Wednesday, August 24, 2011

Dekorasi Raya :: Rumah aku rase Lapang biLer tak de SOFA....tapi sekejap jer rase lapang nyer.....!!!






ruang tamu asal sebelum rumah dikososng kan



lapang jer kan umah aku tak de SOFA..!!! rase macam besh puLak...




tapi tu hanye sementara okeh....
sekejap giler kot..
tak sampai 2 jam nak merase rumah rase lapang macam tu...


sebab SOFA baru aku dah sampai Jumaat maLam lepas..!!yaeyyy....



jadi sofa lame aku...
aku sepatutnyer dah dihantar pade  adik aku Tina...
tapi tak sempat nak bagi lagi..
terpakse simpan dulu kat bilik atas...
kaLau tak ceLah mane ko nak letak sofa baru nih kan...


sofa baru aku ni 6 seater dan agak besar..!!
sempit baLik dah umah aku..... *sigh
[tapi mengenangkan sofa ni beLi tuk umah baru yang lebih besar nanti.. so.. aku tetap gembira]

giler ko tak suker dapat sofa baru...[weeeeeeeee]



tengok..dah penuh baLik rumah aku....
bertambah penuh..!!
tak per... aku yang beli sendiri..dah tentu ar aku harus suke kan....



ko jangan tanye kenape aku piLih warna berani mati....!!
sebab dah dah tak de piLihan warna lain..
banyak stok dah abes..!!!
yang aku tempah pon tak de dah...
kaLau nak tunggu tak tau tah biLer...
orang kedai tu pon tak nak janji ngan aku...
sebab tau nanti aku ngamuk lagi macam aritu mase die soh aku datang baLik pilih fabrik lain..!!! 
ko hengat aku tak de keje lain asyik nak datang kedai ko jer 3-4 kaLi...huhu

kalau ade pon warne yang gelap sikit.. kuLity kain memang kureng ar.....
nak cancel memang dah tak Ley....
so..aku redho....[risau sikit jer]


sebab sofa makan space..
jadi kene ubah sikit kedudukan cabinet tivi...
terpakse ubah jugak ar frame gambar atas kabinet tu...

selepas di ubah kedudukan frame gambar




consoLe table yang dolu2 ade kat tepi sliding door tu pon aku terpakse alih kat atas...
sebab semak..!!

duLu tak de sofa kat situ.... 
jadi sekarang dah letak sofa satu seat...
jadi aku letak side table kecik IKEA kat sebelah nya...










bunga oren tu dulu aku letak kat sebelah tivi...
bunga asal Lily pink..??
aku letak atas meja makan...

haaaa...berseri sikit....


gelap..?? tak ar gelap sangat pon sebenarnyer....
mungkin sebab mainan kaLer...
aku suker kaler2 mewah macam ni...huhu



Rezqi memang suke sibuk ajak orang main biler orang sibuk2 buat keje...



Ko jangan tanye pasaL LANGSIR RAYA...
sebab orang tu tak hantar lagi....!!!
harap2 dapat pasang sebeLum baLik kampung minggu ni....
eeeeerrrkkk... dah nak raye dah...???!!! howyeee....!!!!


p/s :: nampak teruje sangat tak...?? ngeh ngeh ngeh

50 comments:

ZaNa aDieyZa said...

kombinasi warna yang cantik dear! selamat mendeko2 utk raya nnti..

kaklong said...

WAHHHHH!!!!!! terbaik la rumah cik puan aty...jelesnyer kak long...dapat duk umah sendiri hanya berdua dgn suami tersayang..

kak long nnt lps kawin tak tahu lagi mcm ne nnt..sebab en tunang beli umh sebelah mak die, tp umh tu ada org sewa..

tp xpe, jnji cik puan aty puas dgn deco sendiri bersama suami kan? btl tak>? ;)

e k i n ♥ y u s r i said...

rumah akak memg cantik

cik fadh said...

suka konsep rumah akak . nmpak mcm simple tapi perfect ! xsabar nk ade uma sendiri nnt ;)biru turqoise tu mmg naik ..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

heheh,tp ttp cun la sis..

pndai plh kaler tu..

MrS. F!zA said...

cantik deko rumah awk.. mmg color berani mati tu..hihihi

ZiL said...

Aty... suka tengok cara you hias rumah... cantik dan kreatif.. pandaila pilih dan padankan semua color tu.. suka sangat.. nampak mewah...

tqahmisdar said...

seronoknye ade sofa baru! =D

.:shura shushi:. said...

gile cantik umah akak!!
nak dtg raye~~~~~~~~~~~

L.e.e.z.a said...

siyes suke giler dgn sofa baru@sofa raye akak!!!!! ;D sgt cantik and deco pon cantik! suke!

Fariza said...

cantiknya rumah u.
class gitu.

Adylia Qarissa said...

lawa sofa baru..oklah tu..dah sesuai sangat letak kat situ... :)

Cahaya said...

sy suka bunga awak tu..
cumellll:-)

|cerita-gadis-ini| said...

class!.....suke deco mcm ni..simple tp nmpk exclusive

aTy _faRed~ said...

zana :: mekaseh..:)

kak long :: tak per lar..lepas kawen nanti soh orang tu kuar..notis awal2..;p sonok duduk umah sendiri ni..:)

ekin :: mekaseh..:)

cik fadh :: tu tak pasang langsir lagi.. nanti lagi naik kot..:)

nuyui :: mekaseh dear..:)


mrs fiza :: eeerrr...tak berani sangat pon sebenarnyer..tapi terpakse..!!!

Zil :: mekaseh zil..saye suker warne2 cosy macam ni...:)

tqahmisdar :: harus lar suker..!!! ;)

shura :: sila lar datang..suker..!!!

leeza :: mekaseh..:)

deqla manjew said...

cantek umah...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wah curlastttt gitew
cantek la
raya everything baru ekk

Cik Eliza said...

aww!

cantik nyaaaa!

Jan@Afzan said...

Aty..

sangat cantik menghias rumah...cantek. wpun simple tapi nampak berseri sgt..i like! Jan kan, tak pandai menghias rumah..ngan bunga2 lagi, huhu.

Sofa baru pun cantek!

p/s : anak bulus tuh tak kacau sofa ek?

Leonora Halim said...

alhamdulillah... dapat beraya di rumah baru!! :) cantik rumah Aty... rumahku syurgaku sangat.. leo suka!! :)

selamat hari raya Aty! :)

aTy _faRed~ said...

fariza :: mekaseh..biase2 jer sebenarnyer..:)

Adylia :: memang tak ley tempat lain dah..tu jer yang muat..:)

cahaya :: suker..?? eerr..rase bunge tu sangat2 simple..[malu lak rase]

cerite gadis ini:: suker yang simple2 jer...:)

InaAchik said...

giler cantik beb!!!
mmg giler2 canteknya!
ko buat aku meroyan nak sofa baru jugak!!!

Anum said...

cantiknya rumah dia
anum suka

cheq sue dieyha said...

pandai aty plih warna sofa n langsir dgn warna dinding tu,cantik.pencahayaan tu penting!:D

mizzkechique said...

cantekla deco umah..

SYANI said...

Cantiknya rumah ko.... Kat mana beli sofa tu??

Reensyarinie said...

umh aty cantik laaa..susun atur yg kemas...wahhhh tgamam jap tgk

NaniE said...

aty cantik..match betul set ruang tamu ngan cat dinding..tapikan, sofa lama tu pun cantik..kenapa tukar baru..?

Mila Ahmad said...

lawa sgtla wana tuqquise 2..berkenan betul!

Mrs. Akma said...

cantiknye, deko umah sis.. jeles tau hehehe.. nanti dah de rumah sendiri, nak deko puas puas ;)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

rumah sis seyes cantik! pandai sis wat deco.wah leh jd home degsigner utk maera nie.hihi~

Cik Embun said...

segaknya rumah depa... =)

O'gosh said...

mmg superb la design..pandainya matching ye...jeles!!

syu_hada said...

cantik!!! suke tgk...tenang jer.. =)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sgt teruja...
heee,,,

Adda Shariff said...

spt biasa jeles tgk rumah org yg cantik!

atie..cube info katner beli sofa n karpet tuuu...heheheh

BlacKroSes said...

cantik..nti leh cilok idea tuk wat kt umh i nti =)

~ PUAN THALHA ~ said...

wah.. bestnya sofa baru! rumah aty nampak cantik, berseri sangat :)

liyana said...

cantik umah aty..nmpk mewah gitu :)

~ NANA ~ said...

cantik la rumah u!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Wah! Raya sakan dia.. I berkenan dgn vase kaca tu.. tp mengenangkan ada boy lasak kt rumah ni.. nampaknya terpaksalah kuburkan keinginan tu.

ratusiput said...

cantik.warna mmg kelasss...sofa putih mmg berani matila.dtg budak2 nangis ooo...ehehe...ratu dulu ade sofa putih.last2 bg mil... :) tp putih tu penyeri...

ZanaNordin said...

cantik rumah u
pandai u susun atur semua..
nampak simple but elegent..chewahhh
ayat tak ingat...tp betul ler..nampak redup jer...
kombinasi coklat dan putih nampak tenang jer......

nurul huda jumri said...

cantek gile umah u,dear...
elegant n mewah.

nway,selamat menyambut hari raya.
maap zahir batin yea...

Wanie said...

huwaaa..cantiknye ruang tamu akak...sofa baru, langsir baru?dasyat2..hehe

Peri PiA said...

cantik sgt umah dia

berseni ,pandai la aty

Mama Gee said...

cantik atie...
redup je warna2 natural/tanah tu...
akak ske... sesuai sofa baru tu dgn keseluruhan dekorasi..

good job!

iedaurora said...

teruja tengok ID ur house, my inpiration!

Alin Marlini said...

Salam Perkenalan...saya pun dlm proses mencari sofa untuk rumah sendiri. Cantik sofa itu..kalau tak keberatan blh bgtau dimana beli & berapa harga Sofa itu?

Ameer said...

hi...just nak tanya warna gelap kat dinding tu guna colour ape ye? ade code die x?