Tuesday, March 01, 2011

'STOR' kasut :: dikemas

semaLam mengemas 'stor kasut'...
kene susun baLik secare bersistematik...
dah berterabur lintang pukang..!!
susah nak carik kasut...
setiap kali nak pakai kene bukak setiap kotak..
so.. dah malas... aku biarkan jer 'terbongkang'...[huhu]
sekarang aku perlu kemas semula..penin...


lepas tu...
kemas kereta...
keLuarkan segaLe kasut yang ade...


tak lar banyak sangat pon kan....
kecoh jer lebih...


Suami aku kate..
ade antara kasut2 aku tu dia tak pernah tengok pon aku pakai..!!!
eerrr... yer ker...?? [ngeee]


baru aku perasan...
memang ade antara kasut aku tu..
yang hanye cume sekali jer aku pakai....
eerrrr... tak pasti kenape....
[maaf kan aku]


ni hanye sebahagian...
tak kutip lagi yang kat umah family aku kat shah alam....
dan yang aku baru perasan... ade yang hilang...!!!
tak pasti mane aku letak....
sejak berpindah randah aritu....


tak lar banyak sangat kan..??
kalau nak dibandingkan ade orang lain..
mencecah ratusan pasang...
aku pernah tengok kat rancangan Astana...
tak ingat saper...
kasut die ade 1800 pasang...!!!
so..setakat aku punyer ni ape lar sangat kan....[ngeeee]




mak aku cakap...
" kaki hanye ade sepasang"
selalu dengar kawan laki aku cakap...
" kenape orang pempuan suke beLi banyak2 kasut "
ayah aku cakap
" hanye pakai di kaki"
Suami aku cakap
" sayang... kenape suker membazir...!!!"


AKU :: tak ade jawapan...............................


kire ni bagi aku dah kurang sikit..
kalau nak dibandingkan ngan sebelum ni
aku beLI kasut sebulan 2-3 pasang sekali....
* sejak nak kawen haritu..
n sekarang dah kawen... 
kire aku dah jarang sangat membeLi...


aku pasti...
ramai perempuan kat luar sane ade kesukaan dan koleksi yang agak 'gurly'..
dan aku tau kasut salah satu nye....
may be handbag..
alat make up....
aksesori hiasan...
barang kemas....
pakaian....
juz name it...


bukan tak de sLiper ok...
n bukan tak de sneakers...
juga ade sport shoes...
tapi hanye..eerrr... 2-3 pasang jer.....huhu


aku begitu susah carik saiz kasut...
aku pakai kasut size 3-4...
so.. hanye kat vincci or nose banyak pilihan tuk size kaki aku...

harge pon tak mahal sangat...



kalau kat vincci+ memang agak mahal..
rm2oo-Rm300 keatas....
kualiti nye setanding kasut jename mewah lain...
dan rekaan nye lebih nampak mewah serta ekslusif...






yup..90% kasutaku dibeLi di Vincci dan vincci+
cantik dan begitu banyak pilihan...



Hush puppies ade sepasang... sanDals... 
memang sangat selesa kasut Hush puppies..
tapi.. dah hilang tah kemane....[geram]


saiz tuk aku... kalau ade kat tempat lain pon...
itu adalah kasut yang ditempah mengikut kaki aku sendiri...!!
n selalu nyer aku tempah hanye tuk majLis2 tertentu...
contohnyer tuk majlis kahwin aku...
macam kat bLay [sunway pyramid]...

ni salah satu kasut yang aku tempah mengikut size aku...
aku tempah n gune untuk weddings aku aritu...
dan aku masih pakai sampai sekarang ok...
kalau aku ke majlis kahwin yang tak memerlukan aku membuka kasut..[ngeee]
or...dinner may be..
'batu' yang kat kasut tu ade waranty tau...


ni jugak salah satu kasut yang aku tempah kat summit...
warne yang aku cukup suke... pink Dull
dan dah di buka untuk jualan....
penggunaan kasut ni agak terhad...
tak nak membazir...
aku rase jual adalah lebih baik...
tapi malang nye...
tak de lagi saiz kaki yang begitu sesuai dengan saiz kasut ni...!!!
SAIZ 4....
kalau ade yang berminat... sila ker PINK garage yer tuk lebih details..


n buat mase ni...
wedges buat aku lebih selesa...




nampak lebih kasual...
dan tinggi pade mase yang same...[huhu]


High Heels biase nye aku pakai untuk kepejabat..
formal dan kemas..




atau berbaju kurung....




kalau nak melaram lebih sikit...






Suami :: Biler sayang beLi kasut lagi...??                                                        
Aku :: eerrr... Tak Lar.. dah Lame dah beLi.... B yang tak perasan kot... orang jarang pakai pon kasut ni....                                                                                           
Suami :: Yer ker...?? [muke tak percaye]                                                       


sedangkan aku baru jer beLi...!!! memang takut nak ngaku kat laki aku kaLau dah TER beli kasut lagi...!!!
ampun kan orang yer Sayang...[muke manje mintak belas kasihan]


okey.. thats the reason y women always need more than one shoes..[huhu]


p/s :: aku cube tuk tak membeli lagi.. eerr.. buat mase ni....
SO... korang cerite kat aku.. korang suke ape....

13 comments:

yaya said...

whoa !!
gle byk ur shoes !!
da laa cun cun jek sume.
u ni nak bukak butik kasut ke ape ? hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mak aih...
banyak nye...

ARC™ said...

mak oi banyaknye kasut. nak iklan kt blog aku? ade borg contact me :P

asna cute said...

suke nak beli baju hehe.. kasut baru beli ari tue 4 pasang terus hehe ;D

MIZZ SUE said...

banyaknye!!!! nak satu boleh..hehe

LiErOSe~QiEmi said...

wiuuuu kasut2 tu sangat menggoda hati ni.. pandai pilih ek..

farahfatihah said...

wow byknyer kasut atiey!!! semuanya tinggi!!! heheheh kalau tgk kasut fara byk yg flat2 jo huhuh

Lieya said...

MAkkk oiiii... gile xbanyakkk!!! Hahahaha.. dah boley bukak kedai gamaknyeee

Myra Jay said...

My 1st impression ~ Wow!! Banyaknyer kasut.. hehee, semua masih cantik2 dan tak sangka kaki kita sama saiz 4 :) kekadang je pakai saiz 5 :)

yUmIe said...

i love shoes too.hehe.tp aty mmg pengumpul kasut yg tegar la.muahaha..i yg ske ni pn xde le byk sgt kasutnye.ekeke

Cik Emi Deraman said...

bestnye byk kasut..emi pon suke kasut jgak tp sejak jd cgu kt pedalaman nih sume heels+wedges tggl kt uma jek :( pling suke kasut vincci+ y ade brooch..love it :)

Cik Feeyza said...

bestnyerr tgk kasut dye. sy pn gilew kasut gax xp smnjk bertunang niw da jarang beliw kasut sb nk kmpul duit. sekurang²nyerrr dptlaa belajar jd x boros. erm kdg² x cuke jd boros xp duit abis gx. merapu x tentu hala. so nk fokus n fokus. cantik² kasut awak. mesty lg cntk bilew awk pakai. cuke tgk org pakai high heels sb sy x minat cangat high heels.

Lisa said...

kasut merah vincci tu jual ke? sy pun saiz 4 jugak! if sy cuba bukak pinkgarage xdpt la...