Friday, August 20, 2010

progress Lepas cuti semaLam

eerrr... aku MC...
memanjang nyer MC..!!
yer lar..nak dapat cuti sikit punyer susah....
so.. amik emergency Leave or MC jer lar jawapnyer...

MC...tapi tak duduk rumah satu hari suntuk..!!
memang aku cuti semalam khusus 
sebab ade appoinment ngan Dr gigi...

10.00 am - KLINIK GIGI SEKSYEN 7
MISI : Scaling gigi
aku rase..mengikut pengaLaman..
nak scaLing gigi ni lebih sakit
dari cabut gigi geraham aku buLan lepas...
sungguh ngiLu..!!
memamg tak tahan..!!
siyes aku tak tipu...
air mate aku dah meLeleh2 jer...mau nangis...!! huhu

10.30 am - terus ker pejabat pos besar shah aLam...
MISI: POS KAD KAHWIN


so..pade sesape yang ader bagi alamat tu..
insyaallah... akan sampai minggu depan...



11.30am - ker KLANG
MISI : 3rd faciaL..
sepatut nyer sabtu nie..
tapi pikir..alang2 aku lapang semalam...
nanti sabtu aku ley buat bende lain puLak kan...
so..seTel satu haL lagi...

1.30pm - bersama mak aku ker ALAM SENTRAL
MISI : Nak beLi tudung dan sampin ayah
tuk dierang pakai mase kenduri nanti...
tapi..kat alam sentral..
mak aku beLi lagi seLai baju kurung..!!!



hari tu dah beLi kaler pLain PINK
yang nie..die kate lebih mengikut tema kenduri..
sebab warne PUTIH PINK...~
adoyai...sudahnyer.. 
ader 2 helai baju yang same tema...
die kate tu ley pakai raye..
okeh okeh...
aku ikutkan ajer..
sebab die dah suker....

kat aLam sentral tu..
memang rambang mate tengok baju baru cantik2..
tuk raye nanti..
so..ujung minggu ni nak pergi lagi ngan en tunang...
nak beLi baju melayu raye die..
n sepasang ngan baju aku jugak..howyeee...!! suker...


3.30pm - bersama mak ker JUSCO bukit tinggi
MISI : mak aku nak carik handbag puLak
macam2 kan..~ngeee
tapi kesudahannyer.. 
bukan mak aku yang beLi..
mak aku tak beLi paper...
TAPI AKU..!!! ~lalalala


ni bag tuk jaLan2
lebih kasual...
aku memang suker pakai bag besar2 nie..
senang nak masuk sumer barang...~ngeee
en tunang sempat tegur ~ "Beg baru ker? "
" tak Lar..dah Lamer.. tapi tak pernah pakai..."
sebab petang semaLam kuar bukak pose ngan en tunang..
aku dah pakai...!! teruje...!! ngeee

* sori sayang.... !! takut nak bagi tau..
masih bershopping Lagi disaat lagi sebuLan nak kawen..!!

eleeeyyy... maLam semalam en tunang terLepas cakap...
sebeLom baLik kampung raye nie..
nak tukar skirt kereta die...
n tukar RIM baru..!!!
sebeLom ni biLer aku cakap nak tambah skirt kat PUTEH aku..
en tunang cakap..jangan membazir sebeLom kawen...
soh buat lepas2 kawen nanti..
aku yang mendengar kate..
tapi Dia buat tak per..!!
uuhh... sungguh tak aci..!!! hahaha

4.30pm - baLik rumah
sunggu kepenatan..
tapi.. dapat duduk sekejap jer...
sebab lepas tu kuar baLik..
tuk berbuke puase ngan en tunang.....

8.00mlm (sebeLom isya' dan terawikh) - ke johan setia
MISI : bayar duit katering

memang tersangat penat..
tapi lege biLer banyak perkare boLeh dibuat daLam satu hari..
tak de aku memonteng ngan sia2..~ngeeee

11.300mlm - (sebeLom tidor)
MISI : mengikat TQ TAG di paper bag


banyak lagi..!!!
harus gigih lagi...
seLain misi mengikat taQ tag ni..
ade Lagi satu misi baru..
yang perlu disiapkan sebeLom raye...
dan harus bertambah gigih..


misinyer iaitu...
menjahit langsir...!!!
aku jadi MANISAH setiap kali raye..~huhu
tu yang kuarge aku panggiL..
memang kerje aku menjahit segale langsir..
alas meja.. runner table..
dan alas kusyen...
penat ok..
bayangkan tingkap dan pintu rumah aku satu tumah ade..
eerrr... 18 bingkai..!!
18 bingkai x 2 panel langsir(1 paneL)=36 paneL
means...36 helai kain aku kene jahit...
tu baru kire day curtain..
belom night curtain lagi...
36 x 2 = 72 helai..!!
tak termasuk kalo nak buat renda2...
or wateva yang korang panggil kat atas langsir tu..

tapi..tu lar hakikatnyer yang aku kene buat...
sampai mesin antik mak aku tu..
dah jadi macam mesin pusake tuk aku...
aku sangat sayang ok ngan mesin tu..
walaupon sangat berat.. n antik giler...!!

eerr...tapi..tu cerite sebelom2 ni..
tahun ni... aku hantar upah orang jer...
tak Larat..!!! hahaha..
yang aku jahit tu..??!!
cumer lagsir tuk hall depan jer..
setakat 10 helai jer...
tu pon rase macam bercinte nak abeskan...!!
baru siap ...errr... 4 helai...!!ok lar kan...lalalala


okey2..dah abes..tuk satu hari semalam..
terase macam hari nie hari senin pulak...
esok..hujung minggu
ade misi lain lagi yang perlu diselesaikan...
chaiyuk...!!

7 comments:

mysarah said...

wah aty cargas! fuhh banyak giler benda u buat in one day. gud job dear! :)

farahfatihah said...

yeayy xsabo nak tunggu kad!!

Nora a.k.a Aira said...

cargas aty cargas hehe i love the handbag ogeh :)

zella y said...

salam....

wah...byk nyer boleh buat dlm 1 hari...

kad zella dh dpt....
cantik....

insyaallah...klu xde pape nak dtg.... ;)

Sya Sakura said...

wahh, nmpak mcm byk benda dh setel ni.. dh x lama dh wedding awk.. x sabarnya nanti nk tgk gambar byk2... heheh :)

jihan musfirah musa said...

aduss...lagi tgl beberaper hari jer lagi ney nerbes3!!!...hehehe....insyaAllah saya dtg yer..;))

masmOna said...

wah aty bagus bagus!banyak keje dapat dibereskan. sungguh gigih u =) aty pndai jahit langsir, jeles.i lgsung tak reti ngehehehe :P Kalau i reti boleh jahit lgsir bilik wee-day nnt sndri kan?