Wednesday, November 10, 2010

~peLamin



peLamin aku simpLe jugak..
eerrr.... tuk aku Lar...
mengikut tema aku... peLamin pon ala2 Taman.. 
banyak bunge2 dan daun hijau...
macam hutan...hahahaha...

waLaupon pade asalnye.. aku memang tak sukerkan peLamin aku...!!
siyes....!!
tapi seLepas aku redho...
tak lar teruk sangat pon....
lelebih lagi mase daLam gambar kiteorang....

yeah... tak semua bende dan perkare yang diharapkan akan sempurna..
atau same seperti ape yang di bayangkan dan yang diharapkan....

tak semestinyer jugak.. niLai wang yang di Laburkan..
akan berbaLoi dengan bende yang kite nak..!!!
itu lar hakikatnyer..!! 
huhu.. tapi.. ape ley buat...
biLer dah sampai masenyer.. kite hanye Ley Redho...huhu

termasuk aku jugak...!!!
cerite disebaLik tu..memand sadis..
tapi..disebab kan perkare tu dah Lepas...
so...maLas nak bising2 dah...
Lagipon.. aku rase.. tak ramai orang perasan pon kan..eerr..harap2 lar....~ngeee

okeh okeh...
baLik pade cerite asaL...
peLamin aku dipasang awaL..
pagi Jumaat... sehari sebeLom majLis pernikahan..
walaupon tak Lar awaL sangat... 
tapi..cukupLar tuk aku buat persediaan Lain...

contoh persediaan Lain..??
haa... yang tu aku nak cerite sikit...
aku memang tak pekenan langsung pasal ni...
dan buat aku..keLuar umah satu hari sebeLom nikah..
hanyer tuk carik bende Lain sebagai ganti..pade bende yang aku tak suKer tu..!!!

okeh.. tu nanti.. jap lagi...
pic kat bawah ni.. mase pihak Butik ngah pasang peLamin aku...









bunge kat atas ni...haaa... memang aku tak suker ngan bunge ni...
sorry to says... berhabuk dan berserabut lagi comot..!!!
tercabut2.. memang sakit hati aku tengok....
tu beLum tengok pasu coklat bawah bunge tu lagi...
memang teruk..!!
paLing dasat.. bunge ni bukan sekadar nak Letak kat waLk away..
tapi jugak kat kiri kanan peLamin..!!
sangat tak sesuwai ok..!!!
memang mencacatkan peLamin...!!


*siLe abaikan modeL
okeh.. fokus pada stand  putih kiri kanan peLamin tu....
kosong kan...??!!
sebab aku tak reLa nak Letak bunge kat atas tu kat situ ok...
so.. soLution... aku gantikan dengan bunga Lain...
yang aku terpakse reLa membeLinyer...!!!
n now.. tengok perbezaanye....

 tak perasan....??
aku tukar akseseri.........
sangkar bunge pLus Lilin ni aku Letak kat kiri kanan peLamin atas stand putih tu...
nampak lebih sesuai... dan cantik...



aku beLi sangkar siap gubah dengan bunge dan LiLin ni kat Romantika...
nampak Lebih sempurna...
yang peting... gambar kiteorang cantik atas peLamin tu...~ngeeee
perkare dah Lepas.. majLis pon dah seLesai..
anggap Lar.. tu hanyer perkare kecik..
yang tak merubah kemeriahan majLis aku..aLhamdulillah...


apepon... waLaupon dah Lepas..
aku beLajar sumtin dari ni...
ape yang kite tengok kat gambar... tak semestinyer cantik jugak reaLitinye...
tak semestinyer sama seperti ape yang divisuaLkan sebeLomnye..
 n tak semestinyer suatu tempat atau butik tu..
waLau mahaL dan gah pon namenyer..
tak semestinyer sempurna...!!
so.. jangan High expectation sangat...nanti kecewa..!!!


p/s : yang penting pengantin kene Lebih outstanding dari peLamin tu sendiri... jangan sekaLi 'BLend' ok......

6 comments:

Cik Belle said...

aty, kite suka sangat bilik aty! cantekkkk! =)

ElyaElmo said...

atyyy....butik mana nii??

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang cun melecun...

Diebalychouzz said...

suke frame bunga kt bilik u... nt boleh la i buat kat bilik i.. bru rse romantis memanjang pas kawin nih.. hehe boleeeh kannnn (^^,)

Cik Kentang said...

love ur pelamin. Wlaupun simple tapi nice..less is more..plus i love the way u decorate ur room pakai frame yang taruk bunga banyak2 tu..nice work..ops bdw i belum nak kawin lagi tapi suka tengok idea2 kreatif B2B ni..

farahfatihah said...

mmg cantik pelamin kamu atiey...suka bunga orked tu...