Thursday, November 18, 2010

Di sebaLik majLis - [ WEDDING CAKE aku PECAH..!! ]


tengok tajuk memang ley nangis kan.....
huwaaaaaa..... 
aku memang meraung mase tau cake kawen aku hampir pecah...

eerr... HAMPIR ok...
beLom pecah lagi sebenanyer...huhu

okeh... admit...
its was my mistake....
aku yang tak pandai nak handle n care cake tu....


cake idaman aku siap ngan sangat cantik sebenarnye....
seperti ape yang aku bayangkan...
sabtu Lepas nikah tu..
aku ngan adik aku sendiri yang pergi amik...
petang.. 
disebab kan cake tu terlampau berat...
so..tak ley lar nak pegang all the time..or riba...
adik aku jage kat seat belakang...
tapi..mungkin keadaan jalan yang tak rate n banyak bumper...
biler sampai kat umah aku..
layer cake yang paling bawah tu ..
fondant nyer dah pecah....!!!

aku dah tersangat panik..!!!
terus col nina ~orang yang buat cake aku tu...
n alhamdulillah.... die terus datang umah aku..
tuk repair baLik cake aku tu...
aku rase sangat2 bersalah... 
menyusahkan derang...
repair cake aku sampai pukul 12 tengah malam..!!!

~ bahagian bawah cake yang fondant nyer dibuat baLik ~

~ layer ke 2 dan 3 diasingkan ~

~ tak cukup fondant...!! so..cover pakai riben ~


~ ni untie sue dan anak nyer nina yang sangat2 baik hati toLong aku ~





siap seperti bentuk asal...
tapi... tak serapi macam yang muler2..
sebab bahan tak cukup....!!
buat pulak kat umah aku....
yang memang tak de kelengkapan yang cukup....
so.. aku redho jer lar...
dah namenyer salah sendiri kan...

n disebab kan hal ni...
malam tu jugak...
aku yang sepatut nyer tidur awal..
tapi.. aku merupekan orang terakhir yang tidor....
tu pon tak lena...!!
mimpi ngeri cake aku pecah lagi...!!!!!
huhu....

apepun...
aku sangat2 berterime kaseh
pade untie sue n nina...
sebab tolong aku....
tanpe bayaran tambahan......
malam sebelom kenduri tu...
aku betul2 terduge........*sigh

terubat hati aku...
biler kek tu bukan sekadar cantik...
tapi sangat sedap...!!
aku sendiri tak dapat merase banyak....
lepas potong cake jer...
tak sampai setengah jam.. cake dah habes...!!!
kiteorang sendiri tak puas merase...huhu...
bagi aku... kalao tetamu suker.. 
aku dah cukup bersyukur..
sebab persepsi aku pade kek kawen...
bukan hanyer sekadar cantik..
tapi mesti jugak sedap dimakan......

p/s : korang jangan pandai2 amik cake sendiri macam aku nie ek...
mimpi ngeri ok...!! huhu

6 comments:

nuraitul said...

mujur smpt touch up..kek ttp cntik..kalau tak cite mmg tak tau pun ade tragedi rupanya di sebalik kek tue..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ape2 pon semua dah berjalan lancar...
alhamdulillah...

kay kamal said...

omg naseb baik ade derang nk dtg balik tlg u.. sgt nitemare... takut

nurayunni said...

dugaan sis...nasib baik leh cover balik...

Nora Anne Burn said...

order kt mane ye..? cantek sgt..

jihan musfirah musa said...

aty..!!!..jihan pon amik vendor kek yang samer macam aty tau..then masa kat kedai kek tu miss nina n mummy dia tu citer pasal kek kawen aty...huhuhu...i know the story...but memang sis nina n mummy dia baik giler!!!...

jihan tempah kek bentuk bantal 3 tier kat diorang but jihan punyer alhamdulillah...takder paper berlaku...cumer kek tu sgt fragile!!!!....kener jaga betul2 macam baby...hihihi..;p

paper pon selamat dah semuanyer totally agreed wit u aty kek tu memang sedap!!!!..;p