Saturday, February 05, 2011

kenduRi cukur jambuL anak buah

aLhamdulillah.. 
kiteorang dah seLamat sampai ker Johor petang semaLam...
saat ni...
Still lagi kat simpang renggam nie....
baru Lepas noLog kat dapor..
Lepak jam sementara nak makan tengahari...


nak cerite pasaL maLam semaLam...
ade kenduri cukur jambuL
untuk Mohad Danish Zaquan..
anak buah ke2 kiteorang....
alhamdulillah.. majLis berjaLan ngan Lancar dan meriah...




~ Mohd Danish Zaquan yang berusia 21 hari ~
ade rambut Lagi mase ni... :)

tapi bukan seadar cukur jambuL...
di botakkan terus..!!! huhu
pLan hanye nak potong cikit jer...
sebab adik ipar ~fara kate 
nak buat majLis yang same kat umah mertua Die puLak..
Tapi ni dah tak de rambut Langsung...
buat syarat jer Lar nanti....








pasaL majLis cukur jambuL rambut ni...
semaLam.. sebeLum majLis berlangsung...
diberikan ceramah oLeh imam kawasan ni...
menarik.....
baru aku tau kenape mesti ade majLis macam ni...
aku ingat ia sekadar adat...
rupenye ade maksud yang Lebih baik daripade adat tu....


aku tak ingat biLer kaLi terakhir 
aku menghadiri kenduri cukur rambut ni....
adik bongsu aku sendiri pon dah 13 tahun...~ngeee
agak lame..!!
bagi aku Lain tempat Lain carenye...
tapi Lebih kurang jer sambutannya...
yang pasti tetap meriah....
tetap bau wangi yang same ngan bau bunga rampai...
dan bau baby tu sendiri...!!


aku sangat suker mase 1st melangkah masuk ke umah mertua aku...
bau baby duLu yang aku dapat Hidu duLu..
berbanding bau daging kambing aqiqah yang dimasak baLack paper...
eeerrr...... teringat lak.. sedapnya.!!! hahhaha...


~ Zaquan dengan abang nye `AqiL ~

~ pak ngah aied ngan anak buah ~

~ rupa Zaquan yang dah dicukur ..tetap mantain Hensem ~


p/s : baLik seLangor tengah maLam ni sebab esok kompem jam teruk...!! 

3 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alalala...
comelnye...

anaztasias nora aira said...

hii aty.. ingat saya lg? :) kita jumpa dekat wedding b2b di s.alam :)

http://norapurplebridez.blogspot.com

iedayah said...

alololo...sweetnye pak ngah n mak ngah die ea...=)