Thursday, August 12, 2010

keguguran~

ciss...
tajuk n3 boLeh biKin kontroversi..~ngeeee

cume nak cerite...
sejak dua menjak ni..
RAMBUT aku selalu keguguran secare haram..!!
Hahaha.. maknenyer... aku ia gugur tanpe raLa aku..

tak pasti kenaper...
may be saLah satu punce..
sebab terlampau stress...
or may be shampoo yang aku pakai sekarang ni dah tak sesuai kot...
currently aku pakai shampoo sunsiLk pink tu..
for manageable..

tapi.. sejak semaLam..
aku tukar shampoo baru...


PanTeen~
khusus tuk Hair fall control..
ikLan cakap ~ 14 hari ley nampak keberkesanannye...


aku tak suker gak tukar shampoo ni...
n sangat2 jarang yang hampir kepade tak pernah..
tapi lepas 8-9 tahun pakai sunsiLk..
dah tak sesuai pakai sunsiLk Pink tu..
since aku rase..
setiap kaLi menyapu rumah..
rase macam menyapu salon rambut..!!!
*en tunang perLi.......... huhu

so.. dah sampai mase aku bertukar...
mane lar tau serase...
duLu aku biase pakai jename panteen ni gak...
tapi dah sangat lamer tak pakai..
ok atau tak...
berkesan atau tak...
mari kite tunggu sampai 14 hari key... ~weeeeee

p/s : takut rambut aku botak...~ngeeee

11 comments:

mysarah said...

guna lah syampoo bawang! haha. pomot

Diebalychouzz said...

sy pn tgh alami msalah y sama.. kalau rmbut dah kurg gugur.. kult kepala pulak gatal.. tak tau la nak pakai apa dah ni.. buntu..

farahfatihah said...

dari dulu sampai sekarang fara mmg guna pantene..bila try jenama lain je mmg rambut keras giler

sk said...

i dulu mengalami prob yg sama. byk gila rambut gugur. pastu sekarang i pakai syampu himalaya. sgt2 berkesan!! dlm seminggu lebih dh nampak effect. terbaekkk~ :D

ZARA said...

hurm... gugur teruk ke korang? my sis pon ada masalah sama dia pergi jumpa satu spealist ni apa ntah nama lupa.

Nora a.k.a Aira said...

nora pakai syampu bawang ~ makin OK =)

btw tadi nora ingat tajuk apala keguguran ni ahahhaha

hana yoriee said...

baik..saya tunggu selepas 14hari..kalo ok saya g beli plak...ngeeee =)

iedayah said...

stress sgt tu aty..so u better rilex n chill wat smntra ni ea dear..=) sian u..kite tggu hasilnye ea..=)

|Liyan| said...

dear, masalah kita sama la... camne ek.. sebab shampoo ke? i pakai herba essence.. tapi rambut memang soft gila kalau pakai shampoo tu. hakikat rambut i gugur.. berlambak atas karpet. tak larat nak menyapu..huhu..

rose said...

i pun sme..xtau nak wt cm ne da ngn rambut ni..asyik gugur je..kalau dlm bilik lg la..sapu mcm x menyapu..huk3..sbb geram i sikat rambut kt toilet je..mak i pn selalu bising sbb tkt i jadi botak..huk3..kalu ok shampoo 2 u pki..i nk cuba gk la..skrg pki clear..hohoho

ElyaElmo said...

aty..cene pakai panteen baru ni??td gi watson nmpak panten baru ni...mcm nk belii jeee...tapi risau gakk....hasil nye sama jee mcm panteen yg before2 this