Friday, May 06, 2011

biLer broadband ceLcom aku buat haL lagi... dan hal sakit yang tak sudah...

banyak bende nak ceriter..
tapi...broadband aku buat hal lagi....[sakit hati]
sawan aku dibuatnya...
kaLi ni hanye n3 tak bergambar...
hanye ni jer yang mampu aku buat biLer on9..[sakit hati lagi]

maaf kan aku pada semua...
pada kawan2 baru..
buat mase ni aku tak dapat nak follow kamu2 semua baLik..
juga pada yang menghantar komen bertanya kan itu dan ini...
tak mampu nak repLy dan jenguk 'rumah' serta tinggalkan jejak...
[rase bersalah teramat sangat]
aku juga mahu tau perkembangan2 kamu2 semua..
tapi...setiap kali kene reload berkali2... 
tak ley tengok gambar pon...
buat aku hilang mood...
namun aku tetap berusaha..
walau hanye singgah tanpa meninggalkan jejak....

aku kene sawan..
dan angin satu badan setiap kaLi nak on9 waktu maLam kat rumah...


aritu [3-4bulan lepas]
Lepas buat satu n3 pasal signaL celcom broadband yang sangat teruk..
sehari dua lepas tu... ajaib biler signaL tetibe eLok...
aku berbLoging dengan sangat senang hati...

so.. harapan kaLi ni pon macam tu jugak [mengharapkan keajaipan Lagi]
kot biler keluar n3 ni..tetibe signal ok balik...

cerite pasal berbloging satu haL...
nak reply email satu haL..
hanye dapat pakse diri bace email yang penting...
kekadang tak dapat reply pon...
harap faham...
bukan sombong...
bukan kedekut ilmu....
cume harap bersabar...
aku mintak maaf.....

okey.. luperkan...
aku merungut pon bukan signaL ni ley eLok sekarang pon...
dah 2-3 minggu macam ni...[sigh]

amik kesempatan nak cerite perihal aku sekarang ::

1] mase baLik johor hari tu.. banyak gambar nak share... tapi aku simpan duLu... sebab gambar tak ley nak upLoad... sekali upload...samapi2-3 jam.. kalau aku ade 10-20 gambar.. mau 2-3 hari aku nak buat satu n3.. macam aku tak de kerje lain nak dibuat...

2] kesihatan aku sekarang... agak teruk untuk seminggu ni... ingat lagi aku pernah DnC [cuci sebab keguguran] bulan 3-4 bulan lepas..[kalau aku tak sialap].. [aku tak ley nak Link n3 tu.. sebab nak bukak blog sendiri pon tak Ley...][sakit jiwa]

kaLau ade sesape yang tau dan ingat.. pasti tau betape 'sakit' nyer aku melalui saat tu.. kaLi ni..?? berkaitan hal tu juga.... bahagian daLam yang dicuci kembaLi luka dan membengkak...ade ketulan darah walaupon dah habis waktu 'bulan mengambang'[period].. n yeah.. period aku regular seperti biasa... kemungkinan mengandung dan gugur adalah 0%.. n tak mungkin... jadi doktor sendiri tak pasti perkare tersebut... apetah aku...tak reti nak cerite...aku tak pasti kondisi nyer..macamane boLeh jadi.. dan sejak biLer... cume yang aku rase sekarang dan hampir setiap masa...kesakitan yang amat.... terase sendi sekeliling badan terasa berdenyut...bahagian peranakan seperti membengkak... sakit biler di sentuh dan ditekan.. aptah lagi kalau begitu banyak pergerakan... aku dah rujuk pada pakar... solution yang diberi.. aku perlu buat dnc [cuci] semula...bukan pilihan..  buat mase ni... aku tak sanggup..!! untuk membiarkan juga aku takut kesan jangka mase panjang... buat mase ni...aku sedang cube berusaha berubat care kampung... makan ubat2 asli.. akar2 kayu...[pakse reLa] dalam pikiran...hanye mahu nak sihat.. soaL pahit payau atau tak sedap.. aku toLak tepi duLu... yang penting aku sembuh semulajadi.... tanpa perlu admit hospital dan melalui pengalaman mengerikan lagi... melainkan kalau keadaan sudah memaksa... dan waktu tu aku tak ade piLihan lain lagi...[aku takut kaau perlu melalui saat tu] aku tetap redho..

toLong doakan aku juga yer kawan2 semua... sangat mengharap...

3] berkire2 untuk berhenti kerja sementara waktu.. aku perlu fokus pade kesihatan aku sekarang.... hal melibatkan peranakan dan rahim ni bukan boleh dipandang enteng... [buat pilihan antara duit dan kesihatan] aku perlu kurangkan bawak kereta.. [hari ni aku bawak kereta terase sakit setiap 3-4 minit kat bahagian yang bengkak tu.. rase macam sanggup jalan kaki..!!]


susah untuk duduk diam.... aku memang sejak dulu sangat lasak...tapi sekarang.. aku perlu mengalah.... kurangkan memandu atau jadi penumpang...

4] abes pasaL kesihatan aku... sejak akhir2 ni begitu ramai yang hantar email bertanye pasal baju nikah aku... memang dah lame nak bukak untuk penyewaan[walaupon terasa sangat2 sayang] tapi... aku masih boleh mempertimbangkan.. cume untuk pengetahuan semua.. baju nikah aku tu betul2 ikut saiz badan aku... saiz xxs.. sangat kecil... sanagt berbeza berbanding daLam gambar...[bagi sesape yang pernah jumpe aku pasti tau betapa kurus dan kecil nyer aku ni].. tapi.. untuk tidak menghampakan.. aku akan bagi exactly ukuran baju tu kemudian [harap aku boleh bagi secepat mungkin dan dalam masa terdekat ni] 
pade sesaper yang berminat.. aku gembire jika mampu berkongsi....

5] kucing aku..momma eva.. kembaLi bunting.!!! dalam aku berjaga2... rupernyer sangat susah nak dikawal...[aku masih risau]

6] rezqi pandai ikut kiteorang berjalan naik kereta sekarang..!! sangat cerdik... naik kereta hanye duduk diriba atau di dashboard kereta...tak perlu bersangkar lagi...

7] tak de yang menarik dah....

semua pasal broadband... [marah]
buat mase ni tak akan ade n3 brgambar...
tak akan ade n3 berjadual...
lepas setel hal kesihatan aku [insyaallah]
aku nak setel pasaL broadand ni...
harap dapat pakai streamyx yang aku harap lebih baik....

p/s :: doakan aku sembuh.. kalau ade petua atau pendapat..siler kongsi yer... aku mengharap sangat sekarang ni... aku sangat takut ngan segale kemungkinan...tapi.. aku tak kan petus asa dan harap... insyaallah..semua nye akan okey...aku cube hadapi dengan tenang... ade hikmah dan kifarah yang mahu diberi Nya....

21 comments:

~ NANA ~ said...

kesiannye pasal kesihatan u...take care tau, semoga cpt sembuh

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ty..pls jaga diri kamu elok2..
jgn lasak sgt ye ;)

hurmm psl bband tu slalunye dlu kami online di atas..kalau kt bawah mmg mcm hampes..
ddk kt master bed room tu..ada gak line..nntn cuba tgk ye ;)

Firdani said...

sbar ye kak..berukband memang mcm 2..tp ikut kwsan gak..

pasal petua 2, xdpt nk tlong..huhu..pape pn take care ye..jgn stress sgt..:)

Miss Sunshine said...

semoga cepat sembuh tau... take care sis!

ratusiput said...

buat masa ni jgn pk hal lain lg...berukben ke apa ke...just focus pd kesihatan k.kitaorg sme paham n sntiasa doakan yg terbaik utk u...no need to worry...just take care...

Qaseh iLa said...

Sabar ye dear...
Pasti ada hikamh di sebaliknya...
banyak2 berehat ye...
InsyaAllah..selamat semuanya...

Peri PiA said...

take care ya,jaga diri

itu yg sebaik2 nya dear

eamy milea said...

salam..aty,,xpe la psl broadband tu..lps ni try pakai strymix lak.sy pakai yg rm38 je sebulan..line mmg laju gler,,dlu pn pakai b.band gk tp bila dh kwen just bg kt adik n sy guna yg hubby ni je la..hehe..

sal kesihatan pula..kena hati2 lam pemakanan...n byk mnum air masak,,,sy doakan aty cepat2 smbuh ye x sbr nak baca en3 yg sterusnya...=)

Nur Hawa Mohd Zin said...

pasal broadband tgk pada coverage jugak...

pasal kesihatan akak awe tak da petua...jaga diri ye kak..

Cik Bidadari said...

semoga awak sembuh sediakala... sabar tau ujian buat hambanya yang DIA sayangi... rest lebih okey... jgn stress...

sweethemohemo said...

take care dear.. harap akak cpt sembuh.. doakan yg terbaik tuk akak..

Putri Qaseh said...

Salam aty, pasal broad band tu mmg depends pd kwsn, sbb dlu sy posting projek di PErak, mmg sadis la, broadband bayar tetipa bulan without utilise it..

Pasal kesihatan tu, cube minum bidadari dr DCL..sbb kebanyakan org yg ade mslh mcm bgkak, cyst smuenye surut...insyallah..Allah lebih tahi..

iedayah said...

dear...get wel soon ea aty.sabar byk2 dear..bykkn rehat.n jgn lupe berpntang ea..luv ya

yUmIe said...

aty, be strong eh..insyaallah aty akn sehat..jg diri elok2 k:)

sarah mohamad said...

hope akak dapat jaga diri elok2 ye. jangan di ikutkan sangat keadaan tu :) chill okay.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Aty - Semoga cepat sembuh. Akak pun nak minta maaf sbb baru hari ni dpt membuat kunjungan balas.. Akak punya modem ada problem, now ni baru ok sbb TM dah gantikan dgn yg baru.. baru la happy nak on line.

aniswany said...

ckp pasal beruk beng tuh mmg bule dapat saket jantung .haehh =p

cIk pEnNa said...

take care ye dear..
jaga diri baik2..

Mama Gee said...

laa aty dnc ke ari tu..? mama terlepas pandang...
harap2 tak melarat sakit tu...
mama doakan aty cepat sembuh...
buatlah apa yg patut utk kesihatan tu...

Jari Gebu said...

semoga cepat sembuh..bleh bayangkan..sbb kt opis nie pun..ramai buat anak n ramai keguguran..so tumpang sedih..bleh rs ngilu...ouch..byk2 berzikir..hehe

Anonymous said...

Whаt's up Dear, are you actually visiting this web site daily, if so afterward you will definitely obtain fastidious knowledge.
Here is my web site kay jewelers engagement ring