macam 'berat'.. tak pasti kenape... may be sebab banyak beeding batu2 kat situ... 
dah tempah  buLan 2 ari tu Lagi... cume beLum amik...  buLan 6 or 7 nanti Lar... amik sekarang..nanti jemu puLak...~ngeee... so tak de picture Ley aku tunjuk sekarang...
cume Lebey kurang macam nie Lar kain nYer.... Lebey kurang sahaJe ok...~




tudung + ank tudung macamane?
veiL or seLendang?
nak pakai crown tak..?
bunga tangan pon tak pikir Lagi...
oohhh..tidak....

ni collection dari : vispera collection


 aku suker..!! may be ley beLi dari sini...
*
*
*
*
*
*
*
ok..tu Lar sebab nyer aku ker JAKEL tu... nak survey2 kain... kot2 ade yang ley matching.. or berkenan...

TAPI
baLik tu...lain yang aku teLah beLi...!!!
TERbeLi Ok....~ngeeee
yang kain tu..?? Langsung aku tak tengok Pon... ~huhu
ramai sangat orang.... nak membeLek pon rase tak besh...
eeerrr... tak singgah tengok pon...~ngeee

hasiL yang aku beLi maLam tu...

~ ta da.... comforter...!!!~

sedangkan ikut pLan asaL tak pernah berniat pon nak beLi comfoter kawen ni secepat nie...!! bajet daLam buLan 7 or 8 nanti... nak gi servey2 duLu kat sogo or IKEA.. or kat tempat2 Lain.. sebab aku nak comfoter kawen aku bukan Lar yang crowded berkerawang2.. aku nak yang engLish moden.. cotton.. simpLe... yang penting under bajet dan tak berape nak mahaL..!!! so..aku rase mudah ar tuk aku carik kat tempat2 macam tue kan... 

tapi.. biLer aku kat JAKEL tu...~
i'm STUCK..!!
aku tak pasti samaade aku berTuah atau maLang...
aku terserempak ngan salah sorang 2 orang dari 14 orang anak MR JAKEL tue....
~ aLa2 pakistan..cakap pon seLenga pakistan...
eerr....agaknyer...sebab Lain jer bahase yang aku dengar biLer die cakap teLefon ngan adik beradik nyer~
yang promote kat aku giLer2...
sampai aku TER influence...!!

memang cantik...
memang puas hati....
memang mengikut taste aku...
dan sangat suker....!!
TAPI...

diLuar bajet aku Ok...!!
 "kenape mahaL sangat..??!!"

anak MR JAKEL tu cakap kain eLok... opaL siLk cotton 100%

"LillahitaaLa..i bagi u harge ni tak kan dapat kat tempat lain kain macam ni dapat harga murah macam i bagi u nie"

ok..baikLah...aku tak tau sangat...~ngeee 
harge asaL Rm1000 pLus pLus pLus... ~anak die kaTer Lar~
pas Tu... die bagi discount Lagi...
siap Ley nego...
sampai Last price tu..
sTill diLuar bajet aku ok...
ader yang daLam bajet aku...tapi aku tak berape nak perkenan..
tu pon nyaris2 aku nak beLi...
sempat berpikir banyaK kaLi... 
aLang2 mahaL biar piLih yang beTuL2 puas hati...
dah pukuL 9.15pm...
JAKEL tutup pukul 8.30pm Lagi...
fLoor tu orang dah kurang....
so.. memang anak MR JAKEL tu ngadap aku jer...melayan kerenah aku...~huhu

but...eeerr....tu aku kate terperangkap...!!
sebab memang tak Ley lari maner dah....
die wiLling tuk turunKan harge seTiap kaLi pon...
memang berpuLuh2 comfoter die dah bukak.. tak sampai hati lak  unTuk tidak membeLi....
sume yang murah die bukak tak menepati citerase aku...
ceehhh... nak yang cantik2..tapi nak murah2...mane nak ader nyer...

biLer yang aku pekenan mahaL puLak...
adeeeyyy... susah....

ok...jumpe yang pekenan... Lepas nego....
waLau sTill mahal...
maLas nak pikir dah..sebab tau memang kene amik saLah saTu jugak dari banyak2 yang die bukak tu...~
terus beLi... tapi masih berkire2 tentang...

Credit card..? debit card.. or cash..?
Credit card....en tunang dah warning...TAK BOLEH...!!

ingat b2b...nak kawen..jangan berhutang..!!

Ok...cash tak cukup daLam waLLet....
so...deduct terus account... debit card..kire same jer ngan cash....

anak seorang usahawan... memang diLahirkan pandai berniaga...
ade kemampuan mempengaruhi pembeLi..
temasuk aku...!!! ohhh...aku tak pasti samade berbaLoi atau tidak...
tapi sikit rase nak nangis..huwaaaa...
bajet ku teLah Lari lagi...!!!!

ok...dah terbeLi... sejuKkan hati.. buat bajet Lain baLik nie...

Lagipon..aku sendiri suKer....

ok..view sikit comforter yang wat aku tetibe...eeerrr.. broke.. ~ngeeee


~ cadar daLam...~


~ comforter pLus sarung bantaL besar n sarung kusyen ~
*
*
*
*
*
keDut2 kesan Lipatan.. kene gosok jugak nanti..eerr..anta kat kakak ipar aku nyer kedai Dobi jer..~huhu
*
*
*
sarung banTaL boLster....eerr... tak ade... di gantikan dengan sarung bantaL kepaLa panjang tapi kene letak 2 banTal serenTak... kire tu baru namenyer tidur sebanTal...~ngeeee
aku tak test Lagi.. tak tau macamane... tapi tu nanti nak kawen aku tunJuk..huhu~

ok..dalam rase macam TER beLi..tapi dah seteL satu lagi perkare... kurang sikit bende nak pikir..sikit saje ok...banyak Lagi List still pending~ngeee

sambung Lain kaLi... Langsir biLik penten pon dah siap...howyee..!!

12 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

wah...i bet msti mahal lg kn...my comforter set utk bilik pengantin bli AKEMI je...cotton gk..he3...tp murg lh...RM200...bli kt sogo...bley tgk kt link ni : http://ekyanie.blogspot.com/2009/12/e-day-part-1-bilik-ku.html

tp yg ni pnjm my sis in law punye time tunang...kawin pn bli cmni gk je...he3

@ty_farEd said...

eerrkkk...yanie...adeyyy... ni yang i rase nak nagis baLik tetibe nie...~ngeee
I tau collection2 dari AKEMI mcam u punyer tu jugak..memang cantik.. not bad..elok..n tak terlalu mahal... uhuukkss...tu pasal lar i cakap i sudah stuck kat jakel tue..yang i ni punyer pon i rse ley dapat jer kat sogo tu ngan harge yang jauh lebih murah... belambak lagi jename lain yang ade kan... huwaaaa...!! mau nangis..!!!!

farahfatihah said...

atiy..kalau dah masuk jakel mmg susah nak kuar..unless kita dah bwk beg plastik/paper bag jakel baru leh kuar hahaha

ZARA said...

huiyo. betul pandai dia persuade u beli eh? kalau i tau cam lari budget kan i mati2 tak nak beli. BF i tau macam mana gaya i kalau tak nak beli. so nnti dia tolong i.

kita ni kan berbudi bahasa, dah menyusahkan orang of course rasa kesian kan? tapi my BF always says. tu keje dia azara nur. let him be. jangan sampai he put u into an awkward position.

so. walaupon i ni tak meticulous. tapi bab budget, i have to be.

Tak perasan. how much did u spent for the comforter eh? u ada mention tak? anyway. look on the bright side, u dapat comforter yang u berkenan dan cantik instead of comforter buruk rasa nak bagi kat maid kan :)

@ty_farEd said...
This comment has been removed by the author.
fikaryna said...

aty..jgn sll terpengaruh..bahaya..hehe..kalau nak sgt beli..tgk dulu..dtg lagi sekali kalau betul2 confirm nak beli sbb kalau kt tmpt lain ada lagi murah adn cantik jugak..menyesal nanti..huhu..

belanja kawen jgn terlajak sgt..bahaya..

@ty_farEd said...

err..yer ar ryna..tau dah masuk zone bahaya... tapi..bukan senang taw kat situ kite nak lepas kan diri.. lelagi anak Jakel tu sendiri yang kemain banyak lagi cakap nyer.. promote tak sudah..siap tarik2 lengan taw...huhu...sadis....

.:Mrs. Engineer:. said...

xpelh...nk wt cmne...rezeki jakel...bkn rezeki sogo...tp ur comforter set pn cntik gk...dh2...xyh menyesal eh... cheers :)

@ty_farEd said...

yer ar yanie...mekaceh ek.. nak nyesaL pon dah tak gune kan..bukan ley jual baLik pon....huhu...~ eerr..yani tanyer lagu bLog ni kan.. ni lagu asalnyer mariah carey nyany..tapi yang tu american idol nyer orang yang nyany...tajuk tak hengat ar...huhu....cowi...

@ty_farEd said...

yer ar farah...siyes... i tak nak masuk dah lagi...eerrr..buat mase nie..or hanyer sekadar nak survey2..uhukss...

zara : BF U memang ley tolong..tunang i hanyer pandang..n juz cakp..ok..ikut sayang ajer..adeeyy..memang geram mase tu..tapi sebab ramai orang kat situ tak ley nak wat drama..huhu.. yup..betul u cakap...
how much i spent..?? uhukss..i memang tak de mention kat situ... nanti i sebdiri yang sakit ati tau..~ngeeee

aini said...

salam tuan tanah...

just nak komen smthing..

kawan sy dulu pon camtu..ingat nak masok jakel nak survey2 je cadar pengantin..last2 tebeli..tp yg dok layan kitorg time tu bukan anak tokey jakel..tp staff die..diorg memang sgt2 pandai layan customer..haha..kesimpulannyer jgn masok jakel kalo takde niat nak membeli..hahahaha

neway..sy aini..sy takde blog..just suke baca blog je..haha

@ty_farEd said...

hye aini..tak per..tak de bLog pon..u r always welkem... :)

huhu...i serik nak masuk jakel lagi taw..siyes...!!! memang dieorang tu dah di train macam tu kot... sekurang2 nyer kene menjual sesuatu kepade customer by hook or by crook.. huhu...