Monday, August 09, 2010

hujung minggu ke 6 ~sebelom majLis [DI NILAI 3 & DULANG HANTARAN]

abes dah satu minggu lagi...
bermakner tinggal lagi 6 minggu...
eerrkkk.. 6 minggu lagi aku nak kawen...!!!
tetibe rase macam ade kupu2 ngan mengepak daLam pewot aku...!! 
kecut pewot ok...!!~ngeeee
sabtu
pagi2 aku masuk opis sekejap...
daLam lebih kurang pukuL 10 aku baLik...
kuar ngan adik aku~Tina
pergi alam sentral shah aLam
nak carik hp baru...

Lepas tu..
terus ker anggun seri~klang
tuk wat 2nd time faciaL
Lebih kurang 2 jam...
baLik..
terus bersiap2 nak baLik kampung seremban...
ade kenduri umah sedara..
sempena nak sambut ramadhan...
sambiL tu..nak bincang tentang majLis aku nanti...
pukuL 1.30 pagi baru sampai rumah..!!

di seremban :
1)sempat jugak singgah niLai3 tuk beLi sumtin
2)n sempat jugak propose sepupu2 aku 
tuk jadi bridesmaid aku nanti..
n derang setuju....!!!
sungguh seronok..
akan ade 6 orang bridesmaid..
yang cantik bergaye..
akan mengiring aku nanti...
3)amik sekaLi duLang tuk hantaran
pinjam dari makngah Gee...
makcik sebeLah mak aku...
thanks makngah....

okeh.. ahad minggu yang akan datang ni..
pLan nak bawak derang sumer pergi beLi baju...

barang dari niLai 3
*
*
*
*
*
 ~ Lilin Wangi~

 ~ fosiL plate ~

nak buat sumtin
 tuk side table katil aku...




duLang hantaran dari mak ngah gee
*
*
*
*
*

 ~ teaser hantaran aku yang hampir siap n letak atas duLang yang dipinjam bersame kain alas sekaLi ~

ahad
pagi2 aku dah kuar umah..
nakjumpa Elya kat area HUKM cheras..
nak amik cookies yang aku order Last wik..
Elya sangat sempoi ok...
n cookies die pon sangat sedap
*adik lelaki aku n en tunang 
dah makan hampir setengah baLang..!!!
bersembang lebih kurang 1/2 jam
then terus gerak nak jumpe Pn Vispera
tuk tempah veil idaman hati...
jumpe kat kawasan umah die..
n pn vispera sangat baik ok...
n tersangat ramah..!!
sangat cute jugak...
hampir 2 jam kiteorang lepak kat cLub berborak..
bukan sekadar bercerite tetang vieL yang aku nak tempah tu...
tapi.. pasal life..family..kecantikan..kesihatan..
n paling besh.. dapat sharing pasal bisnes world..
n yeah... she's still young..
diluar jangkaan aku..!!
eerr... sebaye aku...
hahaha..perasaan aku muda...~ngeee

yeah..
dapat sharing pengaLaman die..
n people yang deal ngan die...
oohh..sangat kasihan...
die sangat Lelah...
tapi begitu gigih tuk merealisasikan impian para pengantin...
terutamanyer yang bertudung... :)

aku percaye pade hasiL kerja die..
aku tak cerewet...
asaL kan cantik di kepale aku nanti...
dah cukup... :)

petang.. aku terlalu penat nak kemane2 lagi..
tunggu en tunang yang akan baLik dari johor..
dapat spend mase sekejap...
dah cukup...
oowwhh... mak mertua ~to be sungguh baik..
kirimkan aku kek batik n cheese tart buatan sendiri...

" terime kasih makcik..."
 
sangat sedap ok...
biskut merry nyer tak pecah
macam yang aku buat sebeLom ni biLer dipotong...
aku nak belajar nanti....~ngeee

maLam : mak aku cakap makngah beLah ayah puLak
nak sponsor bunga teLor...!!
alhamdulillah...
even sikit kerisauan ngan piLihan makngah aku tu nanti
tapi aku percaye pade taste kak wanie anak makngah...
*one of anak mak ngah aku ni..
top 5 gadis meLayu musim yang lepas aritu
eeerr..saje nak cerite...~ngeee

cerite pasaL bunge teLur/pahar...
perLu ker aku sediakan bunge teLur..??
eerr...lagi sekaLi...perLu ker..??
huhu...aku tau telur memang masih relevan tuk sesetengah orang..
n sentiase 'in' sepanjang zaman tuk majLis kawin..

n maafkan aku pade semua yang masih lagi
mempertahankan 'keteluran' tu..

tapi..bagi aku..sedikit 'leceh'...
eeeeerrr...sebenanyer..
aku sangat malas ok..!!
nak masak teLur2 tu berjam2...
bukan ley masak seminggu awal lak tu..
esok nak kenduri maLam tu baru ley masak..
n lagi leceh aku nak membungkusnyer...!!
~maafkan kemaLasan aku ni ok...~ngeeeee

9buLan lepas....
memikirkan...
makcik2 n warge2 emas yang akan datang umah aku ni nanti..
kompem akan tanye n bising 
dimane bunge pahar aku...??!!
so.. aku terpikir nak ganti kan telur tu wit sumtin
yang lebih menarik.. n mudah tuk buat..
yang penting..mesti cantik diatas peLamin aku nanti...

tapi
lagi 40 hari nak kawen ni..
aku masih tak terpikir nak cari...beLi..
apetah lagi nak buat sendiri bunge teLur atau ape2
tuk peLamin aku tu nanti..
sebab aku memang rase macam
tak nak buat...!!! ~hahahaha
*anak saper lar ni....~ngeeee

eerr... aku mintak maaf awaL2..
tapi.. aku tak rase nak buat n letak pon...
angin sengaL mane yang masuk daLam diri..
buat aku rase macam...
tak nak ade bunge teLur...
atau sebarang bende 
atas pelamin aku tu...
selain perhiasan pelamin sedia ade...
n bersyukur mak ayah aku tak kisah pon...
cukup lar cenderehati yang di sediakan...

tapi..
since mak ngah aku yang baik hati..
nak sponsor..
aku ngan hati sangat terbuka menerimenyer...
howyeahhh...!!!
aku tak kisah... :)

"terime kaseh mak ngah sebab menyelamatkan keadaan..."


wedding cakes..??
masih belum ade sebarang kemajuan..
minggu ni...
aku kene fokus on that ok...

9 comments:

iedayah said...

pnuhnye weekend aty..sian die..jgn pe rht dear..nnt x seri pngtin..lg 6 minggu je tau..

mysarah said...

u.. kalau u taknak buat bunga telur pown, biar la ada bunga pahar utk letak dekat pelamin tu nanti. baru la naik seri ;)

anyway, bertuahnya ada orang sponsor!

jihan musfirah musa said...

dear cantik sgt bantal atas dulang u tu mcmner u buat yer...;p plez share ckit..;p

diri aku said...

dear! gambaran hantaran kamu mmg cun la...suka pink!! hehehe...

farahfatihah said...

aritu fara g nilai gak...beli bunga telur tuk mak huhuhu jenuh la blik kg nnti..mesi penuh keta ngan kotak2 tu

|Liyan| said...

argh~ dh dekat la aty.. time to manjakan diri plak... jgn keje kuat tau...

Mrs Shareeda said...

mesti tgh pulun habis nih kan.. hehe
jgn give up k. buat lah yang terbaik dan termampu..kesihatan pun kene jaga ye..
tak lama lagi 6 minggu tuh.. ehehe.. wish u best of luck dear..

masmOna said...

@ty dear, tak sabar nk tengok hantaran u.macam sgt sweet =) gud luck preparing dear.

Sya Sakura said...

wahh sgt packed hari awk!! alhamdulillah, semua berjalan lancar je ek? :)

But i agree with |Liyan|, dah nk dkt ni, time to pamper yourself jugak.. jgn stress2 or overwork ek! :)