Wednesday, August 11, 2010

aku dan cerita bersahur~

seLamat berpuase semua...!!
hope ramadhan kaLi ini lebih bermakne tuk kite semua..
insyaaLlah key..

tuk sementara waktu ni..
tak de kurang semangat sikit nak cerite pasaL persiapan kawen 
yang tinggaL Lagi 38 hari....
__________________________________________________________________________________

~maLam nie nak pergi jumpa cik Yanti
dari weddings buddy amik Tg Tag yang dah siap
eerr..terLepas soLat terawikh maLam nie..
nak mintak jumper ujung minggu
cik Yanti kate nak baLik kampung...
jumper Umi..
okey.. aku paham... :)
ley bukak pose bersame kuarge...
nak jumper petang2..
aku tak sanggup nak redah jam ker puchong tu..
kompem 1st day pose ni tak dapat berbuke pose ngan famiLy nanti..!!

so...decide nak jumpe maLam ni 
kat IOI maLL puchong..
tak sabar gak Ok...!!

eeerr..naseb baik semaLam dapat rase
1st day bersolat terawikh di mesjid negeri... :)

n sabtu siang ni puLak...
ade fiitting tuk baju kawen nanti..
kat butik pengantin...
kire last fitting...

sabtu maLam ~
chocolate tuk cenderahati yang aku tempah dari icha choco dah siap..!!
patut lar semaLam dok teringat jer..
a few hours Pn Rina mssg cakap dah Ley amik...
howyeee...!!
awaL...??
tak lar...!!!
choc tu ley tahan 6 buLan taw..tanpe masuk dalam peti sejuk...
yang penting...
jangan dengan sengaje dedahkan pada kepanasan yang tinggi..
kompem le cair...

ahad ni Lak..
dah janji nak bawak bridesmaid aku
yang 6 orang tu pergi shopping baju derang...!!
beLi dah siap jer..
kan nak raye ni..
kompem banyak piLihan...

so..aktiviti kawen aku hanye bermuLe
pade cuti hujung minggu ni...

eerr...semaLam dah siap tampaL stem n aLamat
kawan2 kenaLam pade kad kawen..
so..biLEr2 jumper peti pos..
dah ley terus pos....
__________________________________________________________________________________

berbaLik pade tajuk n3
korang2 rajin bangun sahur tak..??
n pagi tadi...
1st ramadhan ni...
bangun sahur tak...??
seLera nak makan ape pagi2 subuh tu....??

aku cakap terus terang...
aku memang tak biase bangun sahur 
since dari sekoLah menengah Lagi...
sejak duduk HosteL...
tak de seLera nak makan Lauk makcik kantin tu...
lelame dah jadi habit..
sampai ker tua ni...!!

lelebih lagi aku duLu
Lame duduk n tinggaL bujang sendiri...
kat kL tu...
nak bangun masak pagi2 subuh shafie
dan makan seorang diri...
memang aku tak kuase...
unless family aku datang..
or adik2 aku saje bertandang...

baru aku gagahkan diri
bangun tuk masak pagi2....

macam maLas sangat jer kan..
bukan...!!!
tapi...memang aku tak seLera makan pagi2 macam tu...

paLing tak pon.. 
aku minum air miLo atau hoLick...

tabiat ni sampai lar biLer aku dah baLik umah famiLy ni...
eerr..baru 2 tahun ni..
tu pon bangun pagi..
sekadar nak toLong mak aku masak...
ramai yang nak makan...
tapi aku tak makan pon...
tu pasaL buLan pose aku akan kurus meLidi...

tapi.. muLai pagi tadi..
aku kuatkan semangat...
makan jugak sesuap nasik...
takut nanti.. mase aku kawen 
Lepas seminggu raye...
baju yang aku fitting sabtu akan datang nie...
menggelebeh...kompem tak cantik nanti...!!
sangat risau ok...
so... tukar psychology...
kene makan jugak setiap hari...!!!
supaye aku tak jadi pengantin yang sangat kurus
waktu majLis aku tu nanti..!!!

so...tu cerite sahur aku...
yang berkait rapat ngan bentuk body
yang takut jadi kurus meLidi...
mase aku kawen lepas ramadhan ni nanti...!!!~ngeeee

cerite sahur korang puLak macamane...??

7 comments:

mysarah said...

1st sahur dh bangun lambat! hehe. bangun dengan muka tak berbasuh terus bangun goreng telur macam orang mengigau. haha. naseb baik nasik dah siap masak. mulanya ingat nak makan kurma n minum air jer, nasik n lauk adik n my bf mkn. tapi takleh tahan oo tgk telur masak kicap! haha. makan jugak 2,3 sudu ;)

.: an :. said...

salam..
tu la.. kalau dah kawen nnti... smada kite jnis bangun sahur atau tak, nak taknak kena bangun gak kn... sb da kna pk pasal org lain merangkap enchek husben... huhu...

an mmg jnis tak msak wktu sahur, tp waktu berbuka tu... mmg dah masak lebih.. sekali masak, tp blh mkn utk brbuka n sahur... ngee...

okie... selamat brpuasa juga utk aty! =D

Diebalychouzz said...

pagi tadi takdelah selera mana.. just gagahkan jugak diri tuk makan, takut siang kelarapan macam dah tak makan setahun.. hehe
dah terlewat bangun.. kunci jam 4.30 pg, tapi bangun 5.30.. ahahaha

Nora a.k.a Aira said...

salam ramadhan juga :)

hehe nora kalo mak tak kejut sahur xbangun la.. masa dok umah sewa atau asrama dulu susah juga nak bangun, selalu makan tgh malam tp tak kurus2 juga.. makin gemuk adalah hahaha =)

farahfatihah said...

raya kali ni mmg xpikir sgt pun ..baju raya pun xbeli lagi huhuhu
owhh sahur, pg tdi mkn tori+milo je huhu

iedayah said...

salam ramadhan al mubarak aty..

pg td x shur..tdo lewat sgt smlm smpi xsdar diri..hihi..

.::lin::. said...

1st posa ngan famli kali ni sbb dpt cuti pnjang so nak xnk mmg bngun nk masak untuk mak..tapi tau aje la kalo sahurnya berdua mmg xlaju ok..i tgk mak,mak tgk i last2 dua2 org dah bhenti mkn..erm nanti dah sorang2 xtau la bngun ke x..sbb b4 ni i trus mkn awal2 sbelum tdo...
tp nk kna biasakan bngun sahur bagi yg dah nak berdua 2..i xpe lmbat lg..hehehe so ati ni last puasa nk training sbb next pusa dah berdua.