Tuesday, May 04, 2010

iNspiRasi ~biLek peNganTin aku

tetenGah bz ni tetiBer terpiker pasaL dekorasi biLik pengantin aku nanti.. 
biLer nak cat biLik.... 
macamaner nak kuar kan peraBot Lame aku.. 
nak Letak kat maner perabot2 sedia ade aku tue.... 
biLer nak soh tokey peraBot baru tu hantar... 
yang paLing penting.. 
macamane aku nak ubah gaye biLik aku tu.. 
nak jaDikan macam biLik pengantin yang canTik sweeT seLesa dan sejuk biLer mater aku pandang...!! adeeyy.. penin..penin...

impian aku : aku nak Bridal room aku tu nanti...
perabot : puTih
lagsir : puTih @ off white
caDar+cOmfoter : puTih @ off wHite
dinDing caT : putiH

caRpet : soFt pink
buNGa2 an : soft piNk
kusYen kecik : soft pink
perhiasan + lampu tiDor + pomander baLL : pink+puTih


so.. kire 80% biLik aku tu akan jadi warNe putih~ seLebihnyer baru piNk

pertanyaan : kenaPer pink puTeh ?

1. jaNgan Luper ~tema kawen aku warne off white piNk
2. sebab nak bagi namPak sweet n soft
3. sebab yang paling utama : aku dah jeMu tak nak pakai kaLer2 cosy n aLa2 redup nie~
aku nak biLik aku nampak terang... even aku tak berape gemar.. tapi aku nak buat keLainan pade biLik aku sikit... dah beberaPer tahun biLik aku warne2 dark.. cosy.. keLam n romanTik nie~
langSir + comfoter + perabot + dinding warne2 keLam n duLL... cokLat.. deep pEpeL.. 
akceLi aku tak penah boring... maLah aku tersangat suker biLik aku redup2 romanTik jer macam sekarang.. lelebih lagi biLer time aku penat2 baLik keje...!!

tapi macam aku cakap tadi... ~ nak buat keLainan khusus tuk wakTu kawen aku tu nanTi ok~

~ ni biLik asaL aku.. mase E-day aku buLan 1 aritu ~




~ biLik aku seLepas E-day n variasi siang serta maLam.. tetap geLap kan ~


~ akeseseri yang dah sedia ade.. kalau rajin juz tukar bunge n aLas meja tu ~

ok~ biLer aku beLi perabot.. bende 1st yang aku akan tengok iaLah -ruang penstOran- iaitu aLmari dan meJa soLek... di sebabkan aku nyer barang banyak dan aku memang tak suKer nampak sepah2.. aku tak suker susun2 barang atas aLmari.. apetah lagi berterabur atas meJa.. sume aku nak simpan daLam Laci dan aLmari... so aku memerLukan ruang penyimpanan a.k.a aLmari yang fLeksibLe ok..!! yang leh disusun barang2 ngan teraTur dan mudah...

katiL aku biase2 poN tak kesah sangat.. asaLkan ade tiLam yang Ley aku tiDor..~huhuhu... eerr.. katiL aku tak suke berkaki bawah nyer.. aku suKer yang tertutup sumer... sebab aper...? 1st.. kaLau simpan barang bawah katiL.. tak nampak berseraBut..~ tapi siyes.. sebenayer ade susah nye gak.. sebab nyer.. setiap kaLi aku nak simpan or kuarkan barang aku kene cabut sumer cadar+comfoTer n papan2 tiLam tu suMer..memang Leceh..!!! ~  tapi sebab Lain kenape aku nak katiL macam tue ~ sebab aku seLalu terbayang.. bawah katiL aku ade hanTu..!!! wuhuhu.. aku membayangKan biLer aku turun katiL ade bende tarik aku dari bawah katiL..!! macam citer anTu Jo-on tu.. waLaweihh..!! teruk kan imiginasi aku.. tapi siyes.. aku memang takut...~ngeee...






~ so ni aLmari a.k.a ruang pensToran aku tu... 4 pinTu.. tak cukup besar kan... so.. perabot kawen aku tu nanTi aku beLi aLmari 6 pinTu.. 4 pinTu pLus meja cermin pLus 3 laci side tabLe aku tu barang2 aku jer taw... pas kawen nanTi aku kene kire sekaLi tuk barang2 en hUbby ~to be aku tu puLak... aku tak suke pakai yang macam  sLiding nyer aLmari gak.. sebab ikut pengalaman.. aku pernah ade aLmari macam tu.. memang canTik... tapi susah aku nak simpan n carik barang.. apetah Lagi tuk aku buKak sebesar2 pintu tuk piLih baJu... tuk aku Lar.. tuk orang Lain senang jer kot..~ngeee.. huiissh.. ceRewet tak sudah..!!!

okeh..~ so aku googLe lar contoh2 biLik yang Leh bagi inspirasi pade aku nanti



~ aku dapat dari hasiL googLe aku.. yang kat tepi tu aku agak tu penganTin dan bukan modeL perabot Ok~

 perabot panten aku nanti Lebey kurang macam nie.. aku dah tempah pLus seposit.. tapi tak sampai Lagi.. sebab.. kaLo kedai hanTar sekarang.. mane aku nak Letak..!!
perabot Lame sedia ade aku tu puLak.. 2-3 buLan sebeLom kawen aku nak antar kat umah sewa yang kiTeorang akan duduk pas kawen nanti... so wakTu tubaru aku mintak kedai antar perabot baru ni~ part ni yang aku penin piKer.. ~ngeeee
aku memang saJer piLih puteh.. macam aku cakap kat atas tadi.. cukupLar satu set perabot aku warne cokLat gelap oK..~


~ puTeh gak tapi macam simpLe sangat kan..ceehhh..cerewet lagi..uhuukkss~


 ~ aku suker..!!! dan aku akan tetap sukekan pencahayaan macam ni...!!!~ tak per.. nanti aku akan pikirkan macamane nak mix n match kan inspirasi pLus iDea sedia ade  = jadikan biLik panten yang aku suKer ~

~ untuk cadar...tetap puTeh @ off white.. Leh tabur2 bunge macam picture ni kan..~ngeee

~ simpLe but nice kan.. ~

~ may be tak jadi macam biLik pengantin yang cantik berkerawang2 tu.. aku nak kan sumtin yang moden.. simpLe.. n sejuk mate aku pandang.. tak nak heavy2 sangat ngan bunge2 atau berlangsir2 tiRai.. waLaupon tema aku ade teseLit pink.. may be tuk cat biLik aku kaLer pink tue.... urrmm.. masih daLam pertimbangan... aku sentiase ingat.. Less is More~ so.. yang sikit.. yang simpLe tu Lar may be akan buat keadaan lagi cantik kan...~

1 comment:

Diebalychouzz said...

besnya.. dulu i nak furnitre warna off white, tapi ramai yang tak setuju.. so jelozz...