Thursday, December 30, 2010

diari hamiL dan aLaxander adaLah ZulQarnain

mase aku jaLan2 hari sabtu Lepas kat jaLan TAR..
singgah kedai buku kat tepi2 jaLan area kamdar tu...
nak carik bacaan baru...
n sebenanrnye nak carik organizer 2011...


tapi.. terjumpe diari yang menarik ni...
yang sesuai ngan keadaan aku sekarang...






akceLi.. ianya bukan sekadar dari..
daLam nye terdapat sangat banyak iLmu2 dan fakta2 tentang kehamiLan..




siyes.. memang tips n bacaan yang lebih mudah tuk aku baca dan faham..
lebih ringkas dan menarik....




daLam tu dibahagikan tuk setiap minggu dan trimester(yang aku bari tau...)
ade jugak pengisian senarai semak dan catatan klinik tuk rujukan...
agak berbaLoi tuk buku berbentuk iLmiah tuk para bakaL ibu dan diari pade harga Rm 26.00..!!


mase kat kedai tu jugak aku tertarik pade poster kat situ..
pasaL buku bertajuk " aLaxender adalah ZuLqarnain "
tapi ramai sangat orang...eerrr...ibu bapa yang carik buku sekoLah anak agaknye...
kan nak bukak sekoLah dah nex wik...
so.. penin nak duduk dalam tu lamer2...
n yet... begitu banyak buku yang menarik buat aku 'tersangkut'....
( teringat duLu mase study.. seLalu Lepak kat Kinokuniya bace buku free...
nak beLi mase zaman belajar duLu 'tak berape nak mampu'...hihihi....)


so bebaLik pade buku " aLaxender adalah ZuLqarnain " tu..
aku tak beLi.. tapi kebetuLan hubby cakap officemate die ade buku tu...
aku rase ok kaLo aku pinjam jer duLu...
dan spend duit tu tuk beLi saje bacaan yang Lain... ~ngeeee




menarik kan...!!!
baru dapat tadi.. so hanye sempat bace muqadimah jer...
nanti lepas habes bace aku share kat sini ngan korunk semua ok... 
sharing tu kan sexy... :)
tak sabar...


tapi..perlu mase yang best tuk bace.. sebeLom tidur may be.... :)
lelebih lagi kisah epik sejarah yang agak berat bacaanye...


p/s : disebab kan buku tu agak tebaL..
tetibe hubby cakap nak beLi jer buku tu nanti...
tengok harge.. tak mahaL pon.. Rm35 jew..
so.. aku rase.. tak yah lar berkire sangat kan... :)

6 comments:

Peri PiA said...

bestnya diary tu :)

bgs2,jom membaca

congrats again ya ,xoxo

aimi nadiah said...

trimester.. baru tau.. hehe.. kena byk membaca tu.. smg akan tau lbh byk lg..

farahfatihah said...

wahhh bagusnya bakal ibu ni..siap ada diari..happy new year darling

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

btol2..
jgn berkira taw...
hehehe...

jihan musfirah musa said...

aty..macam menarik jer buku diari hamil tu nak belila boleh bagi tak terbitan apa??..takpon tempat namer kedai buku yg aty beli tu tq..;)
dear email saya yer takut tak prasan;p
jihan_musfirah06@yahoo.com

aTy _faRed~ said...

peri Pia ~ bowink2 tu kene rajin membace... kalo ade buku menarik memang best gak... anyway.. thanks key.. :)

aimi ~ same lar kite.. banyak lagi istilah baru yang baru nak tau taw..heheh.. yup..membace ley tambah iLmu... :)

farah ~ hepi new year tuk u jugak fara... i tunggu u ade diary mummy to be pulak nanti.. :)

meniti senja ~ yup... ape salahnyer kuar duit sikit tuk ilmu yang lenih kan... :)

jihan ~ alamak... tak perasan lak terbitan ape.. bukunyer kat tingkat aas malas nak amik..hehehe.. nanti i email u ek details nyer.... kedai yang i pergi tu kat jalan TAR.. sederet ngan nagoya & princess kedai kasut tu..