Wednesday, April 13, 2011

kisah ikan dan cerita hobi

doLu2.. Laki aku suker memancing...
mase zaman bujang...
tapi sekarang.. biLer dah kawen...
buat mase ni aku tak pernah Lagi tengok dia gi memancing...
seLalu gak dengar kate nak pergi..
tapi tak de puLak...
aku tak pernah meLarang... aku bagi gaLakan Lagi ade Lar...
sesekaLi dengar jugak die cakap


" sayang.. dak opis orang minggu ni gi memancing...."
aku :: kaLau sayang nak gi orang tak kisah... sayang gi Lar
" tak nak Lar..derang bujang.. kaLau gi Lame..tidur kat sane"
aku :: [eerr..kesah jugak lar kalau die kate sampai nak bermalam diluar..tapi bukan seLalu aku masih Lagi boLeh consider][huhu]


okeh.. kalau hanyer sesekaLi aku betuL tak kisah...
tapi Laki aku tetap tak nak jugak...
[tak nak tinggalkan aku ni]


ade sesekaLi dengar abang aku ngajak Laki aku nak gi memancing..
kaLau ngan abang aku sekaLi ley ar aku ikut..[howye]
nak gak merasa ape yang besh nyer orang gi memancing ni..[ngeeee]


mugkin jugak Laki aku bukan lar 'giLer' sangat memancing [alhamdulillah]
jadi die tak pernah merungut walau dah lamer tak gi memancing.....


kaLau sesekaLi die nak keLuar ngan kawan2 dia...
aku beLum pernah meLarang...


memancing tak pernah lagi..
tapi kaLau sesekaLi die nak gi main futsaL malam2 ngan budak opis die tu.. 
ade lar gak...
siap ajak aku Lagi..[huhu]


pasaL memancing ni...
kekadang tu Laki aku tak cakap pon..
tapi aku yang tanye...


"sayang tak nak gi memancing ngan kawan2 sayang ker?? kalau sayang nak.. gi lar....orang tak kisah ar.. " [asalkan aku tau die gi ngan saper dan kat mane]


bukan aku nak haLau atau tak suker Laki aku ader kat rumah...[langsung tak..!!]
tapi.. bagi aku.. tak patut aku soh die lepaskan terus kehidupan Lamer dia..
lagipon.. bukan Lar teruk sangat pon...
dan bukan nyer die nak buat bende yang tak senonoh kan...


bagi aku.. waLaupon dah berkahwin...
tak bermakne kite tak Ley buat atau tinggaLkan terus hobi kita...
masing2 perLu ade ruang sendiri...


mungkin ade hobi yang boLeh dikongsi bersama...
contohnye :: mendekorasi rumah dan berjaLan2/merayap
aku ngan Asben same2 minat mengemas...selalu berkongsi idea dan pendapat... 
mungkin sebab Asben aku seorang pembersih...
dan aku puLak suker mengemas.. [huhu]


lagi satu kiteorang memang kuat merayap...
asaLkan ade duit dan ade mase... merate2 tempat kiteorang pergi..
susah nak Lekat kat rumah..
tengah duduk kat kat rumah...
tetibe ade jer tempat nak ajak berjaLan...
mungkin sebab kiteorang masih 'berdua'...[Lalala]




tapi ade gak hobi yang tak mungkin pasangan kite pon boLeh buat hobi yang sama...
contoh nyer :: eermmm... shopping may be..??!! [hahahaha]
aku tau laki aku tak akan Ley suker ngan hobi aku ni..
tapi buat mase ni.. die lar peneman aku yang paLing baik biLer aku nak 'menyempurnakan hobi' aku tu....[weeeeee]


atau 



contoh nyer :: bermain futsaL..
aku memang lar kaki kayu tak reti langsung nak sepak boLa..dan memang kompem bukan aku yang akan berlawan main boLa ngan laki aku tu...
tapi aku menyokong minat Asben dengan beri nya sokongan dan ruang untuk die melakukan hobinya...




eerr... sebenarnyer.... aku bukan nak cerita pasaL hobi kiteorang...


cume nak cerita pasaL hari ahad aritu..
lepas baLik dari kedai bunga...
singgah sekaLi kat kedai ikan...
Laki aku kan suka beLa ikan..
tak cukup ngan 'rahul' seekor daLam rumah..
sekarang die baru dapat aquarium dari sedare dia...
so.. sekarang misi mencarik ikan untuk aquarium besar pulak...
makin bertambah 'belaan' kiteorang....[weeeee]






baru perasan kat rawang ni banyak kedai2 macam ni...
agak tersorok.. tapi sign board ley nampak dari tepi jaLan...

banyak ikan2 yang cantik2 menarik....
biler ditenung2 memang ley khayal lar...

laki aku nak bela ikan gapi..
ikan tu kecik sangat2...
tapi kaLau banyak2 memang cantik...
warna ekornye pon bersinar2...
aku yang tak tau ape2 ni... ikut jer ikan mane yang laki aku nak beLi...




buat mase ni..
tu jer Lar rumah ikan yang ley disediakan..
tak de bahan nak dekorasi rumah derang ni lagi..[hahaha]
hanye batuan2 biru dan rumput plastik kecik dari rumah ikan lame kiteorang...[ngeeee]


ikan gapi nyer pon baru ade 8 ekor...
4 jantan 4 betina....
cukup Lar tu walaupon mate aku macam ala2 nampak tak nampak jer kan..
sebab kecik sangat ikan nyer..!!
tapi Laki aku cakap nanti derang kawen2 dan beranak2 ratus2 lar jadi nyer...
berape lamer tu... aku tak pasti...


kaLau ikan2 kecik macam ni.. susah nak diberi namer...
lebih kurang jer rupenye..!! [hoho]
konpius aku.....




p/s :: so.. ape hobi korang dan pasangan puLak...??

8 comments:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

SEKOR TU LETAK NAMA SUE..LAGI SEKOR LETAK NAMA TUNAG SU GMAN..OK TAK???HEHE

NM02 said...

hubby ai kalu pi memancing ngan adik ipar ai, tak kose nak follow... rimas ngan kepanasan.. hehehe

tapi balik bw hasil tangkapan, sonok plak

asna cute said...

hobi kitorg? suke tido awal haha =D asal lepas isyak jer dah masuk tido haha =D

ardinihumaira said...

comelnye ikan2 ..
dni suka bela ikan :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hobi kami...
shopping...
hehehe...

Nurul Huda Jumri said...

wahhhh...bestnye bela ikan dlm aquarium besar cenggitu..
i pon tingin sgt nk bela ikan..=)

rara pinkmafia said...

rahul namanya?cumilllsss

lyea said...

harge ikn kt area rawang ok x?
sesekali nk jgk try survey...