Thursday, July 15, 2010

OP dan Lampu chandeLier

setiap petang dari awal minggu..
dan mungkin sampai majLis..
aku isi ngan aktiviti..
no more kerje lebih mase...
oohhww.... i hope so......
*sigh...

okeh...
petang semaLam..
aku bersame en tunang...
menjengah ke kedai OP aku...
kat MEDIA UNGU - Meru
diskas tentang tarikh...
mase.. dan majLis...
risau kaLau ader Las minit probLem...
untung nyer...
en adam yang akan amik gambar sediri tuk majLis aku tu...
eerrr... harap.. tak de lagi sebarang perubahan...

setel bincang...
n setel payment...

so.. consider DONE...
juz kene remind photographer tu...
1 week before majLis aku tu..
means... waktu raye...!!
~huhuhu

aku sempat tanyer...

after majLis...
berape lame Ley dapat aLbum n sume pic ni...

" paLing Lame 4 buLan....."

"4 buLan...???!!!! " 
terjerit aku....
sLow jer Ok... ~ngeeee.....

" kaLo ade probLem or ramai Que... tapi rasenyer waktu cik Yaty Ley dapat cepat..."

okeh.. aku consider tu as a jaminan...
may be sebab tak ramai orang wat majLis kawen waktu raye tu...
eeerrr...seminggu raye Ok....~Lalalala

memang biase aku dengar gambar kawen siap Lambat...
but hope tak jadi kat aku...
insyaallah... semoge di permudahkan segaLe urusan..
* siLe amin kan kawan2...~ ngeeee


okeh... Lepas tu mase otw back...
ternampak satu kedai Lampu kat pekan Meru tu...
terus singgah...

aku memang berniat nak tukar lampu biLik pengantin aku...
nak tukar Lampu chandeLier...
wahhhhh.....~huhu

tapi..masih daLam pertimbangan...
nak kena tanye ayah aku duLu macam mane...

ni aku sajer survey2...





puTih..
macam ter suke Lak aku...
simpLe... n juz nice....






atau Hitam...
pon menarik jugak...
contra ngan biLik aku yang dah sumer nyer putih...



ni kat meru.. tak banyak sangat piLihan.. tapi.. harge Not bad... Ley dapat kurang...
nak gi survey Lagi.. kat area shah aLam pon banyak...
tapi.. biLer ek...~uhuukkss...


~ 15hb hari ~ sepatut nyer aku kene gi kedai kad kawen tuk cek sampLe kad kawen aku...
by hook or by crook aku akan pergi jugak petang nie.. ke Klang... again....uuhhh...~

13 comments:

farahfatihah said...

aty, murah x lampu2 kat meru? nak cari lampu tido la...

@ty_farEd said...

fara ~i rase mcam murah2 jugak kat meru tu.. tapi kedai2 kecik jer lar.. n tak banyak sangat pilihan yang baru2... nanti kalo i survey kat shah alam i tolong2 amik kan gambar lampu2 tuk u sekali ek...

miss nona said...

aty.. i pun nk cr lampu tido gak.. n chandelier...nnti aty tlg survey2 gk ek.. i nk survey ssh..tunang asek keje je..

best btul ade org area klang ni..tmpt aty ckp sume berdekatan je.hehe.. kad kawen wt ktne aty?

Nora a.k.a Aira said...

i ameeen kan =) Ameeen :)

waah cantik la lampu tu =)

gadis jumaat said...

aty, what?? harga chandelier putih tu kan yang $298 tu?? i have the EXACT chandelier, yang macam daun tu, harga 175 tau! Haha selamber reveal price. Ada dalam entriku yang ini --> http://ilovemyfiance.blogspot.com/2009/12/behind-scene-engagement-day.html

Ni link kalo aty nak beli --> http://www.mudah.my/Elegant+Crystal+Chandelier+Lighting+1581+RM+175+00-6592142.htm

Skian, time kaseeyy! :P

harzharun said...

hi dear...i br wat enrty sal OP...dah bkurun kawen(br 4 bulan..hehe), br la i sudi cite2 sal OP..Sbbnya?...my album n storybook br siap last 2 wiks....after 3 bulan lebih kawen...dasat tol OP...lm giler wat org tunggu...tp raw pics i dah dpt lm dah..cuma tu la, item plg penting iaitu album n story book br dpt tgk..huhu...tp kalo fikir blk, xpe la album lmbt siap pun, asal hasilnya superb kan...huuu

MiSS NaDieYA said...

lampu chandelier tu cntik...kalo letak dlm bilik pengantin memg terpukau mate memandang =)

@ty_farEd said...

miss nona~ tak de hal lar.. ley jer tolong kawan2.. :) kad kawen..?? haa..petang ni i nak gi..nanti.. i hapdet okeh.... i rase tempat tu pon ok kalo u suke...

nara aka aira ~mekaseh banyak2... :)

gadis jumaat ~siyes memang bergande jugak murah nyer..!!! naseb baik i tak beli lagi.. kalo tak nangis2 i..huhu... i dah kol dah orang tu.. sabtu ni nak deal...mekaseh banyak2 tuk info u ni...!!!suker....!!!

harzharun..siyes??oowwhh..lamenyer..mesti i nyer pon selame tu kan..uuuu...mesti tak sabar2 nak tengok gambar kawen lepas kawen...hurrmmm..terpakse lar redho...

miss Nadieya ~ oowwhh..siyes..i jatuh centa.. cume risau die tak cukup terang...

gadis jumaat said...

wahhh... terus call ke??? kekeke. syabbas bette! dah murah, bleh laa beli limablas ek? kehkeh. ladynoe pon pakai chandelier ni tau aritu.. :")

farahfatihah said...

ok..jgn lupa update yer

hanif said...

hai...i dh bli lampu sebijik mcm 2 wrna putih utk wedding my sis..guess how the price...ehhemmm rm80 je hokeyyyyy

hanif said...

haiii..i dh hokey lmpu chandelier 2..wrna putih utk wedding my sis..guess how the price..rm80 je hokeyy...wawa..mmg sebijik

halimatus sa'adiah said...

hanif beli dkt mna?