CLICK FOR 'MORE'

Tuesday, July 27, 2010

crown.. tudung n veiL nikah...

sebeLom ni..aku terpikir2
ape yang patut aku pakai mase nikah nanti..
seLain baJu nikah yang harus lar ade...
n tudung niKah kan...

means..
aksesori tambahan...
anak tudung yang macamane...
nak pakai veiL atau selendang...
perLu pakai crown tak..?
bunge tangan Lagi...
eerr...bantal nikah yang tak jumper lagi...!!
n anything eLse..??

disebab kan nikah outfit aku tak sewa...
so..totaLly sumer aku kene pikir n sediakan sendiri..
seLain make up ok...~ngeee

aku dah tempah anak tudung...
beLi kain...
buKan..!!
kain baLance dari baju nikah aku...
aku antar tempah jadi anak tudung...


ini lah hasiL nyer...
*
*
*
*
*
*

~ modeL : adik aku Tina ~


okeh...DONE pasaL anak tudung
decide nak pakai crown atau tak...
*
*
*
*
*
*


~ yang ni pon aku sewa pinjam dari member aku ~
kaLau aku nak..aku kene seWa..!!!
sajer nak try.. tengok..eLok atau tak...
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
ok atau tak..??
~modeL tu adik aku ~tiNa  jugak~
kaLau ok.. aku nak sewa jer terus...
yeahh..aku prefer tuk sewa kat kawan aku jer....


Lagi...??
okeh.. veiL atau seLendang....??

kaLo ikutkan aku cume nak pakai anak tudung yang kat atas tu jer...
tapi mak aku kate...pendek sangat...!!!! ~ngeeee
okeh... aku ikut jer...
sebagai ganti... mahu pakai vieL atau seLendang....


aku tersangat sukerkan veil yang cik ElyaElmo pakai mase bertunang tu...




(cik ElyaElmo..pinjam gambar tunang awak ek...)

yeah..cantik kan veiL yang die pakai kan...
aku sangat suke..!!!
disebabkan anak tudung aku dah penuh ngan beading...
so..aku nak carik...
vieL yang simpLe..kosong.. pendek n cantik macam tu..!!
cik ElyaElmo kate.. tempah khas pade Pn Vispera
aku nak tempah jugak...!!!
tapi..eerrr.... maseh daLam pertimbangan...

sebab.. mak aku soh pakai seLendang...
yang aku pakai mase bertunang ari tu...
jangan membazir kate nyer...
stiLL ok..
cume kaLo ley wat Lain sikit ape saLahnyer kan...~ngeee
okeh... tengok baJet duLu....


~ siLe fokus hanye pade seLendang~


so.ape pendapat korang tentang ni..??
asaLkan aku menjadi canik mase akad nikah nanti..~weeeee

22 comments:

Xora said...

saya bagi pendapat boleh? tumpang tanya, yg crown tu kamu nk pakai masa nikah atau sanding? Biasanya orang tak pakai crown utk nikah. Masa sanding ya. Tapi apa2 pun terpulang pada pilihan. Apa yng org tak buat tu, bukan maknanya tak boleh, cuma bukan kebiasaan :) sorry ye pasal tak dapat nak catchup ttg baju nikah kamu. baju nikah kamu macam mana ya? pasal yg saya belajar daripada kesilapan baju nikah saya (ni drp. mata designer la, mata aku ok aje wakakaka), kalau kain meleret, veil elok manis kat area pinggang sahaja. tapi apa2 pun igt budget!
sorry tulis byk sangat :)

♥S@R@♥ said...

sara xreti bg pendapat coz cam rambang mata je tengok...selendang cantik veil pun cantik..crown tu pun cantik..cam nak sewa gak je crown tu..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

glam2...
;)

jihan musfirah musa said...

wahh!!!..cantiknyer tudung n crown tu...sgt2 gorjesla...;p

farahfatihah said...

cantik crown tu!! baisanya nikah org jarang pakai crown...pakai selendang pun ok, veil pun ok...hehehehe

time nikah fara wat veil tp xda crown..sbb veil dah sarat...

asna cute said...

Owh boleh pun!.

kak tudung akak tue dah cantik and penuh dgn beads So xyah pki crown pun xpe. Akak pki dengan viel cantik. Selendang manik2 tue kureng sikit hehe.

Crown tue cantik [ki masa kawin kot. Cantik jugak design crow tue ;D

@ty_farEd said...

xora ~ tak pe.. i tak kisah pon.. n rili need that.. :) i saje nak try crown tu mase nikah nanti.. pinjam kawan i sekejap..huhu.. yeah..i pon ade pikir macam tu jugak...
i'm wearing chiffon wit beading kebaya mase nikah nanti..macam tudung i tu... tu lebihan kain dia lar..~ngeeee tuk veil pulak..memang i ngah pikir kan macam tu jugak..!! tu pasal i masih berkire2 samade nak pakai selendang tu ataupon tak... :)
anyway..thanks for ur advice..really apprcte thats..!!

sara ~ kalo u nak sewa..ley email i.. nanti i tanyer kawan i..die bagi tak mahal pon...siyes nie...

jihan ~mekaseh...balance kain baju nikah jer tu.. :p

fara ~ tu lar..i pon rase tak nak lar pakai crown..macam dah sarat lak... :)

Mrs Drac said...

veil bertunang tu cantik jugak..(sbb saye suka yg minima..hehe)..yg mcm elya elmo pun cantik..

da penah tgk baju nikah kt entri dlu..rasanya cantik kalo padankan dgn veil yg tak sarat kot..

hohoho..pandai2 je aku nih..

rose said...

nk bg pndgn nie..hehe..i rase mcm lagi cantik x pakai crown 2..sebab tudung u dah cantik..n kalau nk pki veil o selendang, pilihan yg u nak mcm cik ElyaElmo sgt sesuai..sbb simple n nnt x nmpk terlalu sarat.. =)

miss nona said...

aty,
erm..tudung yg aty nk pakai tu dh cntik sgt dh.
n dh penuh beadings. klu xpakai crown pun xpe.
n klu tudung tu dh sarat, veil pakai cm mase nikah pun dh ok kot aty.
heee tu pndapat sy jela

Cik Belle said...

cantik nyer tudung die! betul la, saya setuju, dah tak perlu crown da.. dah cantik sangat. risau nampak sarat nanti.. =) dari segi penggunaan veil or selendang.. saya rasa veil yang simple pun dah cukup.. hujung2 aje letak manik.. tapi, kalau nak pakai selendang pun, tak de masalah.. hihi..

luvira said...

hye ati, nak tanya tempah anak tudung tuh kat ner??sebab ira ada gak kain lebihan baju..memang cadang nak buat tudung, tapi tak tau kat mana nak tempah..

journey of a lady said...

aty tudung tuh cantek la..mana awak tempah..mhl x?heee make sure veil u simple tau...sbb tudung tuh da heavy da

zella y said...

heheh..xtau nak bg pendapat...tp nak ckp...cantiknya tudung....!!

@ty_farEd said...

Mrs Drac ~yup.. betul gak...takut nanti sarat sangat lak kan... thanks for ur opinion :)

rose/miss mona/cik belle ~ okeh..begitu ramai yang rase lagi elok kalo tak pakai crown.. sangat2 membantu..timekaseh banyak2..!! :)

Luvira&Journey of a lady ~ i tempah kat kawasan rumah i ni jer..memang dah biase kat situ.. i memang suker jahitan die.. tempah hanyer Rm20 saje tau... die ukur ikut muke i... tapi..kain tu i sediakan sendiri... :)

A W E E N N Y E said...

pendapat aween pun akad nikah tak payah crown..

faratul said...

tudung itu canteeekk!! murah eh upahnye..umah u kt ne?

@ty_farEd said...

AWEENNYE ~ thanks for ur advise .. :)

faratul ~ umah i area kota kemuning-jalan kebun shah alam... kalo u nak tempah ley jer i tolong2 rekemenkan kat akak tu... :)

|Liyan| said...

ati, juz my opinion....crown maybe tak sesuai untuk nikah.. juz make it simple....... tapi kalau nak pakai pon ok je.. takde la pelik pun.. lagipun crown tu nice jugak...... ehehe..

luvira said...

aty, murahnye..nak tempah gak lar..macam ne ehh??kalau nak g sana macam jauh lar plak, kalau ira pos je kat aty bolew tak??

email ira lar ati, lew tak?lew bincang detail

aienadhira@gmail.com

Anonymous said...

salam,
nak jgk tudung cmtu,, blh x bg contact no tukang jhit tu alamat ke,, ples... :)

MiSsJue said...

nice ;)