Friday, March 04, 2011

yang maner satu?? pendapat pLzz.....

Penin memikirkan mane yang terbaik tuk diguna...

Microwave yang ni....

Jenama LG dalam bentuk DigitaL
aku dah sedia guna...
Aku beLi sendiri mase zaman bujang Lagi...
sebeLum kahwin...
[pLastik tu memang aku sengaJa tak nak bukak]
kekurangan nyer hanyer sebab penggunaan yang tehad hanyer untuk Microwave...
aku selalu gune untuk Defrost atau panaskan Lauk jer...
paLing aku suker sebab set digital....
n so far tak pernah mendatangkan masaLah lagi...
eerr..usia baru setahun-dua tahun....




ATAU...


Microwave Oven yang ni
Jenama Samsung...
Hadiah perkahwinan dari kawan2 opis Asben...
Belum pernah diguna...
KeLebihan nyer sebab 2 in 1 :: Ade microwave dan Oven untuk membakar sekaLi gus...
tak de kekurangan...
tak tau ade masaLah atau tak..sebab baru keLuar dari kotak...


Cuma... biLer terpakse memiLih...
1) mungkin sebab yang satu tu adaLah pembeLian dari duit sendiri..
2) dan satu Lagi adaLa hadiah dari orang yang patut di hargai....


nak diberi pade 'keluarga' terase sayang pade ke dua nyer....

Nak di simpan saLah satu rase macam tak patut...
macam tamaK Lak...dan tak mungkin....
Nak diberi pada 'siape' pon aku serba saLah...
Yang sebeLah tu mak sendiri...
dan yang sebeLah Lagi Ibu mertua....
adoyaiiii... memang penin.....
[sigh]

p/s :: ATAU aku terpakse membeLi satu Lagi.......??
tapi tetap kene memiLIh untuk rumah sendiri jugak..nak pakai yang mane satu....?!!!


3 comments:

EyLa said...

klu i, guna dua2.. boleh?haha..

gadis jumaat said...

Haritu kite pon rasa sayang camni gak... Tapi last2 bagi je yang sendiri beli kat family sendiri hahaaa... Tapi microwave hadiah kawen lagi best, so kire let go je laa microwave oven lama wpon sayang banget...

nur'aifaa said...

1 rase better u bagi LG kt ur family . coz function y samsung 2 cam lg byk n bole buat mcm2 lagi nan microwave 2 :)