Tuesday, August 10, 2010

TerLaLu sensitiF ATAU cepat naiK hanGin?

beban emosi kaum perempuan..

dua2 pon bukan piLihan yang baik kan...
tapi biLer aku tanyer en tunang..

antara kedua2 emosi yang ade..
saat 'Lampu merah' akan meLanda...
mane satu die akan piLih..
yang mane dia Ley tahan..

" hangen satu badan......"

eerrk... 
kaLo aku hangen satu badan..
aku akan cepat marah...
cepat moody...
n lebih banyak diam....
hanyer atas kesilapan2 yang kecik...
bukan dari die pon..
even kaLao haL yang sangat remeh temah..
kaLau 'saat' tu sampai..
aku akan lepaskan..
tak kire perasaan orang...
memang annoying kan..!!!


" kenape piLih lebih rela hangin satu badan..
dari sensitif tak tentu pasaL "

die cume kate..
tak sanggup kaLau 
ape saje yang die cakap..
ape saje yang die buat...
aku akan saLah tafsir..
n amik hati...
cakap die tak sayang aku lagi..
dan mula lar aku tanye die
nak kawen lagi tak ngan aku ni...
cakap merepek sendiri...~
atau kesudahannyer..
aku akan merajuk sepanjang hari..
tanpe die tau ape punce dan sebab musababnyer..!!!
dan die.. akan aku tingalkan sendiri...
satu hari..hanyer berdiam diri...~ngeeee

hahaha...
rupenyer...
merajuk sensitif tu lebih dasyat auranye
dari moody sebab hangin satu badan...

yeah.. kaLau angin sensitif yang datang...
tengok cerite katon doremon pon..
aku ley sedih...siyes...

* pernah tengok tak cerite doremon-nobita dan dinasour tu...
yang die tinggalkan dino tu baLik ker zaman die.. aku sedih dow...*

hahaha..maaf kan aku ok..
kaLo lagi sebuLan nak jadi bini orang..
stiLl otak katon..tak ley nak tinggaL...

tu baru cerite katon..
belom lagi kaLo tengok drama korea...
or drama sedih tempatan...
memang senang jer aku menangis..
sedangkan... drama sebabak..
cumer cerite pasaL kucing nyer mati jer pon...
hahahaha....

tu beLom masuk lagi
bab en tunang bergurau..
tapi..aku anggap siyes 
amik hati giler baban...
~huhuhu...

"maafkan orang..
dan harap sayang paham..."

tu jer yang boLeh aku kate kan..
biLer angin meroyan..
atau emosi tak tentu pasaL 
datang meroyan..
di saat aku datang buLan...!!
jarang sekaLi aku normal..
biLer saat tu nak datang...
aku tak pernah pon undang...
tapi.. mesti kene hadapi jugak..
cumer biLer dah tua2 ni...
kene lebih bijak kontrol diri..
kaLau tak..ley efek mood sepanjang hari...!!!
bukan diri sendiri jer benci...
orang lain pon ley mambenci nanti..!!!

:: esok nak pose...
aku dah sakit pewot tande2 buLan nak mengambang...
dan bersedia tuk rase beban emosi..
*sigh........................




6 comments:

Diebalychouzz said...

hahaha samalah.. sekrang ni cepat tul sensitip ngn si dia..
pastu takleh kalau sehari tak tengok kartun..

camne ni?? hehehehehe

.::lin::. said...

sama la ngan lin...kalo nak bibar bendera merah 2..mula la nak hangen satu badan..xpun asyik nak nangis... sume bnda yg en.tunang buat nk terasa..mula la ckp dia dah xsayang.hehehe dia pun naik pening tiap2 bulan dia dah bersedia awl2

@ty_farEd said...

diba ~ tengok katon..??!! hahaha..okey lar... ley geLak2 control perasaan biler nak moody tu...

Lin ~ hahaha..part nangis tu memang wajib ok biLer datang buLan...!! pantang salah cakap sikit..muler lar keras jer merajuk tak nak cakap2 satu hari... huhu...

eila said...

Me to, sejak bertunang nie i lagi sensitive.. mulalah kata nak putus la kata x sayang lah... moody sgt2 coz fiance jenis x suka nak prepay weddind i lagi tambah emo yer masa time period, ada kat seminggu x ckp.. huhuhu.. hopely bulan poser niee mengajar kita erti bersabar.. selamat berposer.

Qaseh Qidzizie said...

Hi Aty...

besela tu..
lumrah org perempuan memang begitu...
tapi jgn jadikan itew sebagai alasan...
kesian gak kat lelaki...
tapi dorg kena jugak la belajar menerima lumrah org pompuan tu..tak gitew..hehehhe....

ctsafa@mel said...

hi aty:
erm.. sme la ngn kite.. time bertunang nih kne byk2 sabar kan.. klu x, hbis sumenyer... i pun hangin gak 1 bdn bile time period.. tp, bile x, ok la sgt2.. adoi. pening2