Wednesday, November 10, 2010

biLik pengaNtin ~accessory

hari tu aku dah cerite pasaL perabut kan..
so.. arini aku nak cerite pasaL akseseri yang ade kat biLik aku tu...
cisss... punyer lar lame deLay.....

ade orang tanyer aku pasal frame atas kepale katil tu...
yup.. aku buat sendiri...
tak susah pon....
aku dah share sebelom ni..
juz bagi detaiLs sikit kaLi ni.....

n bunge Lilin side tabLe aku...
aku buat sendiri jugak..
Idea.... aku dapat mase jalan2 kat niLai...
( dah lepas kawen ni.. baru teringat..aku dah lamer tak gi nilai 3 tu..hahaha )
aku boLeh beLi yang dah siap...
tapi.. aku prefer tuk buat sendiri.. 
aku gunakan bunga yang same ngan bunga hantaran aku...





tu tuk side table aku...
tuk perhiasan atas kepaLe katiL aku..
aku gantikan langsir2 atau tirai ngan sumtin yang lebih simple...
yang penting bagi aku.... sumtin yang aku ley gunekan baLik tuk kegunaan umah aku nanti...
so.. decide.. tuk dIY frame bunge...

ingat lagi aku pernah cari frame 4 segi same kat IKEA..??




 





itu jer.. simple kan...
satu frame tu aku gunakan lebih kurang 100 pcs bunge..
so.. aku carik bunge yang murah2 sikit..~ngeeee
frame tu memang agak outstanding berbanding bende lain dalam biLik aku...
tapi... kaLo nak tau.. frame tu match ngan Pink carpet aku...
(tak de gambar full biLik...!! )




yang ni perhiasan atas meja cermin...
aku gunekan perfume semula jadi... pakai bunga rampai...
aku ikut tunjuk ajar Puan Huda ~untuk mengekalkan dan menguatkan lagi wangian bunge rampai ni..
memang sangat wangi semula jadi...!!!
bau rase betul2 macam biLik pengantin..!!!
aku Letak bunge rampai ni pada bekas putih yang dalam nyer jugak ade glass bunge...
aku beLi siap jer kat romatika ngan harge yang agak murah....

tuk para pengantin.. 
aku galakkan sangat korang2 pakai bunge rampai semula jadi tuk wangikan biLik pengantin....
impaknyer jauh lagi besar dari pakai bunge potpuri tu...percaye lar...!!
aku sendiri ade pakai automatic spray pade air-cond.. tapi siyes tak ley lawan bau bunge rampai ni..
jangan Lupe Letak sikit air mawar pade bunge rampai ni taw... :)
waaa...rindu bau tu.. nak buat tuk biLik Lar sekarang..
tapi mane nak carik daun pandan..??!!! huhu
 


32 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

shantek sgt3...

hana yoriee said...

post ini mmg ditunggu2..hahaha..nak tiru wat ala2 frame bunga gitu boleh? =)

ElyaElmo said...

aty..nnt elya nk belaja buat frame tu..lawa laaa elya sukeee....hhuhhu...
brame tu ade yg kecik tak??
bunga tu...aty beli kat mana?

Khumaera Ismail said...

damn nice~!! aty memg kreatif =)

iedayah said...

hasil tgn u mmg superb r aty..=)

rose said...

suka tengok deko bilik pengantin aty..simple n sweet..thanks kongsi cerita.. =)

oh!jgn stress2 tau..nnt cepat tua..hik3..semoga semua berjalan lancar..

WillBe.Mrs said...

cantik...suka giler tgk...sume menjadik...xyah bazir upah deco utk hias bilik...

amElyn said...

woww! i am impressed!!!
nak try jugakkkk!!! thanks dear for sharing!!! mmuahhh3!! =)

syida_spears said...

hai aty! sy silent reader =).

nnt upload gmbr umah baru yea. suke tgk sb kreatif la aty nih.

hiasan lilin tue mmg lawa!

btw, have a nice day!

farahfatihah said...

oooo igtkan bunga idup..nmpak real lah!! kreatip!!

nYomeL said...

this is sooooo lovely! sgt gorgeous for the empty walls kat umah tu.. hikhik..

pn.aty, mintak izin nak sharing2 this entry yerkk..?? sgt suke ini post!

tq sweetie!

Mrs. ieza said...

wahhhhh siyes sgt cantik n sweet even DIY sndri!! paling suke bunge kat candle tuh =)

gadis jumaat said...

banyak abis duit beli bunga kannn sebenarnye.... tapi tu laa, bile ada bunga mmg terus berseri, so berhabis pon kire redha laa... :D

noridaramli said...

shantek sgt2 darl.....ida nk tiru wt nt ble...ske sgt frame n candle tuh...sweet sgt2 darl

noridaramli said...

shantek sgt2 darl.....ida nk tiru wt nt ble...ske sgt frame n candle tuh...sweet sgt2 darl

Aya@Pansy Princess said...

sukenye frame bunge tuh! super duper like! :D

nYomeL said...

saye dh share post ni kat cni:

http://lurvyu.blogspot.com/2010/11/diy-bloomy-flower-frame.html

tq! :)

MiSS NaDieYA said...

i ske la u diy..smuenye cntik2 blake..gud job =)

faRhaNa said...

sgt tunggu2 n3 DIY nih..lagi2 tang DIY frame bunga tuh..igt nk bt sendiri for my deco2 kat rumah..thanks for the info~

Ogy said...

seyes giler mama suka bilik aty ni...nnti nk buat bilik camni bila pindah umah sendiri..nk feeling ala2 pengantin gak..hahaa....

daun pandan byk je kat pasar ty :)

Putri Qaseh said...

Hi Aty, nak tanye bunge tu u gamkan ke dgn frame?sbb u recycle gune balik frame tu kan kt rumah baru u..maaf kalau soklan ni cm soklan bodo ngee~

CGG said...

cantek:)

i loikeee

syu said...

suka dengan frame bunga ros yang kat kepala katil tu.... very nice...

ninnah shafawati said...

suka sgtlah tgk idea frame bunga akk ni.cantik + simple!nk mntk izin curik idea ni sikit boleh x kakak???ngeeeeee :D

miss $h0rty said...

salam. akak,boleh x akak ajar cara2 nk buat bunga rampai n petua bg tahan lama

Azura Basilia said...

brape harga frame ni?

Unknown said...

hi awk, nk tanya frame tu leh dpt kat mana eh?

Unknown said...

owh sorry u dah state bli kat ikea. cantik.. suka sgt background tu :)

Anonymous said...

hiya vanillapink3113.blogspot.com owner found your website via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your website http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. Richard

Mas reena said...

Salam, terima kasih atas entry yg sangat2 membantu saya buat persiapan kahwin.. Saya dah letak link akak di blog saya =)

7 Punca Belanja Kahwin Semakin Membebankan

seliparjepunpink said...

salam akak. nak tye harge frame dgn lilin tu bape ye??? tQ ^^

Fiza Rasib said...

cantiknye dekorasi umah akak...