Tuesday, July 19, 2011

KO ingat senang2 ker dapat tukar NAMA ko..??





kaLau ko pompuan.. 
tapi konon2 nak name ko jadi sedap lagi kan...
dan nak tukar name jadi pompuan jugak...
PON BELUM TENTU DI LULUSKAN....


inikan puLak.. kaLau ko memang asaLnye Lelaki..
tapi tetibe ko nak tukar name pompuan...
memang kompem tak dapat lar kan....


ape haL ko dari BIN nak tukau jadi BINTI pulak...




people now this..*sigh




korang2 tengok berite semaLam...
sorang mamat ni dari sesedap name dan sesedap makne Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz nak tukar ker Aleesha Farhana Abd Aziz...
[sedap jugak lar..]... huhu


tapi malangnyer...
permohonan ditoLak...


bagi aku.. kire bersyukur lar kan..
dari menanggung dosa menyokong ape yang tak sepatutnye di sokong...


siLa bace ON9 Berite Harian ni untuk keterangan Lanjut


sape soh ko gi buat pembedahan jantina kat Thailand tu..
part tukar jantina mungkin ko lepas..
tapi part ko nak tukar nama tu tak lepas... 
haaa... kan dah rase susah biLer ko nak masuk unibersiti...
yer ar..macamanea kalau ko ruper macam pompuan..
tapi gune nama lelaki... kalau nak tengok sila gi SINI
dah kompem2 ar orang campak ko kat tempat atau hosteL lelaki kan...
bau ko merase macamane nak hidup dalam keadaan macam tu..
jangan saLahkan NALURI yang konon2 cenderung nak jadi wanita...




meLainkan kalo ko memang diLahirkan khunsa'...
dan terpakse memiLih antara nak jadi lelaki atau pompuan..
tak siLap aku.. perkare tu ditentukan semase kecik..
so.. kaLau dah dewasa.. namun lebih cenderung kepada bahagian sebelah lagi...
so.. boLeh di tukar...[tu pon bukan mudah jugak]
inikan puLak ko memang dah disahkan mempunyai kromosom lelaki..
dan dilahirkan sempurna sebagai lelaki asalnye...
so..emamng patut lar nama asal ko diletak nama lelaki kan...




tahu tak ko nama tu bukan sahaje pengenaLan diri kat dunia jer tau...
kat akhirat nanti nama tu jugak lar yang akan digunakan...
ape ko nak jawap nanti kat sana..
tak kan ko nak jawab SEBAB NALURI jugak kan dengan DIA...


mengikut hukum...
hanye nama2 yang mendatangkan makna yang tak eLok dan akan memalukan sahaja HARUS ditukar...


Meh bace sini puLak pasal hukum2 dan sebab2 yang membolehkan nama seseorang tu di tukar


ko hengat suker2 jer ko nak tukar name ko..
haa..bace duLu hukum2 tu okeh...




same2 kite doakan tuk kebaikan dia.. agar terbuka hatinye tuk 'kembali'...






p/s :: aku nak letak TENGKU ar kat depan name aku suke2 ko rase boleh tak..ade rase nak lempang aku tak...[muwahahaaha] 


*ini bukan entry ajak mengumpat tau*

27 comments:

fadh said...

bagi pelempank skit kak . haha

Suchi Que said...

huhuhu..byk jerk jd camnie...dlu masa zaman U dlu..ade sorang tue mmg dah tukar trus..siap dah buang anu nye.huhu
tetap dok hostel laki...
tp harap maklum la...
jd bahan r kat hostel...

tqahmisdar said...

nk letak tengku jugak! hehe..
dorg ni kalau masuk hostel, tukar nama jd perempuan, dpt pulak hostel perempua..bukan ke menyusahkan.. dah berdosa budk2 ppuan lain tu..

tak phm dgn manusia zmn skrg ni..

makdara TERdiva said...

kecik ati Alessya Farhana tu, kalau dia baca..wakakaka!

NM02 said...

moga dia diberi perlindungan olehNya dan terbuka pintu hati utk bertaubat ke jalan yang benar, yang diredhai Allah swt

Mila Ahmad said...

macam² skank dunia ni kan ..
dah elok jadi lelaki nk jadi perempuan..yg perempuan nak jadi laki
apelah diaowg pk kan?bahagia ke idup cam 2..-_='

QueeN TerataI said...

ERRRR.. xtau nak kata ape kat golongan yg mcm nie :( Dunia semakin dekat nak kiamat...

kaklong said...

ye la, betul tu...dunia nak kiamat..

kita dah hampir ke akhir zaman ni

wanie said...

dunia zaman skrang.. kadang-kadang takut untuk memikir 10 thn akan dtg.. mudah-mudahan kita semua di beri perlindunganNYA..

nurul huda jumri said...

hai tengku...haha. =p

adooyaaiii..mcm2 pe'el lah manusia zaman skg nih,kan.

Wanie said...

macam2..
dah tukar jadi pondan name pun nak tukar gak..huhu

cottonlady said...

ha ah isu si ashraf nih makin hot kn kak,ksian kat family dye msti malu~mak sy pn ckp cam akak ckp,yg kalo dye khunsa takpe ler boleh pilih mne yg ske~

cIk pEnNa said...

x reti bersyukur gitu la kan...

CikHaniBhulat said...

pandaikan dia pilih nama..sedap je nama nya..aleesha farhana..naseb xlepas nma tu utk dia..ley pakai utk anak akan dtg..hik3...hurm, hani baca pasal dia kat kosmo tadi..mcm2 hal dunia skrg

cc said...

dia bukan khunsa kan? kalau khunsa pun, masa kecik dulu, b4 parents dia letak nama lelaki mesti dah 'test' dulu.

let's say dia dibenarkan tukar nama, dok hostel dgn ppuan. tak ke nyusahkan org lain? aurat kira masih lelaki kn?

gila la manusia zaman skrg ni, mcm2 benda pelik nak dibuat

e k i n ♥ y u s r i said...

bgus dorg x luluskan....
ble sorg buat,mesti org len nak buat jugak....
huhuhuhuhu

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sy nak letak sultanah leh tak??hakhak..

pe nk jd..tp bgus gak xlulus..lau lulus,t byk lak jntan n tine len nk tukar..

nuciaziakact said...

tak bersyukur... kena tegas dengan golongan camni.. kalau tak kucar kacir wooo

iedaurora said...

yes bagus x lulus, kalo lulus comfirm ramai lg nak ikot...

Finaz Jaafar said...

nama sekara ng dah cukup bagus=)

rara pinkmafia said...

huh sokong sgt ! suke suke ko je nk tukar.kami yg pompuan ni pon belum tentu boleh tukar.ni pulak ko.ingat lah yg atas tu.

ieda said...

dia punya alasan dia tersendiri .. semoga allah berikan dia jalan dan petunjuk yg lebih benar dari apa yg dia rasakan benar .. insyaallahhhh :)

Diana @ bilakukatacinta said...

aty..panas berapi...hehehe...

aniswany said...

SUDA TERANG LG BESULUH XBOLE
TP TETAP NK TUKA JUGAKK
KESIAN DIA ..
HARAP ADA ORG BIMBING DIA =)

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

Mama Gee said...

kalo diluluskan alamatnyaa...berduyun2 le nk tukar gak...lelaki nk tukar perempuan..perempuan nk tukar lelaki...huhuhh

WillBemrs said...

owh...ada2 baca smlm... wah, yg part paling best, his parent pon sokong... siap bg 'green light' statement yg xleh blah..."sila ambil nyawa kami jika..." wallahualam...