Monday, August 16, 2010

hujung minggu ke 5 ~sebelom majLis (FITTING BAJU)

abes hujung minggu ke 6
means tinggaL 5 minggu bersamaan 33 hari...
tak tau nak rase aper dah....huhu



sabtu aritu..
seawaL pagi..
en tunang dah jemput aku nak pergi butik...
aku suker..!!
nak fitting baJu kawen....

Aku amik kat butiK PUTERIS putrajaya  
kat situ memang banyak baju khusus busana musLimah...
songket kat situ pon cantik2 jugak...!!
oohh.. lagi sekaLi..
aku begitu susah carik size..
size baju aku Extra sMall..!!!
selalunyer baju kat butik2 aLa2 cutting modeL...
huhu... susah mau jumpe yang aku pekenan ade size aku...
n alhamdulillah.. 
kat butik ni..
mase 1st time aku datang jer..
terus terjatuh cinta ngan baju tu..
n mengikut size aku..!!
eerrr... kat pinggang tetap kene alter sikit...*sob sob...








~ songket2 ni..penuh ngan beadings..!! agak berat... tapi bagi aku memang sangat cantik...~





~ pesaLinan moden - lace/organza..banyak piLihan.. dari kebaya pendek hinggaLah ke jubah moden~


~ aku suker yang kat patung2 tu..!! tapi ke dua-dua nyer pon bukan size aku...
uuhh..sungguh hampa...~


~ persaLinan Nikah ~

~persaLinan Lelaki ~


baju aku..??
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ni jer yang aku ley riview duLu..~ngeee
aku sendiri takut jemu nanti..!!! huhu
mengikut tema.. off white with Pink


~ baju Lelaki...
en tunang tak nak pakai pink...
n naseb baik..tema putih Lebih menguasai majLis..
so..tak de masalah ngan en tunang yang nak pakai sumer off white..
pink juz kat beads jer..!!! ~


so..setel satu haL
disebabkan aku nyer majLis seminggu raye..
derang sumer nak bercuti...
so..aku akan amik baju tu sumer seminggu sebeLom raye..
means kat tangan aku 2 minggu..!!
test lar puas2...!! huhu

but hope nanti..sumernyer berjaLan lancar...
sebab aku pasti sibuk ngan kerje..
keje kene setel sebeLom cuti raye..
aku pasti bercuti lebih lame tuk kawen...~weeeeeeeee......!!



14 comments:

ally said...

fuh..dah nak dekat ye @ty..hope sumenya selamat nt..n u r extra small? wah..musti comel pakai baju tu nt..=)

syanaim said...

::wah dah g fitting..nasya mungkin another two week..en tunang sgt bz..uwaaa::

sk said...

@ty,
amik pakej ke kt butik nih? bleh share tak harga pakej dia? ingat nk gi tgk baju2 kat sana jugakla.. :)

klu bleh, email jekla ek kt sk.adam[a]rocketmail.com. thanx!

rose said...

cantik2 nyer baju kt c2..tp sayang nyer..nun d putrajaya..huk3..

extra small?sme la kite..hehe..

♥S@R@♥ said...

sara pun berminat dengan design butik puteris tapi harga mahal kan..
sepasang rm1800 ni yg sara tgk kt facebook la..

boleh x share harga baju2 kat sana berapa..tq ;)

fia said...

wah dah fitting ya...bagus lah..sy belum fitting lagi..coz mak andam baru beli kain...takut gak klu tak siap..tapi kena sabar gak huhuhu

eliana_adnand said...

baju chantek! mesti sweet je pakai nt kan.. :)

hana yoriee said...

waahh..mesti cantek baju dia..=) boleh bergambar puas2 2mggu ngan baju tuh..hehe..

@ty_farEd said...

ally ~amiiinnn... thanks... :)

syanaim ~ni pon terkejar2 mase.. orang tu 2-3 kali kol dah..huhu

sk ~ okey.. i email kat u.. tapi u ley gak masuk LINK die... www.puteris.com

rose ~ kalo ade kecik lagi dari extra small tu.. i nyer size lar tu..hahaha

sara ~ eerr... sikit mahal lar kalao nak compare kat butik lain.. i pon tak pasti kenape ley begitu mahal..may be sebab kat putrajaya kot.. n yet..kebanyakkan yang datang tempat tu pon.. orang yang ley tahan jugak 'ada2nyer'.. eerr..kecuali i lar..huhu..tapi..nak jugak sebab dah suker kat baje derang...

fia ~ lagi besh mak andam ley buat baju baru tuk kite...!!!

eliana ~ mekaseh... harap2 macam tu lar.. ~ngeee :p

A W E E N N Y E said...

diorang ni asal kedah...
hehe nak juga sbot psl kedah.
Btw...memang baju cantik2

mysarah said...

eh aty i pown nanti pakai baju putih n beading pink, tapi hope menjadi la. hehe

@ty_farEd said...

hana yorie ~ i takut i jemu jer biler sampai mase nak pakai nanti..huhu

aweennye ~ i tau.. :) ley dengar loghat kedah tu tau... derang sumer baik2..n tak sombong.. :)

mysarah ~ samer lar kite ek.. insyaallah u pakai mesti cantik punyer... :) nak datang wedding u jugak nanti...

didieadila said...

dah tgk baju2 ctu xdinafikan mmg lawo...tp harga mcm nk nges..hihi...msti bju awk lawo jgk neh..tak sabau mau tgk..hihihi..

|Liyan| said...

aty, how ur feeling?hehehe.. dah dekat pong.. baju di puteris ni memang cun melecun. dulu menah tertangkap ati masa nengok baju dia di majalah pengantin n facebook diorang ni.. tapi ingat nak amek pakej so tak dapat nak hire diorang.. sob sob..huhuh