Friday, July 30, 2010

Remaining : 50 days To go..!!


sabtu aritu..kat kLcc
mase aku carik kasut kawen tak jumpe2..
aku TER masuk KHazanah...
dan TER beli sarung bantaL 4 segi kecik
musim saLes ni.. as usual...
harge dapat lebih murah dari sebeLom nie...
aku memang kebetuLan ngah mencarik.. so.. juz grab it...maLas nak pikir lagi...penat..!! ~
aku beLi tuk biLik kawen aku nanti..
5 Pcs ~memang kene beLi 5 Pcs...!!
kaLo tak die jadi harge asaL yang lebih mahaL..!!





~ nak mix ngan putih kaLer ~
ni aku dah beLi awaL2 dah.. kat semua hause..
nyesaL gak beLi duLu...~ngeee
tak nak membazir..aku akan gune jugak...
tapi..bantaL tak de lagi...!!!


~ bunge atas langsir... yeah..aku wat sendiri...
eerr..bukan bunge tu tau.. tapi.. sangkut sendiri maksudnyer...!! hahaha..giler ko kaLo aku pandai buat bunge sendiri...
memang jimat..!! ~ngeeee...
awal tak aku buat..??
Aku tetap rase tak.. lagi sebuLan lebih aku nak kawen ok...
banyak lagi tak siap...!! 
weekdays kerje...
hujing minggu..setengah hari dah kat luar..nak setelkan barang kawen ni...!! oouurrgghh...tensennyer...
biLer aku nak ngadap biLik pengantin aku ni...!!


bukan pasaL biLik pengantin yang aku nak cerite
dah hari jumaat...!!!
terase sangat cepat mase berLalu...
remaining : 50 days to go..!!
banyak Lagi aku tak buat.. n seTel..
dah neves sangat2 dah ni...
 
en tunang kate..
waktu kerJe...
kaLau setiap kaLi die teringat pasaL tarikh...
n berape hari lagi yang tinggal...
mesti die jadi Neves giLer...!!!
n panic tetibe..!!! hahahaha

kaLau aku tuLis kat status FB aku..
pasaL ~ke panic kan~ aku...
menghitung hari..
kawan2 mesti cakap...
terutamanye kawan2 Lelaki...
KAWAN2 sahaje Ok..~ngeeee

"alaaa.. ko nak takut ape.. bukan ko yang nak akad nikah...
Laki ko yang kene mengadap pak imam tu kan..."



oohhww...apakah......!!

abes aku yang nak kawen nie..
tak payah buat aper2 ker...??!!!
tunggu menadah jer..semua dah tersedia...~ngeeee


aku menghitung hari..
bukan sebab tak sabar OK...
atau terlalu neves nak jadi pengantin...
eeerrr... admit.. Part of Lar...~ngeee

BUT the main things is...
aku takut aku tak punyer banyak mase yang cukup...
tuk uruskan sumer nie..
sebeLom that day...!!!

n risau..
kaLau sewaktu sampai nyer majLis tu..
rupenyer ade lagi bende atau perkare yang aku tak sedar...
n that times..
aku dah tak sempat tuk wat sumer tue....!!!

aku cube tak meng complicated kan keadaan...
cube tak memikirkan bende yang remeh..
cube tak terlalu cerewet...
yeah.. aku cube...

aku tak harapkan kesempurnaan..
cumer... harapan..
agar..sewaktu aku jadi Diva sehari tu...*cisss
tak de perkare yang tak diinginkan berLaku...
*sigh....

tapi..
tetap risau...
kaLau majLis yang diimpikan....
tak berjaLan Lancar...!!!


POSITIF :
okey.. Let it be...
juz foLLow the fLow okeh...
tu semua bahagian masing2..
cume mintak pade NYa..
agar dipermudahkan segaLe urusan...amiinnnn....

Adik aku ~Tina cakap semaLam...
Lebih kurang sebuLan..
aku dah kene banyak rest...
jangan stress..!!

hopefully.......

n...aku cube..

aku jugak ade beLi makan/minuman tambahan..
tuk membantu aku...
memang dari awaL pon aku dah makan/minum semua ni...
as a women...
n as a orang yang selalu stress bekerja...
aku kene amik supplement...
tuk beri tenage Lebih...
segaLe vitamin A sampai Z...
eerrr...tipu...hahahaa...
seLalu nyer amik Vitamin C dan E jer...
dan segaLe gamogen  aku teLan...

Inner shiNe ~Pati brands juga...
~ sekarang sedang promotion..
para B2b siLe beLi sekarang..
Lebih berbaLoi2...!!!
Lebih murah dengan extra 2 boTol lagi kat dalam...





cume...
eerrr...sebeLom ni...
aku tak berape disipLin...!!!
seLalu skip....!!
kekadang Lupe...
kekadang Malas...!!! 
~maafkan kemaLasan aku wahai cik tubuh badan....

so..muLai minggu ni...
saat ni..aku kene disipLin kan diri..
n gigih...!!!
chaiyuk...~huhu

hope ujung minggu ni..
ade mase...nak ajak en tunang gi jogging...
kat tasik shah alam...
sangat lame tak jogging..!!
kompem pancit..!!!
aku jogging bukan tuk kurus...
aku dah terlalu kurus tuk Diet ok...
tapi..tuk stamina...
tuk peredaran darah...
yang lebih baik....

n lagi...
cycLing..??
NOPE..!!
peHa aku dah cukup kurus..
aku tak nak peHa aku mengurus Lagi...~ngeeee

Swimming...!!
yeah.... besh nyer...!!!
Lame tak gi swimming jugak....
nak ajak adik2 pergi... 
tapi biLer..???
lagi 2 minggu dah nak pose...
makruh ok...~


esok..
ade appoinment nak buat Facial...
howyeee...!!!

Plan Nex week..
nak wat appoinment ngan Klinik Gigi..
n jugak sedang mencarik SPA yang sesuai....

11 comments:

♥S@R@♥ said...

berapa harga sarung bantal tu ea..

n dekat mana dptkan vitamin tu..ambil kat klinik or farmasi..

sara sorg yg penakut telan pil..tp skang cam dh sedar diri sikit..hehe

aini said...

aty..kat khazanah klcc byk lg ek sarung camtu??kelmarin g usha kat mid valley tggal sket je..i pon ade terpikir gak nak beli sarung camtu..hehe

nuraitul said...

insyaAllah..jgn panik 2 ye..tenang2..lagi panik nanti lagi byk bnda lupa..rileks..bergerak ikut flow k..moga semuanya lancar nanti..insyaAllah..

farahfatihah said...

aty, bape harga sarung bantal tu? last time tgk mahal gak la

@ty_farEd said...

sara ~ Rm 100 for 5pcs... kalo sati Rm 29.00...
selalunyer vitamin i amik atas nasihat Dr... sebab kandungan nyer berbeza2 mengikut body seseorang.. u pon..better amik kat dr jer.. sebab lebih elok dan selamat...amalkan dari sekarang taw... :) jangan takut makan ubat...lelebih lagi kalo tuk dalaman badan...

aini ~banyak sangat2..!! macam2 kaler ade.. macam2 corak..!! memang rambang mate.. u pergi cepat... eerr..i nak kirim jugak ley tak..hahaha..malas mau pergi lagi...~ngeeee

nuraitul ~ amiiinn... n isyaallah... betul kan..nanti lagi panic lagi banyak bende tak buat... terime kaseh for ur advice n doa key... :)

fara ~ last time berape fara?? aritu die cakap...harge asal bantal tu Rm29.90.. mase sales ni kene beLi 5 pcs jugak.. Rm100-5pcs..kire Rm20 per pc... kalo beli 4 or kurang..nanti jadi harge asal rm 29.90 tu... :)

faratul said...

murah la! sbb pnah tgk kt semua house tu rm25 kann..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hari semakin hampir...
;)

masmOna said...

semua pun u TER eh? TER-masuk dan TER-beli.hehehe :D mcam2 aty ni..

gadis jumaat said...

huhuh... nak gelak pon ada baca entri yang ni... aty cam start kalut dah eh.. paham paham... :D

Sya Sakura said...

hehe.. a'ah la, tgk ur wedding ticker kt atas tu dh dekat je tarikh.. mixed feelings eh? Kalau i pon confirm akan nervous jugak.. tp yg penting kene excited ok! Coz its once in a lifetime experience ni, maka enjoy it as much as possible.. :)

And bantal khazanah tu cantiknyeee!! sukee~!! mesti nmpak sgt cantik dlm gambar nti.. :)

Btw, sy adelah mengfollow ur blog. Boleh kan?

mysarah said...

eh kamu. kat mana beli innershine tu? kat sume tempat ada promotion ke?