Tuesday, August 23, 2011

Persiapan Raya :: aku beLi kan mak aku duLu Rm40 hengget sebijik kat sini.. kat LANGKAWI aku beli Rm7 hengget jer..!!!







senang masuk angin..??
hahaha... aku tak duLik... aku suker jugak nak beLi...
sebab cantik ko..!!!






aku beLi masa kat LANGKAWI -Idaman Suri ngan harga Rm 7 hengget jer sebijik...!!!








tahun lepas aku beLi kan tuk mak aku sebijik macam ni jugak...
kat shah aLam area...
ko nak tahu.. hargenyer Rm 39 hengget sebijik...!!!


cube ko kire bezanye berapa hengget...


kaLau kat Jusco tu aku tengok..
harge lebih kurang Rm 59 hengget....
giler ko untung...!!




eerrr...aku gi Langkawi bukan sajer2 nak beLi bende ni..
sajer jaLan2... dah terjumpe murah.. aku beLi jer lar kan...
tu pon banyak bende rugi aku rase tak beLi....
murah giler kot barang2 macam ni kat LANGKAWI saner tu...!!


duLang silver ni puLak... hargenye Rm 24 hengget jer....
tapi jangan ar ko mengharap berat macam yang mahal tu punyer....
ok ar.. dah letak bekas kuih raya ni...
berat jugak jadinye...ngeeeeeee


orang datang aku baru isi kuih raya..tak de ar lemau kuih raye aku nanti....!!heheheh
hokeh...siler cakap aku rajin nak buat macam tu raya nanti...[muwahahaha]




p/s :: tapi kuih raye tak buat lagi....!!! sibuk baLang kuih jer nak glamer..... ahaakkss...







21 comments:

Fariza said...

cantik balang itu. letak cpt kuih raya lg yummy. sweet. cepatlah hias balang itu. mesti rajin ni.

.:shura shushi:. said...

akak..bli kat ikea RM5.00++..kaca pulak tu..besar pulak..cantik ag! :)

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik
sane memg murah

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hehe,mak sy xkasi beli mcm ni..

dia kata masuk nagin..sy pntgkan lawa aje..lalal..

p/s: sis nak ke?? lau nak,sy try pos laju.. tp tmbh sikitla utk kos pghntrn.. =)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

langkawi mmg heaven bab2 gini
ai selalu gak terjah sana beli ngee

aTy _faRed~ said...

fariza :: eerr...malas ar nak hias balang tu lagi.. huhu

shura :: balang kuih kat ikea tu tak macam ni...:p

ekin :: murah giler kot..:)

nuyui :: samer ar..pentingkan cantik jer..hahaha

ZiL said...

murah2.. cantik.. kalau tau leh kirim 1set.. hihihihi.. wah dah siap hias rumah.. cantik.. zil tak wat preparation pun utk rumah..langsir semua yg buruk2 je.. sebab rumah hubby kat Tanjung Malim tu tak da org yg sudi dtg... hihihi.. raya pun kat rumah mertua je nanti..

Tina Othman said...

bestnya dapat soping kat langkawi

cheQmOomOo said...

hahahaha y pnting kelas :)

aTy _faRed~ said...

lady ayu... ai pon rase nak datang lagishopping kat sane...

Zil :: tu pon tak plan nak beli..jumpe..murah n pekenan terus beli..huhu..tak per..yang penting ikhlas menerima kunjungan tetamu..:)

Tina :: kat langkawi memang besh giler shopping..!!!

cheqmoomoo :: hahaha...betul gak tu..;p

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

mmg cntik bks kuih tu.jeles tau,hehe

aTy _faRed~ said...

sue :: raye tahun ni mabuk kan... raye tahun depan ley beli..ley raye sakan ngan anak..:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

langkawi memang best shopping...

mizzkechique said...

cantek la balang tu..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Bila tah nk gi Langkawi.. dpt borong kristal2 mcm ni mmg berbaloi. At least klu terpecah pun tak la rasa ralat.

nurul huda jumri said...

mak i kalo pegi langkawi,idaman suri tuuuu laaa tempat WAJIB pegi die, sampai i plk yg bebal menunggu kt luar..smua brg die nk borong sbb alasan murah. i plk penat nk heret sme pegi jeti..haha!

nway,jgn lupa penuhkan bekas cantik u tu ngn kuih raya tau...hihi..

aTy _faRed~ said...

ceroi :: betul..!!!

MK :: mekaseh..:)

Miss Mirror :: hahaha... kalau pecah tu mngkin tak rase sangat..tapi nangis jugak lar..susah tu nak sampai langkawei lagi...huhu

Huda :: tetap tu memang patut jadi list wajib..tapi..eerr...kenape u tak masuk..rugi woooo...;p

Reen Tart Nenas said...

betul. kat langkawi mmg murah pun. kalau dah alang2 bercuti tu, wajib la membeli. sbb tu saye tak g honeymoon kat langkawi, pasal konfem tak honeymoon, pasal saye mmg la sangat suka membeli. hehehe

aTy _faRed~ said...

reen :: haha..lepas ni saye kaLau gi Langkawi pon saye target nak shopping jer.. tak de nak jalan2...;p

O'gosh said...

minat gak balang macam tu....tapi tatau lak kat langkawi murah...ai jeles lagi ni..

Peri PiA said...

nk gi l'wi lah hehe
kelasss