Thursday, August 25, 2011

diLuah mati mak..di telan diri sendiri yang mati...!!!


weeiihh...ape nak nak raye cerite pasaL mati nih...!!

MATI itu PASTI okeh...
cumer tak tau cepat atau lambat....
kite hanye perlu bersedia.. [muhasabah diri sendiri]

tapi aku bukan nak bertazkirah pasaL tu...
aku cuma nak luahkan rase SERBA SALAH aku yang teramat sangat....



antara hati yang perlu dijaga...
tapi ade 'keadaan' dan 'nyawa' yang buat aku kalah dan perlu aku utamakan untuk di difikirkan...*sigh



aku sekarang berada dalam  keadaan yang SANGAT2 TAK MENGIZINKAN
tuk aku baLik kampung beraya di Johor....
walau hakikatnya, memang dari awal dah tahu.....
raya kaLi pertama ni..kiteorang akan beraya kat kampung mertua di Johor...
walaupon sedih..tapi aku tetap tak kisah..
aslkan beraya dengan suami terchinta..[jangan batalkan puase ko]

namun segale nyer berubah....

serba salah nak menerangkan pada mertua keadaan aku sekarang...
aku tak pasti penerimaanya...
[tak tau pon macamane nak cakap sebenarnya..!!!]

daLam rase teruja sebelum ni nak beraya..
sebab konon2 kaLi pertama beraye sebagai isteri dan menatu...
tetibe semua perasaan teruja tu hilang...!!!
aku terpakse melupakan hasrat nak beraye sakan..!!
raya kaLi ni.. aku hanye akan duduk kat umah dan tak boLeh nak bergerak lasak kemane2...[sedih..!!]

hari ni sepatutnya aku dah kene bercuti..
doktor dah kuarkan surat supaye aku boLeh berehat...
tapi sebab minggu depan nak cuti lama...
mengenangkan tinggal 2 hari...
kerje puLak banyak nak kene setel...
jadi aku terpakse jugak bekeja...
dengan syarat lelaki aku :: TOLONG JAGA DIRI LEBIH...
[bagus kan aku...dah dibagi cuti pon aku toLak..hahaha]

Lupa kan tentang kampung mertua di Johor...
Lupakan tentang kampung aku di Seremban...
Lupakan tentang open haouse rumah orang...
Luperkan jugak tentang open house raya rumah sendiri...!!
[kalau korang nak datang..datang jer lar... aku bagi makan ape yang ade jer..huhu]





Lepas berusaha..aku cuma boLeh bertawakkaL.. hanya DIA boleh tolong aku...

mohon beri petunjuk..kekuatan.. agar dipermudahkan segala urusan...insyaallah....[amiiinnn]








29 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bunyi mcm berkaitan ngan bb dalam perut u jer... everything ok dear? ai doakan yg baek2 jer na...mmg susah nak puastkan haty semua but kesihatan yg paling penting TC

e k i n ♥ y u s r i said...

jemput datang majlis ekin kak....
hehehehe

Reensyarinie said...

insyaAllah everything will be okay..bykkan doa dan jaga diri yer aty

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

nape ni sis..

jg dri bek2 ea..

meh2,jemput mai ke Perak..

SYANI said...

Sabar banyak2 aty, utamakan kesihatan aty & baby. Insya-allah family aty & fared faham keadaan aty.

kaklong said...

salam cik puan aty - yang paling penting jada kesihatan tau..

apa yg terjadi semua ketentuan Nya, sihat atau sakit semua tu Allah yang Maha Mengetahui..

Semoga sembuh n sihat nnt..take cre dear! ;)

nuraitul said...

kenapa nie kak..??semacam je..raya tue nnti kak..yang penting, kesihatan kena jaga..akak jaga diri lek lok tau..bykkan berehat..

ZaNa aDieyZa said...

nape ni dear? walau apapun keadaan atty sekrang, plz jaga diri baik2 k.. jangan serabutkan kepala tu dgn benda2 yg negatif.. fikir positif.. hope semuanya ok yer..

selamat hari raya dear!

ZanaNordin said...

insya allah
family mertua akan faham keadaan u if terangkan betul2...
takkan ler diaorg tak faham kan...
lagipun....pengorbanan nie juga bakal utk kebahagiaan mereka dan u akan datang.....next year...boleh balik raya rumah MIL kan...

yang penting...'nyawa' yang u bawa tu...
buat masa nie....itu yang terpenting walaupun terpaksa buat pengorbanan sekarang nie

~ NANA ~ said...

u better take care of urself 1st :)

i bet they'll definitely understand

Anum said...

insyaallah segalanya akan baik

Fariza said...

napa? jaga diri ok. harus kuat. salam aidilfitri.

harzharun said...

keadaan i pun sama...sepatutnya dis year blk umah mertua...tp xboleh la sbb dah sarat sgt...mungkin i kuat tuk travel jauh sbb x jauh mana umah parent dgn umah mertua..dlm 4 jam je...tp semua org tahu kan..dah nama pun raya..belah pantai timur lak tu...journey 4 jam tu leh jadi 6 jam bila jem..maunya i sakit nak beranak dlm jem mcm mn??..mil duk bg hint suh balik jugak..haishhh!!!!!

Liza Razak said...

ehhh..kenapa tuh?? risau pulak dengar.ape2 pon u take care ok?? jaga diri elok2 tau

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

aty dh pregnant ke? Jg diri tu ok

NaniE said...

take care..
baru nak jemput dtg rumah..hehe..
takmo emo2, okey..?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Begitulah pengorbanan seorang ibu/bakal ibu.

KL - JB.. jauh gak tu. Apa2 pun dgr la nasihat doktor. Kalau nk jln2 jugak, kena usung bantal buat alas duduk dlm keta..(beli la kusyen2 yg empuk).. dulu I buat mcm tu tiap kali pregnant.

rose said...

insya-allah..family mertua paham..bkn sengaja kn..

yang penting jga diri!
jgn stress k!
senyum selalu =)

BlacKroSes said...

wow ! congrate in advance even u lum announce =)

O'gosh said...

peknen ak..congrats..jaga diri baik2..jgn2 stress2..x elok tuk bb

Adylia Qarissa said...

hope semuanya ok yea...

ElyaElmo said...

aty jaga diri tauu..
rehat bnyk2...

Eri-chan said...

jangan bersedih, ada hikmahnya.

wanie said...

kak aty...jgn stress ok.. kan nak raya dh nie... yg penting jaga kesihatan kak aty...InsyaALLAH, segalanya di permudahkan.. yg penting kena happy .. ok

iedayah said...

dear..slmt hri raye.mohon maaf slama brkwn di alam maya ni.get well soon ea..

juneHalim said...

aty..sokey..mmg la rse serba slh tp utk kepentingan aty n bby kan..june pon taon ni xblk kmpg hasben..

bby da 8bln ++, so xberani nk long journey JB-Tganu. taon dpn pon ada lg kan..take care ok.

♥S@R@♥ said...

aty take care ea.. ikut le apa yg doktor cakap.. risau lak bila membacanya..

jgn buat keje lasak2 sangt.. semoga awak cepat sihat ea..

Peri PiA said...

jaga diri ok aty

insyAllah pia doakan yg terbaik

emosi pon jage je

Mama Gee said...

takpelah aty...
raya tu tiap2 tahun akan menjelma...
lagipun raya bg kita yg dh berusia ni..takdelah meriah giler mcm masa kanak2 dulu kan..seadanyaa pun ok...janji suami ada bersama...

yg penting keselamatan baby dlm pewot tu...mmg kalao rahim tak kuat...dr akan advice supaya berehat je..jgn travel...ada kes yg lebih teruk kena bedrest kat hospital berbulan2....

nnti tahun depan boleh tebus kembali raya yg termiss tahun ni ya...lg meriah sbb dh ada si kecil :)