Monday, August 16, 2010

hujung minggu ke 5 ~sebelom majLis (PETI AIS & CHOCOLATE)

Lepas jer fitting baju kat putrajaya
baLik ker shah aLam..
singgah puchong..
hantar kad kawen pade kakak angkat...
tak lame lepak walaupon dah 3 tahun tak jumper..!!!
sebab mengejar mase...

nak carik peti ais tuk ~umah Lepas kawen kiteorang..
howyeee..!! akhirnyer...
selepas 3 buLan duduk umah  tu...
dah ade peti ais baru..~ngeee...
sangat2 teruje okey....
walaupon aku jarang ade kat umah tu..
n en tunang jugak..
tapi..memang seksa rasenyer tak de peti ais..
lelebih lagi..
tinggal berape hari jer nak kawen nie...
kompem lepas kawen kiteorang terus duduk situ..
n yet.. umah tu nanti..
bakal keLuarge metua akan duduk mase majLis kenduri kat umah aku...
so.. tak kan lar.. setiap kaLi pon
nak kene beLi ais kat kedai runcit bawah tu kan...~huhu

so..mengambil kire bajet dan kepentingan..
sabtu tu terus beLi..
n ahad.. pagi2 dah hantar...!!
seronok...!!!

tapi..sebeLom tu..penat gak ar gi survey...
harge di setiap supermarket berbeza..!!
aku pergi Tesco, seng Heng , Giant dan carefour...
buat perbandingan harga...
dan kapacity serta penggunaan elektrik...
sampai puas hati..!!
sebagai pengguna yang bijak..cisss... :p



Lepas beLi peti ais di carefour
terus pergi bazar ramadhan seksyen13 stadium shah alam..
memang feveret aku kesitu tiap2 tahun..
mesti pergi sekali..
nak pergi bazar kat situ kene pergi awal..
dan baLik awal...!!
sebab..jaLan jam...!!!
aku pergi seawal 4.30pm..
pon jam jugak...!!
kat situ memang macam2 makanan ade..
dan bazar ni sangat besar..!!
eerr... tapi aku rase..kecik sikit berbanding tahun2 sebeLom nie...
memang macam2 kiteorang borong...huhu
eerrrkk.. tengah Lapar..!! biase lar tue... ~ngeeee

Lepas bukak pose saMer...
sementara menunggu en tunang soLat terawikh kat mesjid..
aku pergi nagoya kat carefour kote kemuning
beLi langsir off white tuk haLL peLamin...

memang penat..!!
sebab pukul 10.30 dah janji ngan Rina ~icha choco
nak amik choc tuk hantaran dan cenderehati tetamu...
yang dah siap dari minggu lepas pon..!!!






~ ni untuk cenderahati tetamu ~
chocoLate oreo...daLamnyer ader biskut OREO..memang sedap...!!! ~



~ ni chocolate box tuk hantaran aku nanti..cantik kan..!!!
keseluruhan box tu boLeh dimakan ok..!!
daLam tu..diisi ngan chocolate kecik2...
memang puas hati... :)



hari sabtu yang sangat2 penat...
naseb baik ahad tu aku lapang...
toLong buat kerje kat rumah...
jahit aLas meja buLat..
oowwhh..langsir tak potong Lagi...
maLam nie nak start menjahit langsir....
sementara aku ' tak ley berterawikh nie...~ngeeee


6 comments:

Anonymous said...

hi! i suka bc blog u ni..hehe..nk ty harga chocolate box tu bape ek?

@ty_farEd said...

anon ~ hye.. thanks.. :) choc tu harge Rm0.90 per pc..eerr.. choc box tu Rm40.00 satu box.. besar..!! cube u masuk LINK icha choco i ade bagi tu.. ley mintak details kat pn rina tu.. die sangat baik n friendly taw... :)

mysarah said...

alahai aty comelnya coklat tu. dulu ingat nak order jugak tapi susah sket la coz i ni kenduri jauh sampai ganu nun. maunya cair coklat tu. huhu. tapi siyes memang lawa sangat.

u order bape banyak tu boleh dapat harga macam tu? oreo sekeping or 2 keping?

Nora a.k.a Aira said...

bazar shah alam tu? huaaa lama dah xpergi...rindu pulak rasa hehe btw nora pun xleh idup tanpa peti ais haha :p

farahfatihah said...

wahhh byknyer choc!!!! sedapnya..wahh peti ais pun dah beli!!

Diebalychouzz said...

ermm sedapnya coklat.. nak.. hehehe