Friday, April 08, 2011

orang Lain pakai... aku pon sibuk nak pakai shawL jugak..!!!


aku tertinggal train...huhu...
orang dah macam2 fesyen shawl dan hijap dah sekarang...
aku baru trhegeh2 nak pakai...
mase awaL2 fesyen ni keluar dulu... dah beLi sehelai dua....
tapi.. aku simpan jer...
rase macam susah nak lilit2...
tapi.. lelamer.. biler dah sangat2 popular....
baru aku terhegeh2 nak pakai....
banyak pulak tu yang buat 'tunjuk ajar ku sifu' tutorial kat you tube n blog........
macam2 gaye ade.... piLih jer mane ko nak....
sekarang.. aku lagi suker pakai shawl sebab tak payah nak gosok2 da..!![dasar pemalas]
pergi jalan2.. 
pergi kerja...
even nak gi makan durian tepi jalan atau pasau jer pon....
aku selesa pakai shawl...
selain simpLe... menarik dan cantik jugak....
kekadang aku lilit2 tak payah pakai keronsang pon....











okeh. siLa vote..!!!
[hahaha]..tak payah.... tak cukup sempurna nak dipiLih...
hanye untuk diri sendiri..[ngeee]

tetibe rase nak join contest "ME AND HIJAB" kat bLog Khumaiera:: Miss Librarian
tapi maLang nyer... dah tutup..!!
'aku kah yang terlewat..' [huhu]
[gaye tak sebrape nak join contest bajet macam aku lawa sangat]
so luper kan....[weeee]


p/s :: wanita muslimah sekarang lebih bijak bergaya.....










19 comments:

Peri PiA said...

anggun nya aty

Farah Shamsudin said...

ouch.. cantiknya awak berhijab dengan shawl.. ades! fara xcantik pakai shawl la.. oleh itu memang tak pakai la..

Mama Gee said...

Dulu masa mula2 kenal mr B suka pakai shawl...tp pakai style terlepek atas pale..sbb inner takde jual lg masa tu...mr b komplen muka nampak bulat mcm globe..terus benci nk pakai shawl..
tp skrg dh ade jual inner pelbagai ruper....muka tak jadi bulat lg..sgt gumbira leh melaram dgn shawl semulaa
bestlah pakai shawl ni...rega pun murah2..dan lawa2...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

ATY - Selain takyah gosok, kita takyah cuci tangan... masuk mesin je semua. Tu yg Akak pun tgh gila dgn shawl skrg ni...walaupun adakala ia membuat dahiku jd jendol..hahaha.

rATu kEBaYA said...

tetap lawakan.. hehehe.. mesti puji diri sendiri.. nak tunggu org puji ntah bila..

Lieya said...

pic last tu comey

Bella Rahim said...

same la kte..mule2 tu bli jugak 2 3shawl..pastu simpan je lam laci.lame2 trase nak pakai jugak.haha

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

tula..cik aty lmbt sgt..hihi~ takpe..kalau ade contest lg next time join la =)

sweethemohemo said...

aha..pakai shawl mmg senang..lg2 yg xpyh nk ion..hehe tggal sarong je.. kak aty mmg cantik pakai shawl.. :)

NM02 said...

saya tak leh pakai shawl... rasa rimas. hehehe

~ NANA ~ said...

teringin nak pakai belit2 camtu tp x brp pandai n x brp selesa...ngeee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

leh bergaya walau menutup aurat...
:)

aTy _faRed~ said...

peri pia :: anggun aper..unggun ade lar..huhu..

farah :: dulu pon rase tak cantik..eer..sampai sekarang pon rase tak cantik.. hihi..tapi rase macam besh..so..cuber lar jugak...:)

mama gee :: hahaha.. saye tak ley pa ngan inner... rase muke cam gonjeng semacam jer tngok...[hahaha]

miss mirror :: ha'ah..tu yang ai suker sangat tu..tak yah gosok.. dan tak yah cuci tangan...!! hihi

ratu kebaya :: malu nak puji diri [walau dalam hati rase macam tu..hahaha..tak malu..!!]

Lieya :: mekasih..[malu ai..]

bella rahim :: heheh.. amik mase sikit nak sesuai kan diri ...:)

maera :: tu lar...!! rugi...[cis bajet macam kompem menang..hahaha]

sweetthemohemo :: eerr... yer ker...rase macam comot..!!

NMO2 :: dulu pon rase macam tu jugak... :)

Nana :: cuber lar pakai dulu... kalau tak nak belit2 pon letak sangkut jer atas kepale tu... :)

meniti senje :: sokong..!!

storyfromme said...

orang bertudung lebih cantik dan manis zaman sekarang ni :)

Jijahh @ f.k said...

hmmm jijah teringin gak nak pakai ... tapi tak sesuwaii ... leher tak berapa nak jijang ..hehehhe

misza said...

suka tengok orang pakai. tapi sendiri rasa macam susah je nak lilit². tapi nak cuba gak nanti.

ratusiput said...

aduh lg melonjak2 rase nk pakai jugak.tp tu la fail tang belit2.takpe nnti ratu nk bli gak satu dulu try pakai camne.

nelly said...

lawanya !!!

HuSkY PiNkY said...

cantik awak pakai shawl..saya pun minat jugak..beli tapi pakai sekali-sekala..sebab amik masa lama tak adjust..hehehe