Tuesday, July 13, 2010

kad kawen biLer nak siap??

tetibe tadi Pn asna yang baru baLik dari honeymoon kat puLau tioman dan tengah berhempas puLas struggle tuk exam die tanyer pasaL kad kawen aku aper cerite...

semaLam cik farahfatiha yang nak kawen buLan november ni wat n3 pasaL kad kawen die yang dah siap dan dah diambik...!!! memang cantik.. dark pepel.. paLing besh.. siap tinggaLkan jejak mau bikin hati aku cuak kat comment aku... oowwhh fara...~


aku sengaje tak nak pikir sangat... sebab kad kawen aku..
15hb ni baru ley tengok contoh untuk cek...
n lagi seminggu ~maknenyer 26hb baru ley siap...

waLaweih.... mase tu tinggal lebih kurang sebuLan jer Lagi..
biLer aku mau ngadap letak alamat n stem...


biLer puLak aku mau hantar...
n menjemput orang...~ngeee

kawan2 sumer pon dah tanyer...
macam aku tak nak menjemput puLak..
adeeyyy....

oouurrgghh...

yeah.. its was my mistake...
sebab bertangguh..!!!

n las week.. mase aku ponteng Mc  kerje satu hari tu...
aku niat nak pergi antar map
kat kedai kawen grazine design tu...
kedai yang aku wat sebeLom nie...
tapi... biLer aku singgah 7e kat situ..
tuk beLi topup..
aku TER singgah satu kedai kad kawen yang Lain..!!
n terus suker...!!
sebab lebih banyak piLihan..
yang lebih cantik2...
n menarik...
ngan harge yang fleksibLe n murah jugak..!!!
kad yang aku suker pon ader Ok...

oowwhh... aku tak pikir panjang...
terus piLih...
Letak 50% deposit..
n dah hantar map umah aku sekaLi...

petang tu jugak
aku koL kedai kad kawen lagi satu...
untuk cancel kan kad aku...
nasib baik tak wat paper Lagi..
sebab aku tak beri sebarang cornfirmation pon...
sebeLom nie..

tapi sebab dah deposit sikit..
so.. aku decide amik buntting jer kat die...
haaa .... bunting aku dah siap...
tinggaL nak amik jer...
sabtu ni aku nak gi amik....
eerrr.. kaLau free...

plz..jangan bertangguh Lagi ok..!!
okk... baikLah....~huhu

alkisah nyer...
tu yang kad aku tak siap2...!!!
sedang kan dah sebuLan Lebih aku buat n3 pasal kad kawen ni...
konon2 dah tempah...~Lalalala

kaLo 26hb ni amik...
aku kene wat ngan pantas dan gigih...~uhukksss....


eerrrr... en tunang sendiri tak tau aku tukar kedai kad kawen n tukar kad terus...~ngeeee

11 comments:

amElyn said...

sama lah dgn i..semua org dah tanya pasal kad.ish makin tensen dibuatnya! hahah.salah kita ke?? lagi 3bln, sempat lagi kan?? hehee.all the best dear!! i pun tngh struggle dgn kad kawen ni. =)

Cik Shu said...

Jangan tensen2.Shu dulu ada 2 bulan je preparation kahwin. Nasib baik jumpa kedai yang boleh siapkan kad dalam 2 minggu.
At the moment, just inform kawan2 melalui facebook atau sms tarikh kahwin dan mintak alamat diaorang awal2. Then type dan print alamat2 tu, bila dah siap terus tulis nama dalam kad dan tampal alamat dan terus pos.

asna cute said...

jeng jeng jeng.. nasib baik blum kawin lagi. sbb lepas kawin pape nk wat kena minta izin dlu hehe selamat..

Wah kak.. lagi sebulan nak kawin baru kad siap nie. hmm apekata akak next weeek akak start collect address kwn2 sbb kekdg xsemua org kita minta on the spot dia bg. makan minggu jugak nk tgu dorg reply bg address.

*jgn jdi mcm asna. dh mcm pengemis dh minta address. (dh jemput dorg kemain liat lg nak bg adress, biler xjemput pndai lak nk mgata org)*

asna doakan semuanya berjln lancar.. amin~ ;) Seri penganti nak timbul dh tue hehe ;D

mysarah said...

serius tunang u tak tau? u mmang slumber la!! haha

cik dila said...

betul..kad ni penting tanda berlangsungnya majlis kita.
kalau taknak kelam kabut,stat skang ni taip alamat member2 n beli setem siap2...nti dh dpt kad terus tmpl terus pos je.

@ty_farEd said...

amElyn ~ 3 buLan tu masih ade mase lagi kaLo nak compare ngan i yang tinggal 2 buLan je nie.. tapi.. u better buat sekarang..supaye tak jadi macam i..!! hahaha

cik shu ~ eh.. betuL lar.. better i wat preparation duLu kan.. kaLo nak tunggu kad tu siap baru nak wat sumer tu.. makan mase puLak ek..

asna ~ hahaha... yeah.. selamat sekejap.. tapi risau lak kaLo die majuk.. baru nak risau ni...uhukkss..
yer ar asna.. nak mintak aLamat nak jemput kawen pon susah kan.. kaLo tak jemput kang kecik ati puLak..adoyai....

mysara ~ yeah.. sebeLom ni memang tak tau... hahaha.. ni die dah tau lar kot...~ngeee... i memang selalu kene majuk sebab tak bagi tau die..

oowwhh.. cik diLa.. i akan muLe sekarang jugak...time kasih ek... :)

Meey@ said...

aty!tak jd buat kt grazine??olla..
new kedai ni kat mana?cantek jugak?sila beri website or alamat jugak.harus diterjah jugak ni.apa jugak-jugak ni.haha.

aty, 67 hari lg aty nak kawen!kad tak siap lg??ayokkkkkkk..cepat!cepat!haha.meh sayang sket dulu..^_^xoxo.

miss nona said...

aty..lg 2 bulan ek.dupdapdupdap.heee

Lala said...

takper..arap-arap semua nya akan berjalan lancar ya!

farahfatihah said...

alalalala sian kat u lak aty sbb bg cuak heheeh sori eh..xpe, sabar k sambil tunggu2 tu apa kata aty buat siap2 list alamat tu..t kad dah dapat then tinggal tampal je kat sampul =)

masmOna said...

lalala..tenang yang tenang.semoga everything berjalan lancar okeh? yang paling penting jangan lupa jemput kitorang tau!!huhu =)