Tuesday, August 10, 2010

Dispatch punyer haL

pagi2..kepaLe aku dah pening..
sebab menahan bengang...
dispatch punyer haL...

aku tak paham..
macamane die kerje as a dispatch..
tapi biLer soh bayar biL or hantar aper2..
kemain berkire..!!!
jauh lar...
tak sempat hari ni lar...
ramai orang lar..
n bla bla bla.......

kaLau dah macam tu..
baik tak payah ade dispatch..!!!


yang tak tahan tu...
biLer aku suroh..
boLeh pulak die argue ngan aku..
kenape last minit lar..
kenape tak ley bayar kat tempat lain lar...
lepas tu..siap cakap...
"tengk lar..kaLao sempat.."
sedangkan payment tu sangat urgent ok....

aku cakap elok2 tak ley nak ikut...
dah satu haL lak kite nak ngikut die nyer jalan cerite..
biler aku dah naik hangin satu opis..
baru tau nak takut...

dah mintak assist carik dispatch lain segere..
tau puLak risau......
terus amik bill terus pergi..
tu pon ngan muke masam mencuke..
siap tutup pintu kuat2...

peLik aku lar
manusia macam nie pon ade jugak....

dah namenyer bekerje kan...
bukan tak bayar gaji n cLaim pon...
aku sendiri bukan lar nak marah tak tentu pasaL..
even sebelom ni..
die banyak buat perangai..
tapi sebab die dah lame kerje kat sini...
aku maafkan jer...


die pernah hilangkan cheque payment 
samapi 20 keping...
aku tak amik ape2 tindakan pon....
sedangkan biLer kite cancel cheque kat bank..
kompem2 kene charge..
tuk stop payment...
tapi malas nak berkire dan panjang2kan cerite..
aku setel sendiri jer..
tak potong gaji pon.....

bukan sekali due orang merungut pasal die...
mengenangkan die dah senior...
sumenyer pon diamkan aje...
hanyer big bos jer yang ley nak kate ape...

yang lain2 pulak..
tak kan lar sikit2 nak mengadu kat bos kan..
hal2 kecik macam tu...
hanye ngadu kat aku...
saje menambah angin aku..
dengan harapan aku boleh setel kan prob tu...

aku penin pikir sendiri...
memikirkan seniority..
n anak bini...
mengadu kat big bos jugak...
big bos cakap..
ape gunenyer aku kaLo tak ley tolong solve opis prob
yang kecik macam nie...
adoyai.....

paLing baik hati aku pergi kuar sendiri...

tapi..agak2 lar...
makin melampau pulak jadinyer...
hingga kan die lak nak berkire...
n memilih mane nak atau tak nak...
kalo macam tu nak buat aper lagi hire die...

 naMe lagi kerje die memang dispatch pon kan..
memang tu job skop die...


lagi pon..bukan hari2 aku mintak die wat keje last minit macam tu..
nak kate sebulan sekali pon susah...


aku hangen bersebab...
aku marah ade tempat.....
saper pon die atau seseorang tu...
as a human... 
mesti ade sifat hormat menghormati..
tapi daLam hal ni....
memang.. aku hilang dah semua human sense aku nie..!!!
aku dah tak peduli..
die senior atau tak...
2 PILIHAN...
buat kerje eLok2..
atau tinggalkan jer terus company ni...
keputusan harus dibuat..
sebelom setiap kali pon..
die menguji kesabaran aku...

memang bikin hati aku panas jer...!!!

siyes..sekarang..
aku ngah open for part time job vacancy
DISPATCH
ade sesaper yang berminat...?? huhu~
 

4 comments:

mysarah said...

ish ini betul2 marah ni. i pown pernah dpt dispatch yg mcm ni. mcm2 alasan. naseb baik dispatch skrg ok ;)

p/s: aty u boss ek? :D

farahfatihah said...

huhuhu sabo2....tarik nafas dalam2 yer.... nway, selamat menyambut bulan Ramadhan..mohon maaf jika ada kekhilafan diri yg tidak disengajakan atau sebaliknya...sama2 kita menikmati Ramadhan dengan penuh keberkatan

@ty_farEd said...

mysara ~ uhh..memang marah.. eerr..tadi lar..sekarang dah ok.. :)
muhasabah diri baLik...dah nak pose ni kan..setan tu belom kene ikat..memang dikacau nyer i abes2an...hahaha...
eerr.. i kuLi jer lar... :p

fara ~ thanks fara... same2 lar kite... insyaalah..harap ramadhan kali ni lebih keberkatan.. amin..

jihan musfirah musa said...

maner despacth tu meh i picit2 jer macam semut...!!..(wah macam berani jer..;p)..btw..,selamat menyambut ramadhan al-mubarak..;)