Monday, April 25, 2011

Tak sempat tunggu siang::Laki bini yang berkebun waktu maLam

aku kaLau rase nak buat ape2 tak kire mase...
tak sempat buat siang sebab bekerja...
boLeh buat maLam..[huhu]
bukan tak Ley tunggu siang...
tapi tetap kene tunggu petang baLik kerja...


petang tu...
singgah nursery bunga yang baru jer bukak[aku rase lar]
kat tepi jalan nak masuk country homes...
tetibe perkenan kat daun keladi besau ni...






harga nye cuma Rm18 sepokok..
sebab pasu besar hanya ade satu.. 
so.. beLI satu jer duLu..
ade pasu kecik dua.. tapi tak de pokok yang bekenan dihati...[ngee]
so.. buat ape yan ade duLu...







nanti nak beLI lagi satu pokok besar macam ni...
nampak menarik sikit..[weeeee]





kucing aku sekarang ni.. dah pandai nak main kat Luar..risau ok..!!
pantang bukak pintu...
kaLau ade orang kat Luar same tak per...
tu pon kene jeLIng2 selalu..
takut terlepas ke Luar pagar...
susah nak kejar.. 
ni kiteorang sibuk menanam..
die pon sibuk sekaLi..[huhu]

rezqi sangat nakaL sekarang..!! [grrrrr...]



p/s :: tah ape kene ngan aku sekarang ni yang gemar sangat nak tanam pokok sejak2 kawen ni...mase bujang duLu.. jangan kan kate nak membLi.. nak menyiram pokok pon aku tak reti..[huhu]

15 comments:

Peri PiA said...

ok la tuh,rajin la korang ;)

sweet2

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

cantik pokok keladi tu...i pun suka keladi..

sory ty..masih demam..ari tu ada call ye..ini pun badan lemau lg..
eh makin cumel la rezqy tu hehehe..debob ^__^

Farah Shamsudin said...

amboii.. tak sempat2 ek.. betul juga.. nak berkebun ikutla pada keselesaan tuan tanah kan.. malam pun malam la..:)

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

su pun tak sabar nak cam ni..hihi

mRs mysarah said...

eh cantik pulak pokok tu. tak sabo nak pindah ni

Nur Hawa Mohd Zin said...

rajin nye berkebun malam-malam :)

~ NANA ~ said...

hahaha semangatnye dia

nurayunni said...

semangat tue!mlm berkebun..

e.t.t.y said...

nk pinjam hasben...eh tak. nk pinjam miauuuuuuuu!!!! geram betul....!! tengah umur skrg ni lah nakal kemain. rasa nk picit perut tu....

Reen Tart Nenas said...

mak saye siap buang kat semak lagi keladi tu pasal banyak sangat kat umah. kalau dekat, bleh kasik free je kat awak. hehehe tp betul, kalau dah kawen, nak plak dok umah sendiri+bertanah, bercucuk tanam ada satu aktiviti yg menarik. xde la umah nampak kosong kan? :)

mas saari said...

salam singgah..

Firdani said...

rajinnye memalam bcucuk tnam..huhu
nt boleh jd garden rumah akak..hehe

Dhya said...

pape pon....mmg kamu cool husbnd n wife...^_^

Syahmeen.... said...

Bro...t komen kite nyer lak...nice blog!!

A I E N S Y A H N A N said...

hahaha... nie mesti kes x sabar2 nie... hahaha...