Friday, August 13, 2010

reaLity...??



 ~ beshkan carpet derang..!! ~

KEMESRAAN SELEPAS PERKAHWINAN

Sebelum Tido:

6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole
ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug!(suara pintu digegar), kalau nak
bertapa pi lah gunung ledang sana !!

Balas SMS:

6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan
murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan:trafik jam aah
6 tahun:k..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:

6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun:Oi...tak dengar orang balik ker??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu :Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan :I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tamu, takpun kt tangga pun ok
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak, nanti kalau i belikan u tak berkenan lak

Telefon:

6 minggu:Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan :Eh...your call...
6 tahun :WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!! takder dengar ker?

Masakan:

6 minggu:Wah, tak sangka i, pandai u masak. rasa pun sedapppppp.. ...!!!
6 bulan:Kita makan apa malam ini??
6 tahun:HAH!! lauk aper lak ari ni, cam lauk kemarin jer!!

Memaafkan:

6 minggu:Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan:Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun:Nak pecahkan lagi ler tu, tak paham2 betul!!

Baju baru:

6 minggu:Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahunAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU, tula yang lama dah tak muat ler tu???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak, honey?
6 bulan:Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit nak parking...
6 tahun:JALAN- JALAN?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JER!

Tonton TV:

6 minggu:Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Saya nak tengok bola live kol 9.00 karang
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLE TAK!!

P/S : JANGAN JADI MACAM NI YER SAHABAT2 SEKALIAN..~ngeeee


13 comments:

Diebalychouzz said...

kelakar lah.. lepas 6 thun ayat tu memang kurang beradap.. hehehehe
harap2 kita semua tak jadi y mcm tu

hana yoriee said...

terkekek-kekek baca post u yg nih..huhu..

syanaim said...

::lelaki mmg mcm ni..hy dear..new reader..nice blog..exchange link yok!!::

Nora a.k.a Aira said...

heheeh seronok baca ~ tp jgn la realiti hehe =)

farahfatihah said...

adoiii adakah situasi sebegitu akan kita alami?

fia said...

kelakar la..My Ucuk pernah bergurau masa sy langgar batu dia marahkan batu la konon..pastu dia kate pas kawin sy nak kata kat awak jalan pakai mata ke lutut dia pun gelak..hope kebahagian sentiasa seperti 6 minggu kawin...

Sya Sakura said...

waa sedihnye kalau jd cmtu.. pasni nak kene warning encik bf siap2 la.. :p
xmo jd cmtu, mintak dijauhkan drpd kita semua...

masmOna said...

ngehehehehe.lawak je..tp macam betul je kan? sometimes realiti mmg macam ni..tp mintak jauh lah amin..

miss nona said...

huhuhu....jahat tau selepas 6 tahun.

ElyaElmo said...

haahahha..aty..jgn caya semua ni k...semua2 ni midn set kiter ajeee :p

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Hahaha..lawak. Tapi memang macam biasa jadi in realiti jek kan?

BTW carpet ijau tu mmg la unik. Ada jual kat Malaysia tak agak-agak?huhu

@ty_farEd said...

Dieba ~oowwhh..mintak diajuhkan dari kite semua kan..huhu

hana yoree ~ i pown..!!! :p

syanaim ~ eerrrkk.. takut kan..!! dah link ngan u jugak..time kaseh ek.. :)

nora ~ hope so.. tapi rase memang biase taw i dengar...huhu

fara ~ harap2 tak..tak mo..!!!

fia ~ hahahahaha.. tergelak i... memang selalu macam tu..n harap terus kekal macam tu kan... :)

sya ~ i pon takut jugak..!! tak mo..!! tak suker... eerr..lupe nak cakap ngan tunang i...!!huhu

masmona ~ yeah.. bende2 ni reality sebenanyer.. kite jer tak ley nak terime... :p saper yang suker kan..!!!

moss nona ~ hahahaha... memang jahat...!!

Elya ~ ha'ah...betul jugak kan.. its juz minds set kite jer..kebahagiaan tu kite yang akan cipte dan carik... :)

wan nor faddzlina ~ haaaa... kaLo ade..i pon nak jugak..!! :p

missbutterfly said...

hahaha..klakar btl..hrp2 xmcm tu la ek..