Tuesday, July 19, 2011

Ade apa di TERENGGANU sehingga aku kene pergi ke sana..besh sangat ker..?? KORANG CUBE CERITE SIKIT...

aku ngan laki aku akan ker Terengganu hujung minggu ni..[insyaallah]
ade jemputan kenduri sambiL nak berjaLan2...!!!


disebab kan aku tak pernah lagi sampai ker sana...
jadi kiteorang memang TERUJA..!!!
dan sangat tak sabar2 nak tiba kat sane hari Jumaat ni...


mahu berjaLan2 di negeri orang...
tapi hanya tau satu dua tempat...
dok sane sampai 3 hari...


jadi toLong tunjuk jaLan kat mane tempat makan menarik tu aku pergi...
kat mane kedai2 besh tuk aku shopping...


SELAIN puLau2 yang sudah aku sedia makLum...



15 comments:

Anum said...

best makanan macam2 leh try
keropok banyak
pantai yg best

farahfatihah said...

huhu nak share pun xda pengalaman hehehe..org kata pantai kat sana cantik2

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sis terjah je sume kedai mkn..hehhe..

sy pnh p sekali dua..tu xbrape nk cam ape yg ok..huihui..

Yan said...

masjid kristal?
beli keropok losong?
pulau perhentian..
istana maziah
taman tamadun islam..

banyak weiiii..

Farah Shamsudin said...

nak kopok ikannn...boley x?

Suchi Que said...

dear..u should try ikan goreng tepung, sotong goreng tepung n sgala sea food goreng tepung..kedai dia tepi pantai kat ngan lapangan terbang..sgt sedap...mkn camtue jerk...biasanya waktu petang...bukan utk dinner or lunch ye...n yg pntg meratah camtue jerk...xde nasi...mmg syyiiokkk..pstue ape lagi g lew shopping..mcm2 ade...kt pasar payang if im not mistake..if berkesempatan g lew pulau...tp mkn masa kot...masjid kristal pun ok..dekat2 jerk 3 tmpt nie...

L.e.e.z.a said...

makan kopok leko dengan sotong celup-celup (sotong goreng tepung) smbil lepak tepi pantai.. memang nikmat!!~ ;p hehe

zOeY zAu YaH said...

terengganu bestnye..tingin nk pi hihi..semoga selamat dlm perjalanan nanti ya.

Nora Shahaira said...

akak nora dah sampai dah..tp lupa la apa yang best kat sana..tp kepok dia yang pastinya menjadi idaman..

~ NANA ~ said...

i tinggal kat kemaman

kat kuala kemaman tu (kat monica bay/pantai mok nik) best if u nk shopping satar, otak2, keropok lekor, sotong, mcm2 la lg mknan ada...

if u hala ke kuala terengganu, jgn lupa beli keropok losong coz tu area keropok lekor plg sedap...

if da sampai KT, jgn lupa singgah pasar payang...songket murah2 & cantik...masjid kristal pon jgn lupa jenguk2...hihi

tqahmisdar said...

gi taman tamadun islam..byk cth bangunan islam cantik2.. best!

p/s: sy mmg suka tgk bangunan.. hehe

eVariena♥ said...

waa,,sy ni anak jati terengganu..hehe

kalo shopping complex xbyk sgt..tp tourist besenye shopping kt pasar payang la..

tmpt menarik byk tau..n ade yg baru,pulau warisan..ade jmbtn seakan2 kt putrajaya tu..huhu

byk lagi..welcome to terengganu..;)

Cik Ezy said...

jmpot dtg umh cik ezy ye kalo dh sampai kat ganu 2..
ekeke..

beli kopok lekor kat seberang takir.. terbaek!
kalo nk sopink pegi la pasar payang..
hihikk

Mawar misswateva said...

Aty,
Taman Tamadun Islam pnah tgk review one of the blogger cm menarik.
Makan seafood goreng pun best kt KT..dkat2 ngn area airport.
Pastu singgah pasar payang boleh beli batik cantik2.hee.=D

Mama Gee said...

leh buka blog cik kaki suka berjalan...sebaba dia selalu balik kpg kat Terengganu nun...hehee

akak pernah sampai redang dgn kuala terengganu je...Redang of cos very nice....Kuala Terengganu...hmm so, so lah..mcm kota bharu gak...

Kalo bawak udit byk leh supping sakan kat pasar payang tu...Hiburan2 lain mmg takde sgt le.....Mr B kata dia takleh hidup lebih dr 3 hr duk kuala terengganu...hahaa lorat betul budak kl tu....