Tuesday, May 04, 2010

peRgi Muar hingga ke NiLai3


sehaRi sebeLom adik aku tunang aku sempat pergi Muar Johor ngan en Tunang... mak ayah aku bising time2 sibuk nak buat kenduri aku ley merayap..~ngeee... tapi tah angin ape yang masuk daLam badan aku ni tetibe nak ikut en tunang aku gi kenduri kawin kenaLan@famiLy  angKat die sampai ke mUar tue...bejaLan jauh... sedangkan kerje kat rumah beLambak..!!! 
tapi sebeLom pergi tu aku dan ..eeerr... en tunang dah seTel dah sikit2 keje yang maner patut.. en tunang pon terLibat samer.. huhu~ 
'mekaceh sayang sebab banyak menoLong'

aku tak pernah sampai Muar sebeLom nie... kire ni 1st time ar... ingatkan baLik dari kenduri tu nak singgah kejap bandar Muar tapi sebab kiteorang mengejar mase so.. pikir.. insyaaLlah lain kaLi...

kat kenduri kawen tu jumpe sekaLi ngan mertua~to be aku... tapi kejap jer.. sebab kiteorang Lewat sampai.. dieorang dah nak baLik.. 
terLupe nak amik gambar...!!!! 
mase sampai tu pon penganTin tak siap Lagi.. ngah make up... tak pakai baju pengantin pon Lagi.. so..takkan nak sibuk2 amik gambar...~ 
so datang ~ salam2 ~ maKan ~ terus baLik
sekejap jer.. jaLan nyer 3 jam dari shah aLam.. dok sane rasenyer daLam 1/2 jam jer...~ngeee


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Terus ke NiLai 3

selagi beLom kawen ni.. NiLai dah jadi macam tempat persinggahan aku seTiap buLan
kaLi ni aku nak beLi langsir (day curtain) untuk umah aku yang tak cuKup lagi 5meTer... so.. dah alang2 lalu ni.. singgah jer Lar kejap.. ceehhh.. sedang kan memang dah pLan nak pergi niLai3 tue.. sebab dah awaL buLan.. lagi satu.. tak tau lagi nak pergi biLer lagi.. en Tunang start out station dah.. nak baLik kampung Lagi... pas tu kaLo tangguh2 kang bajet tergune pLak...~ngeeee


Lepas beLi langsir mak aku.. singgah sekali kedai tuk aku beLi cenderahati


aper yang aku beLi...?? hurrmm.. tu nanti2 aku update ek... so.. buat mase ni tu jer yan ade.. kire tu salah satu lar yang aku beLi tuk adiah cenderahati pade tetamu nanti... tapi.. bende nyer berbeza2... buKan lain orang lain cenderehatinyer.. tapi lain bentuk adiahnyer... ok...

so jumpe kat n3 'cenderahati' nanti key~

ha..Lagi satu.. sempat beLi saTu barang hantaran tuk aku.. beLi teLekong.. teLekong kat sane not bad gak kan.. tak nak penin2.. piLih jer yang maner perkenan...banyak piLihan.. sebab tema kaLer beLah die beLom ditentukan.. so.. aku beLi jer warne yang aku suker...huhuhu~



~ aku tak pasti ni warne aper.. sebab mase ganTung tu nampak macam warne hiJau.. tapi biLer dah bawak baLik jadi warne kuning Lak.. ~ngeee.. tapi apepon.. aku tetap suker...!!!

2 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

nk alamat...email kt ilyani.ruslan@gmail.com :)

@ty_farEd said...

dah email dah..mekaceh