CLICK FOR 'MORE'

Tuesday, August 23, 2011

Persiapan Raya :: nak tunjuk gubahan bunga aku yang tak berseni langsung...!! [muwahaha]







tema Raye aku tahun ni warne biru turqoise...
tapi susah sangat aku nak jumpe bunge warne tu ikut selera aku...
jadi dapat yang lebih kurang jer...
tapi tetap suker....





bahan2 :: 
1] bunga biru purple aku beLi kat KK HOME DECO 2 batang [Rm 14.90 x 2]
2] bunga lavender purple pon beli kat KK HOME DECO 8 batang [Rm 1.20 x 8]
3] pasu IKEA 4 segi [Rm 25.00]


tu jer...
lepas tu ko susun lar ikut suka...[aku siyes ni]
luper Lak... kat dalam pasu.. aku letak batu2 beLi tapi aku amik free bagi tak nampak kosong sangat...
potong bunge ikut ketinggian ....




alaaaa..tak payah ajar pon aku kompem ko tau buat kan....
setakat gubahan macam aku ni...[ngeh ngeh ngeh]




tapi tak ar teruk sangat puuunnnnnnnnnn...
nak kene touch up sikit jer....










2-3 menjak ni aku kemain malas nak menggubah bunga..
mak aku dah berpuLuh kaLi hint kat aku 






mak aku :: kak.. pasu kat depan tu tak tukau ker gubahan bunga tahun ni??


aku :: haaa..nanti Lar akak tukar... nak tukar kaLer yang lain sikit...




harapan palsu...!!!!
niat tu memang ade...
siyes aku nak buat gubahan baru tuk pasu besar kat ruang tamu umah mak aku...
jemu dah aku tengok 2 tahun tak tukar sebab tahun lepas aku sibuk nak kawen malas jugak nak pikir...




tapi siyes...
aku jugak sangat maLas sebenarnyer kaLi ni...!!!
kaLau gubahan simpLe macam aku nyer tu tak pe gak...


ni kompem kene gune kurang2 pon 4-5 jenis bunge n daun...
pasu besar ko.....!!
so..menggubah nyer harus lar kene lebih seni....
tu yang aku malas nak pikir...
malas nak dok tercongok kat kedai bunga berjam2 piLih bunga2 yang sesuai..
nak match n mix...
lelaki aku boring teman aku lelame kat situ...
[tapi tetap nak ikut aku jugak]




nak buat gubahan simple macam aku ni..
kat umah mak aku dah belambak aku gubahkan...
senang lar kate kan...
kemain laju lagi biLer mak aku suruh... hahaha


bunga gubahan aku ni.. aku ingat nak letak kat cofee table depan sofa baru[ceehh]..
tapi tak nampak tv ko..!!
jadi aku alih kat sebelah tivi....




bunga asal kat sebelah tivi ni aku dah alih kat tempat lain...
haaa... tu lain kaLi ek...
[tu pon kaLau ko nak tengok ar]






p/s :: kenape kalau raye jer mesti nak hias rumah ngan bunga lebih2..?? [aku pon dah terikut2]

19 comments:

.:shura shushi:. said...

cantik lor kak!
stiap thn tukar c0lour ke kak ??hihi

NaniE said...

mm..apsal nampak macam tak bermaya ni aty..? mcm ada yang tak kena..mm..

PinKy MoMMa said...

ty...ai pun gubah main letak letak je mcm eric hahaha..tak pandai pakai span.. ;p

cantik okeh :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah2..pndai la sis..

mak sy suh beli bunge,tp xterbeli lg ni nak gubah =)

Farah Shamsudin said...

wah.. berseni aty nii.. farah ni memang la tak pandai bab2 gubah ni kan.. kat rumah mmg xd bunga pun.. huhu..

~ PUAN THALHA ~ said...

warna tema sama lah dear. hee.
cantik gubahan tu. sapa kata tak berseni. ;)

NeenaAnuar said...

wah! gorjesss sangat! pandai you mendeco! me suker bunga lavender.. in fact kalau bunga lavender yg hidup punyer it can last up to 5 years tau...

btw selamat hari raya and maaf zahir batin to you yea! :)

Leonora Halim said...

ahhh... janji ada! :)

cik fadh said...

hehe nape akak xsuh KK home deco gubah tros . sabtu lepas fadh beli bunga kt KK home deco trus suh dorg gubah sbb free kan . nk gubah sendiri mmg xkretip lar cm akak . hehe

Anum said...

suka warna bunga
lembut je..
nice2

cheQmOomOo said...

ghajinnye~

ZiL said...

wah Ati.. tema turqoise...raya ni ramai tema tu.. cantik gubah bunga tu.. kalau zil lagi la tak kreatif.. tangan keras je kalau bab mcm tu.....

Fariza said...

cntiknya :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

macam ni kata x berseni ker???
kalo ai gubah ntah jadi apa bentuknyer ngeee

sifu im said...

ok mmg x seni..haha

LuN@_aiDi said...

pandainyer mengubah bunga! curlasstt nmpak^^
klu i gubah kat kedai ler jawabnyer..hihuhu

irmafittaputri said...

aty...nnti akk nak tiru laa..theme umah baru color biru turqoise...~~ngee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kire ok la tue...
xla teruk sgt...
heee...

Reen Tart Nenas said...

pandainyer deko.